Twente Insite

FC Twente Nieuws

Brondeel en Drommel vechten om plek onder de lat bij FC Twente

Brondeel en Drommel vechten om plek onder de lat bij FC Twente

FC Twente trainer Marino Pusisc heeft weinig keuze als het gaat om veldspelers. Hoe anders is dat als we kijken naar de doelmannen. De oefenmeester heeft de keuze uit maar liefst vier doelmannen te noemen Jorn Brondeel, Joel Drommel, Jeffrey de Lange en Nick Hengelman.

De verwachting is dat Brondeel en Drommel voorlopig uit moeten gaan vechten wie de plek onder de lat krijgt toebedeeld. Beide doelmannen zijn ervan overtuigd dat zij de eerste doelman moeten gaan worden. “Het voetbal is een dynamische wereld en weet je het nooit. Maar zoals ik erover denk? Ja!”, aldus Brondeel. Drommel haakt in: “Ik begrijp dat hij het zegt, maar ik word de eerste keeper hier. Dat is alleen maar mooi dat we dat allebei zeggen want dan geven we de trainer een lastige keuze. Je moet gewoon laten zien wat je in huis hebt en er vol voor gaan.”

Beide doelmannen waren het afgelopen seizoen eerste doelman. Brondeel kreeg als eerste het vertrouwen, maar verloor na de komst van Verbeek al snel zijn plek aan Drommel. De Belg is dan ook op en top gemotiveerd om zijn plek te heroveren.

“Vorig jaar was vorig jaar. Ik heb me buiten de eerste twee drie weken nadat ik eruit ben gezet rot gevoeld. Maar daarna heb ik op trainingen m’n kop nooit laten hangen of minder gedaan. In tegendeel. Ik heb meer gedaan dan anders en ben blijven strijden. Uiteindelijk heeft de trainer me dat de laatste wedstrijd bevestigd. Je verdient het op basis van hetgeen je de afgelopen maanden getoond hebt tijdens de trainingen. Ik heb nu weer verse energie en heel veel zin om er iets van te maken en positiviteit bij FC Twente terug te laten keren.”

“Ik heb zin om me opnieuw te bewijzen. Ik heb al één keer een promotie meegemaakt. Het gevoel dat bij me opkomt als ik daaraan denk geeft mij de kracht en de motivatie om dat samen met de jongens en de club te verwezenlijken. Als dat gebeurd is het ongezien.”

Drommel: “Je wil als speler altijd spelen en minuten maken. Vooral ik. Ik ben jong en moet me nog veel ontwikkelen. Als je dan op de bank zit is dat niet leuk nee. Dan heb je er zeker de p in. Ik vind van mezelf dat ik aardige wedstrijden heb gespeeld voor FC Twente vorig seizoen. Ook mindere momenten, maar je moet door en dat snel vergeten. Elke wedstrijd is een nieuwe wedstrijd”, besluit Drommel het gesprek met FOX Sports.

Welke doelman zou jij opstellen? Brondeel of Drommel?

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op