Twente Insite

FC Twente Nieuws

Bruggink adviseert: “Ik weet wat hij bij FC Twente heeft gedaan en geloof ik in”

Bruggink adviseert: “Ik weet wat hij bij FC Twente heeft gedaan en geloof ik in”

Nu het Nederlands elftal zich zo goed als zeker niet heeft gekwalificeerd voor het WK in Rusland is het voor de KNVB tijd om te kijken naar de toekomst. Bij deze toekomst hoort een nieuwe technisch directeur en een nieuwe trainer. Bruggink adviseert de KNVB voormalig FC Twente spelers Fred Rutten en Erik ten Hag.

“Fred Rutten vind ik interessant als technisch directeur. Ik ken hem goed en weet wat hij bij FC Twente heeft gedaan. Daar geloof ik in. Rutten heeft ervaring opgedaan in het buitenland, kent het Nederlands voetbal goed en weet hoe de jeugdopleiding er voor staat. Als Rutten technisch directeur wordt, zal Erik ten Hag zeker genoemd worden als nieuwe bondscoach. Maar die naam maakt mij niet eens zo veel uit. Het gaat erom dat hij graag wil en het niet als tussendoortje ziet. De KNVB heeft nu baat bij continuïteit.”

“Welke richting het op moet, hangt samen met het plan dat de KNVB heeft. Nu ligt de voetbalbond al twee jaar op z’n kop. Waar staat de KNVB voor? Wat zijn de kernwaarden? Het gaat nu van links naar rechts. Alles begint met een plan. Ik mis visie, structuur van bovenaf en creativiteit. Ik geloof op dit moment erg in vernieuwing. Het is tijd voor een nieuwe generatie, waarbij het belangrijk is dat deze mensen zich voor langere tijd willen binden aan de KNVB”, besluit Bruggink in gesprek met Butter van Trouw.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op