Twente Insite

FC Twente Nieuws

Bruggink: “Assaidi zit niet in de modus van overleven en dat is het allergrootste probleem”

Bruggink: “Assaidi zit niet in de modus van overleven en dat is het allergrootste probleem”

Met nog slechts drie wedstrijden te gaan wordt de situatie steeds nijpender voor FC Twente. Afgelopen weekend verloor het wederom, maar zag ook de directe concurrent Sparta Rotterdam zonder punten van het veld gaan. Hierdoor is het onderlinge verschil nog altijd vier punten in het voordeel van de Rotterdammers.

Typerend waren de twee tegengoals. Bij de tweede treffer ging Drommel in de fout door uit te komen en bij de eerste treffer verspeelde Assaidi knullig de bal waarna ADO Den Haag in blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker scoorde. Volgens Bruggink geeft het wederom aan dat de aanvaller niet aan het overleven is.

“Dat wat gisteren gebeurde bij Assaidi. Die zit niet in de modus van overleven. En dat is het allergrootste probleem van FC Twente. Dat heeft niet de spelers die dit beseffen. Dat geldt eigenlijk voor iedereen die op het veld staat. De druk bij FC Twente is gewoon vele malen groter dan bij Roda en Sparta, omdat daar gewoon 25.000 mensen op de tribune zitten.”

Ondertussen is het leedvermaak bij de rest van Nederland groot. Ook bij de buren in Almelo. “Er is geen beter vermaak dan leedvermaak hè? Vrijdagavond was ik bij Heracles – AZ en zowel de Heracles supporters en met name ook de AZ supporters, die hebben alleen maar gezongen over FC Twente. Het zegt wel iets over de grootte van de club en dat iedereen hier heel hard om moet lachen. En dan is er maar één remedie voor FC Twente en dat is heel erg nederig zijn”, besluit Bruggink op FOX Sports.

Reacties

 1. Andreas zegt:

  Het laatste wat ik zal zijn tegenover supporters van andere clubs is ‘nederig’. Laat dat duidelijk zijn

 2. Nederig zijn naar wie???? Almelo .Zwolle of nac laat me niet lachen Bruggink
  Wij hoeven niet nederig te zijn tegen niemand!!!!

  • Een teleurgestelde supporter zegt:

   Dit soort arrogante uitspraken horen bij het Ajakkes publiek thuis. Hier in Twente zijn we nuchter en realistisch.

   Na zo’n ontzettend slecht, passieloos en strijdloos seizoen, waar je als supporters plaatsvervangend schaamtegevoel van krijgt voor je spelers, staf, rvc en bestuur, is een beetje nederigheid ten zeerste op zijn plaats.

   Dit geeft wel aan hoe triest de situatie momenteel is in ons mooie Twente. We moeten als supporters hopen, nee, eisen dat er schoon schip komt, dat er capabele mensen in de rvc en het bestuur komen, die verstand van voetbal hebben, naast het verstand van cijfertjes. Als er nu, in deze situatie, nog geluiden te horen zijn, dat er wederom op de jeugd moet worden bezuinigd, dan hebben deze mensen geen verstand van voetbalzaken en moeten ze per direct plaats maken voor voetbalmensen.

   Als er niet iets drastisch veranderd in de bedrijfscultuur van FC Twente, kunnen we het wel vergeten om ooit nog terug te keren naar de Eredivisie. Dan gaat deze ooit zo mooie club daadwerkelijk alsnog kapot.

Laat wat van je horen

*