Bryan Ruiz kan afslachting tegen Spanje niet voorkomen

Voor Costa Rica stond woensdagavond de eerste poulewedstrijd van het WK 2022 op het programma. De tegenstander was Spanje dat veel te sterk bleek voor het land met iets meer dan 5 miljoen inwoners. In de rust stond er 3-0 op het scorebord en in de tweede helft liepen de Spanjaarden eenvoudig uit naar een 7-0 overwinning.

Bryan Ruiz startte op de bank en mocht in de 61e minuut invallen bij een 4-0 achterstand. Hij kon dan ook weinig meer doen om de wedstrijd te doen kantelen. Voor Ruiz was het zijn negende WK-duel. De kans dat hij er meer dan elf gaat spelen lijkt klein, want Costa Rica maakte een uitermate slechte indruk.

Komende zondag wacht het tweede duel. Om 11:00 uur wordt dan afgetrapt tegen Japan dat verrassend met 2-1 wist te winnen van Duitsland. Op donderdag 1 december volgt de laatste poulewedstrijd tegen de Duitsers. De aftrap is dan om 20:00 uur.