Twente Insite

FC Twente Nieuws

Bryan Ruiz weer in genade aangenomen bij Sporting Lissabon

Bryan Ruiz weer in genade aangenomen bij Sporting Lissabon

Bryan Ruiz is na een langslepend conflict weer in genade aangenomen door Sporting Lissabon. De Costa-Ricaan, die in 2010 een groot aandeel had in het kampioenschap van FC Twente, leefde het afgelopen half jaar in onmin met de Portugese topclub die hem afgelopen zomer wilde verkopen.

Nadat Ruiz duidelijk werd gemaakt dat hij dit seizoen niet op speelminuten hoefde te rekenen wilde hij zelf ook vertrekken, echter niet naar iedere willekeurige club. De inmiddels 32-jarige Costa-Ricaan sloeg onder andere een aanbieding af uit Turkije vanwege veiligheidsredenen. Dit schoot Sporting in het verkeerde keelgat en gooide Ruiz uit de selectie. Daarnaast mocht hij ook niet meer meetrainen met de tweede selectie.

Nadat Ruiz zich begin oktober met Costa Rica plaatste voor het WK in Rusland, ging zijn zaakwaarnemer in gesprek met Sporting. Ruiz was bang dat zijn WK plek in gevaar zou komen als hij geen speelminuten zou maken en wilde zijn tot medio 2018 doorlopende contract laten ontbinden. Nu bijna twee maanden later lijkt de lucht geklaard want Ruiz maakte afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen deel uit van de wedstrijdselectie en kreeg zelfs speelminuten.

Het gebeurde zondagavond tijdens de uitwedstrijd tegen Paços Ferreira. Ruiz kreeg shirtnummer 20 toegewezen en mocht in de 71e minuut zijn opwachting maken. Ruiz was na afloop dan ook opgelucht. “Ik heb het voetballen gemist. Ik ben blij dat ik terug mocht keren en nog gelukkiger met de overwinning die we hebben behaald. Ik hoop mezelf iedere dag te verbeteren en het team maximaal te helpen in de strijd om de titel.”

De wedstrijd van zondag was de 89e wedstrijd in het shirt van Sporting. In deze 89 wedstrijden scoorde Ruiz 16 keer en gaf hij 23 assists. In dienst van FC Twente kwam Ruiz tot 96 officiële wedstrijden waarin hij 43 keer scoorde en 24 assist afleverde.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op