Twente Insite

FC Twente Nieuws

Burgemeester en politie onder vuur: “Aan verdere escalatie heeft niemand behoefte”

Burgemeester en politie onder vuur: “Aan verdere escalatie heeft niemand behoefte”

De gebeurtenissen en dan vooral de maatregelen die momenteel genomen worden naar aanleiding van de politie-inval bij Vak P stuiten op veel onbegrip onder de supporters. In de ogen van de trouwe aanhang worden de verkeerden gestraft en gaan de autoriteiten wel heel ver in hun doel om schoon schip te maken in Enschede. Bovendien lijkt het er volgens de critici op dat het Openbaar Ministerie over de rug van een supportersvereniging korte metten probeert te maken met de criminele onderwereld. Harry Knuiman zond de TC Tubantia een brief.

“De burgemeester van Enschede straft Vak-P met een sluiting van het supportershome voor 1 jaar en het intrekken van de horecavergunning voor 2 jaar. Na het uit de hand gelopen optreden van de politie tijdens FC Twente-PSV zijn dit maatregelen die niet alleen (opnieuw) hun doel volledig voorbijschieten maar ook escalerend werken.

Ik heb met eigen ogen gezien hoe amateuristisch de acties tijdens en na de wedstrijd verliepen en dan heb ik het nog niet eens over de mislukte communicatie via de stadionspeaker waarvan goedwillende supporters de dupe werden.

Het massale en keiharde optreden van de politie had veel weg van het schieten van een kanon op een mug. En de reacties van een aantal raddraaiers daarop waren ver beneden peil.

Natuurlijk vind ik dat crimineel gedrag moet worden bestreden en dat politieoptreden dan op zijn plaats is. Als het bestuur van Vak-P medeverantwoordelijk voor handel in harddrugs en intimidatie, of hiervan heeft geweten mag ook tegen het bestuur worden opgetreden. Hard aanpakken wat mij betreft.

Maar daar gaat het nu niet om. De maatregelen van de burgemeester treffen de verkeerde mensen. Het sluiten van het supportershome en het intrekken van de horecavergunning voor twee jaar treft een vereniging waar wij als Twentesupporters trots op mogen zijn. Niet alleen vanwege hun sfeeracties maar ook vanwege hun trouwe steun in moeilijke tijden.

Deze maatregelen zijn bedacht door bestuurders die kennelijk geen weet hebben van de impact van zo’n besluit. Alsof ik met mijn auto enkele kilometers per uur te snel rij en vervolgens mijn auto en rijbewijs voor een aantal jaren kwijt ben.

Ik mag toch hopen dat de gemeenteraad van Enschede hier een stokje voor steekt.

Aan verdere escalatie heeft niemand behoefte.

Voetbal is oorlog. Wijlen Rinus Michels had wel een vooruitziende blik. En draait zich nog een keer om in zijn graf.

Als dit op deze voet doorgaat, dan blijven de echte supporters massaal weg, en zien we in de toekomst alleen maar geuniformeerde toeschouwers, die misschien niks in dit spelletje zien.”

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

Reacties

  1. Kopsterk.. zegt:

    Als je de beelden van TV Oost bekijkt is het ronduit schandalig hoe de de vak P supporters zich gedroegen.
    De supporters zitten wel andermans eigendommen te vernielen zeg !! .

  2. Mooie vergelijking met te hard rijden… als het vergelijk 1 op 1 wordt gemaakt zou de hele straat een rijverbod moeten krijgen… zwaar buiten proportioneel gestraft…

  3. Nou Gerrit…zou zeggen ,schrijf die brief en laat horen hoe goed de politie en burgermeester de inval hebben uitgevoerd en wat voor positieve resultaat dit heeft opgeleverd.ben benieuwd naar je visie.

  4. Waarom plaatsen jullie nooit een ingezonden stuk, waarin de mensen opkomen voor het politie ingrijpen? Tendentieuze berichtgeving noemen ze dat, alleen wat in je eigen straatje van pas komt.

Laat wat van je horen

*