Carrière clublegende Ruiz zit erop na knotsgek einde WK-poule E

Er is donderdagavond officieel een einde gekomen aan de actieve carrière van FC Twente-legende Bryan Ruiz. In clubverband had hij zijn laatste wedstrijd al gespeeld en door de uitschakeling van Costa Rica op het WK zit het er definitief op. Een knotsgek einde van poule E zorgde voor de definitieve exit van Costa Rica.

Costa Rica zou zich bij winst op Duitsland plaatsen voor de achtste finale, maar al vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat winnen heel lastig ging worden. Duitsland klapte erop en opende al vroeg de score. Toch kwam Costa Rica in de tweede helft knap terug.

Eerst maakte het de gelijkmaker en in de 70e minuut werd het zelfs 2-1. De ploeg uit Midden-Amerika kon maar kort genieten van de voorsprong, want in de 73e minuut scoorde Duitsland de 2-2. Daar bleef het niet bij want in de 85e minuut maakte Duitsland een einde aan alle illusies door de 3-2 te scoren. De eindscore werd uiteindelijk 4-2 voor de Duitsers. Helaas voor Ruiz kreeg hij geen speelminuten tijdens zijn laatste officiële wedstrijd.

Dit was voor onze Oosterburen niet voldoende om door te gaan naar de volgende ronde want Japan zorgde voor een megastunt door Spanje met 2-1 te verslaan. Hierdoor eindigden de Japanners als groepswinnaar. Spanje en Duitsland eindigden beide met vier punten, maar op basis van een beter doelsaldo gaat Spanje door naar de knock-out fase

Bryan Ruiz speelde in totaal 147 interlands voor Costa Rica en deed drie keer mee aan een WK. Daarnaast speelde hij 558 officiële wedstrijden in clubverband. Hierin scoorde hij 123 keer en gaf hij 111 assists. Van deze wedstrijd speelde hij er 97 voor FC Twente waarin hij 44 scoorde en 24 assists leverde. Hij speelde in clubverband achtereenvolgens voor LD Alajuelense, KAA Gent, FC Twente, Fulham FC, PSV, Sporting Lissabon, Santos FC en opnieuw LD Alajuelense.

Afscheidswedstrijd Bryan Ruiz

Op zaterdag 17 december staat Ruiz voor de laatste keer op het veld tijdens de afscheidswedstrijd LD Alajuelense - FC Twente. De wedstrijd begint om 23:00 uur Nederlandse tijd.