Cerny verliest als invaller met Tsjechië ruim van Portugal

Voor Tsjechië stond zaterdagavond een zogeheten ‘zes punten wedstrijd’ op het programma. De Tsjechen speelden in de Nations League tegen Portugal. Bij winst zou er mee kunnen worden gedaan om groepswinst, bij verlies moet er in de laatste wedstrijd worden gestreden tegen degradatie uit League A.

Het werd het tweede scenario voor de nationale ploeg waar Cerny en Sadílek hun interlands voor spelen. Portugal was een maatje te groot voor de Tsjechen. In het Sinobo Stadium in Praag kwamen de Portugezen na een halfuur spelen op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust verdubbelde Fernandes de voorsprong naar 2-0. Even daarvoor had Schick voor de Tsjechen een penalty gemist.

In de tweede helft maakte Dalot al snel de 3-0. Daarna was het de beurt aan Cerny om in te vallen. De Tukker verving in de 64e minuut het talen Hlozek van Bayer 04 Leverkusen. De aanvaller van FC Twente kon echter niet zijn stempel drukken en zag in de 82e minuut Diogo Jota de 4-0 op het scorebord zetten. Hier bleef het bij.

Voor Tsjechië breekt nu de allesbepalende wedstrijd tegen Zwitserland aan. De Tsjechen staan onderaan in de poule met vier punten. De Zwitsers hebben er twee meer. Tsjechië moet winnen om degradatie naar League B te voorkomen. Hierin kan bondscoach Silhavy niet beschikken over Sadílek. Hij is door zijn blessure niet opgeroepen voor het nationale elftal.