Cerny vol energie: "Zo moeten we de wedstrijd ingaan"

FC Twente spoelde woensdagavond de kater weg van de nederlaag tegen FC Volendam. Zondag werd er, ondanks een goede eerste helft, met 1-0 verloren in Noord-Holland. Woensdagavond werd Excelsior met maar liefst 4-0 verslagen. Cerny pikte zijn aandeel mee door twee doelpunten te maken.

De Tsjechisch international merkt dat de overwinning op Excelsior de ploeg een boost heeft gegeven. “Als je als team z’n wedstrijd hebt neergelegd, je kan over het spel zeggen wat je wilt, maar je herpakt je wel na een matig weekend. Dan zit je er gewoon wat lekkerder in en zo moeten we morgen ook die wedstrijd ingaan.”

Dat geldt ook voor Cerny zelf. De rechtsbuiten maakte zijn tweede en derde goal van het seizoen. “Ook ikzelf ga er weer lekkerder in. Twee goals in dertig minuten. Dat voelt fijn en dat geeft je ook wat. Maar ik moet vooral rustig blijven en morgen weer mijn ding doen”, aldus de 24-jarige aanvaller in gesprek met 1Twente.

Cerny begon dit seizoen in acht officiële wedstrijden slechts twee keer. Hij moet samen met Daan Rots en Denilho Cleonise strijden om een basisplek aan de rechterflank. Rots kreeg tot dusver met vijf basisplaatsen het vaakst de voorkeur van trainer Ron Jans. Afgelopen woensdag was er de eerste basisplek weggelegd voor Cleonise.