Chadli bezorgt Anderlecht broodnodige zege

Ex-FC Twente buitenspeler Nacer Chadli had vrijdagavond een zeer belangrijk aandeel in de overwinning van het geplaagde Anderlecht. Hij scoorde een goal en gaf een assist waardoor hij en zijn ploeg met 1-2 wonnen op bezoek bij Sporting Charleroi.

In de 12e minuut kwam Anderlecht op 0-1, Chadli was bij deze goal de aangever. Nadat de thuisploeg vijf minuten voor rust op 1-1 was gekomen was het Chadli die in de 65ste zijn ploeg weer op voorsprong schoot. Dit bleek de winnende goal te zijn en dus werd de 30-jarige Belg de matchwinner.

Anderlecht kon deze punten goed gebruiken, want de Belgische topclub kent een dramatische seizoenstart. Dit was pas de tweede overwinning van het seizoen en zijn daarmee na tien wedstrijden terug te vinden op de 12e plek op de ranglijst met negen schamele punten.

Chadli speelde in totaal 123 wedstrijden voor FC Twente. Hij scoorde hierin 40 keer en gaf 26 assists. Ook won hij eenmaal de KNVB Beker en eenmaal de Johan Cruijff Schaal met FC Twente.