Nacer Chadli is momenteel de grote held van België. De voormalig aanvaller van FC Twente was er persoonlijk verantwoordelijk voor dat België de kwartfinale heeft bereikt van het WK. Hij deed dit door in de laatste minuut van de verlenging de winnende 2-3 te scoren tegen Japan.

Dat België won mag op zich al bijzonder worden genoemd want onze Zuiderburen stonden in de 52e minuut nog met 0-2 achter. In de 65e minuut besloot de bondscoach van België in te grijpen en bracht Fellaini en Chadli in de ploeg. Het bleken gouden wissels.

Vier minuten later scoorde België de aansluitingstreffer via Jan Vertongen. Exact vijf minuten later was het invaller Fallaini die de gelijkmaker wist te scoren. De wedstrijd stevende af op een verlenging totdat Chadli de bal in de slotseconde van de extra tijd voor zijn voeten kreeg en de winnende 3-2 scoorde.

Door de overwinning moet België het in de kwartfinale opnemen tegen Brazilië dat eerder vandaag Mexico, en dus ook Jesus Corona, naar huis stuurde.