Connect with us

FC Twente Nieuws

“Club failliet verklaren en doorstart maken in Duitsland”

Published

on

rokend-ros-ultras-supporters
Gisteren kreeg FC Twente de zoveelste straf te verwerken. Dit maal was het weer de KNVB, de voetbalbond legde voor de derde keer een puntenstraf op aan de club in Enschede. Het zijn onzekere tijden voor een ieder die FC Twente een hart toedraagt en tot 1 mei zal de onzekerheid nog zeker gaan voortduren. Wie er uiteindelijk aan het langste eind trekt is nog totaal niet te zeggen. Supportersvereniging Bagpipe is van mening dat de Tukkers de licentiecommissie van de KNVB voor moeten zijn en zelf de knoop door moeten hakken. Verhuizen naar de Bundesliga wordt als de perfecte oplossing gezien. "Het lijkt het mij een goed idee om de Nederlandse voetbalwereld een stap voor te zijn en onze club failliet te laten verklaren en een doorstart te maken in Duitsland." valt te lezen op de Facebookpagina van Bagpipe Enschede. Volgens de supportersvereniging kan FC Twente zich prima nestelen bij de Oosterburen. "In Noordrijn-Westfalen heeft men toch al dezelfde vlag met ons Twentse Ros erop en aangezien ons ros toch een stuk moderner is, zullen ze het daar niet zo’n groot probleem vinden onze vlag te gaan gebruiken." Wat de supportersvereniging misschien nog wel het meest boos maakt is dat veel supporters in de rest van Nederland FC Twente het liefst opgedoekt zien worden. "Wie zijn in godsnaam al die mensen die vinden dat we die prijzen onterecht hebben gewonnen? Willen jullie ons echt niet meer? Prima! WIJ ZIJN TWENTE! Wij willen jullie ook niet meer en we gaan lekker in Duitsland voetballen." Het gehele stuk van Bagpipe Enschede is te lezen via deze link.

27 Comments

27 Comments

 1. Wikink

  6 april 2016 at 11:35

  Ja Alsof de duitsers jullie willen? Gewoon amateurtje spelen jullie. Eikels

  • Naam *

   6 april 2016 at 13:02

   Hallo Wikink.

   Ik ben het helemaal met jou eens. En anders laat ze lekker opdonderen het zijn serieus nsbers in twente nu leunen ze helemaal tegen duitsland aan HOU JE RUG RECHT JOH.. oh nee muggen hebben geen ruggen. In Duitsland krijgen ze tochal kontje.. pannekoeken.
   Ik hoor jullie nog zo zingen Joopie bedankt joopie bedankt… bedankt idd.. zaaaaaaaaa xD

 2. Lowietje Mokum

  6 april 2016 at 10:06

  Lekker 80 jaar geleden bij Duitsland moeten blijven dan! Lafaards! Neem je verlies en snap dat jullie club daadwerkelijk een soort van competitievervalsing heeft toegepast. Hulde aan Munsterman…maar niet heus.

  • Harold

   6 april 2016 at 11:09

   Wie de schoen past trekke hem aan, meerdere clubs waaronder ook Ajax hebben in het verleden foute constructies gehad dus nu niet als als het beste jongetje van de klas reageren. Getuigt van enorme kortzichtigheid.

  • LJ

   6 april 2016 at 14:59

   Gelijk onder water zetten dat westen, best grappig om die sukkels op de stadions te zien zitten. Lekker naar Deventer aan de kust. En al die westerse sukkels op de boot naar Engeland

 3. Arthur

  6 april 2016 at 09:19

  Uhh iedereen die bij Duitsland meteen denkt aan de Bundesliga, droom lekker verder! Als Twente een doorstart zou maken in Duitsland zullen ze op het laagste niveau moeten beginnen. Als je naar de sterkte van de lagere klassen in Duitsland kijkt promoveert Twente ook niet zo makkelijk en zullen ze waarschijnlijk nooit in de Bundesliga komen.

 4. Aaaaaa

  6 april 2016 at 01:04

  Huuuuuln met 30.000 anderen in de derde klasse.
  Fct? Weg er mee!

 5. Johan

  5 april 2016 at 22:32

  zo irritant dat ik niks in dit vak kan kopiëren, maar goed 2e poging: https://www.twenteinsite.nl/nijweide-hard-gewerkt-om-een-goede-solide-financiele-basis-te-leggen.html = GROOTSTE CRIMINEEL

 6. Johan

  5 april 2016 at 22:29

  Grote vraag blijft: WAAR BLIJFT DIE JOURNALIST DIE DE KWADE GENIUS VAN DIT ALLES OPSPOORT??? Tuulk heeft Joop van alles toegestaan maar NIET bedacht en uitgewerkt dat kan ie niet. Deze kerel moet oppgespoord: Gert – Jan Nijweide Lees dit nog maar es uit 2014 (!!!) en verbaast u ! https://www.twenteinsite.nl/nijweide-hard-gewerkt-om-een-goede-solide-financiele-basis-te-leggen.htm Opsporen- leeg plukken – en achter slot en grendel

 7. Richard

  5 april 2016 at 22:26

  Tjonge jonge rustig aan allemaal als we onderling ook nog ruzie gaan maken hoeft niet. Een ieder heeft recht op zn eigen mening. Woon zelf al jaren lang in Duitsland en dat bevalt mij prima maar Twente hoort in Enschede alhoewel als ik geen 2 uur moet reizen naar tukkerland zou ook fijn zijn ha ha zo zie je maar weer elk nadeel heeft zn voordeel en andersom.
  Lief zijn

  • Rik

   6 april 2016 at 09:16

   Twente blijft gewoon in Enschede dan natuurlijk. We spelen dan alleen tegen Duitse clubs. Volgens mij is dat waar Inge de plank ook een beetje misslaat. We blijven gewoon in de Veste spelen, maar in plaats van een Vitesse e.d. die op bezoek komen worden het dan clubs als Union Berlin e.d.

 8. mr. B.

  5 april 2016 at 21:37

  of failliet verklaren de juiste weg is weet ik niet,
  maar aansluiten bij de bundesliga lijkt mij een prima idee. Voor de supporters en voor de spelers!

 9. Piet opn Bult

  5 april 2016 at 21:20

  Inge je snapt er de ballen van he
  Het lezen moet je leren en daarna begrijpen!
  Jij leest en begrijpt alleen enschede..fct..duitsland??
  De rest snap je gewoon niet bekrompen zieltje
  Kwil m wel ff wat oprekken hoor :p

 10. Banie

  5 april 2016 at 21:09

  Inge, wat ben je druk. Waarom zouden wij geen echte supporters zijn als we willen dat FCT hoe dan ook blijft leven en intussen dromen van een sterkere competitie?

 11. mr. B.

  5 april 2016 at 20:44

  Ik vind het een intrigend en spannend idee.
  Twente is deel van Nederland, maar hoeveel van Nederland vindt dat Twente erbij hoort?
  Holland is dominant, bij de olympische spelen is ´Holland House´ synoniem met Nederland.

  Ik denk dat we als Twente een betere en hogere status hebben in de Bundesliga in vergelijk met de NL-competitie.

  • Inge

   5 april 2016 at 20:54

   Erg intrigerend dat “Holland House” erbij wordt gehaald!! Hoe spannend is dat?

 12. Ewout Houtmaat

  5 april 2016 at 20:33

  Het is een column, Inge. .sarcastisch en cynisch bedoeld 😉

  • Inge

   5 april 2016 at 20:45

   Ow een column en dat terwijl het op de facebookpagina staat van Bagpipe?! Dat noem ik geen column meer.

  • Ewout Houtmaat

   8 april 2016 at 12:50

   Er staat nergens dat de SV Bagpipe achter de column van deze Havik staat toch? De column is ook op andere Facebook pagina’s verschenen toch? En gezien de vele reacties (95% positief ) vinden veel Twente supporters het idee niet verkeerd. De negatieve reacties komen overwegend van supporters die blijkbaar een hekel aan Twente hebben. Dan nog blijft het een column waar ik wel om moest lachen. Maar realistisch is het niet en dat zal de schrijver ook wel weten toch? 😉

 13. Stefan

  5 april 2016 at 20:32

  En je komt in Duitsland in betere stadions zonder ME, waar nog wel bier gedronken mag worden en waar de fans door elkaar lopen. Beter Voetbal, betere faciliteiten, betere betalingen, geen kut hollanders, geen zwakke voetbalbond die geen beslissing kan en durft te nemen, meer tv-geld. Alleen maar voordelen. Ik zeg doen!!!!

  • Inge

   5 april 2016 at 20:44

   Waardeloze supporter ben je als het om drank gaat! Je vergeet dat FcTwente veel beter is gaan voetballen en door hogerop te komen dus ook meer geld kan genereren, maar ach als de drank in de man is he!

 14. Gerrit

  5 april 2016 at 20:24

  Ja wat een lul verhaal Twente hoort bij Twente en laat de KNVB verrekken we gaan er gewoon weer tegen aan .En we pakken de KNVB nog wel er komen sponsers genoeg die Twente niet laten vallen dus hou op om naar Duitsland te gaan word er niet goed van .

 15. Inge

  5 april 2016 at 20:11

  FcTwente is Overijssel en dat ligt in Nederland en NIET in Duitsland!!! Als supporter ga je door het stof enneh het is nog nooit zo donker geweest of het wordt weer licht!!! Opgeven is toegeven!!! Daar vat niet veel aan te snappen!!!

 16. Inge

  5 april 2016 at 19:57

  Sorry dit vind ik erg zwak van Bagpipe, want je bent supporter of niet en nu laat Bagpipe merken NIET voor de volle 100% achter FCtwente te staan en dat doet deze supportersvereniging absoluut geen goed!!!

  • Banie

   5 april 2016 at 20:04

   Jij begrijpt het echt niet he! Ze staan voor de volle 100% achter FCT maar zijn ook 100% klaar met dit burgerlijke rot land met al die bekrompen en zielige reactie met de KNVB voorop. De KNVB kijkt alleen naar de traditionele top 3 en wil ook een soort superliga. Dus waarom geen lange neus naar de KNVB en gewoon een eigen koers trekken. De meeste supporters vinden ons toch al reserve Duitsers. Het voordeel? We zitten in een veel sterkere en leukere competitie en we hebben nog meer draagvlak. Het nadeel, de kans dat je hoog eindigt wordt een stuk kleiner…

  • Rik

   5 april 2016 at 20:23

   Nog een voordeel is dat je van de combi af bent.

  • Inge

   5 april 2016 at 20:52

   Slechte supporters zijn jullie als je je laat beïnvloeden door je eigen knip! Nogmaals een supporter ben je in hart en nieren en het is nog nooit zo donker geweest of het wordt weer licht!! FcTwente hoort bij Enschede een stad in Overijssel in Nederland en geen Duitsland!
   @Banie FcTwente zal zeer zeker weer hogerop komen en dus ook geld kunnen genereren! Jij laat je gewoon beïnvloeden door andermans uitspraken (uit het westen en dergelijke), dus ook jij bent een slechte supporter van ons cluppie!
   Suck it up and go forward!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

jan-streuer-peinzend-presentatie-juni-2020 jan-streuer-peinzend-presentatie-juni-2020
Eerste elftal3 uur ago

FC Twente besteedt relatief weinig geld aan zaakwaarnemers

FC Twente is niet terug te vinden in de top-10 van eredivisieclubs die het meest uitgegeven hebben aan zaakwaarnemers. In...

grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion. grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion.
Eerste elftal3 uur ago

Via een gratis sneltest weer naar De Grolsch Veste

Zondag 25 april zullen er eindelijk weer supporters toegelaten worden in De Grolsch Veste. Het stadion is dan het decor...

jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020 jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020
Eerste elftal7 uur ago

Overzicht: Dit staat Streuer komende zomer te doen in de achterhoede

In de eerste seizoenshelft kon het geluk bij de FC Twente-supporters niet op. Ron Jans won met zijn ploeg wedstrijd...

fc-twente-psv-supporters-grolsch-veste-clublogos fc-twente-psv-supporters-grolsch-veste-clublogos
Eerste elftal13 uur ago

Wagelaar: “Misschien krijgt FC Twente straks nog wel een dealtje met PSV”

Deze week zijn PSV en FC Twente na wekenlange onderhandelingen overeengekomen over de voorwaarden voor de transfer van Joël Drommel....

queensy-menig-dribbel-fc-utrecht-twente-2020-2021 queensy-menig-dribbel-fc-utrecht-twente-2020-2021
Eerste elftal13 uur ago

Menig over wegvallen Cerny: “Niet te lang als excuus gebruiken”

FC Twente heeft al de hele tweede seizoenshelft moeite met scoren. Het gebrek aan doelpunten gaat gepaard met een tekort...

joel-drommel-feyenoord-fc-twente-de-kuip-2020-2021 joel-drommel-feyenoord-fc-twente-de-kuip-2020-2021
Eerste elftal1 dag ago

Zaakwaarnemer Drommel: “We wilden geen onnodige conflictsituatie”

De realisatie van de transfer van Joël Drommel duurde al behoorlijk lang. Nu er eindelijk sprake is van een akkoord...

jayden-oosterwolde-fc-twente-ajax-2020-2021 jayden-oosterwolde-fc-twente-ajax-2020-2021
Eerste elftal1 dag ago

Oosterwolde gepasseerd: “Zijn progressie is wel gestagneerd”

Afgelopen zaterdag nam FC Twente het in de Overijsselse derby op tegen PEC Zwolle. Ron Jans hoopte voorafgaand met een...

rene-roord-fc-twente-vrouwen-technisch-directeur rene-roord-fc-twente-vrouwen-technisch-directeur
FC Twente Nieuws1 dag ago

Roord gaat veel meer uren maken voor FC Twente Vrouwen

Maandag werd op de clubsite van FC Twente naar buiten gebracht dat het het contract van René Roord had verlengd....

troupee-fc-utrecht-rechtsback-2019 troupee-fc-utrecht-rechtsback-2019
Eerste elftal1 dag ago

Troupée rijp voor een terugkeer? “Het liefst wil ik natuurlijk eredivisie spelen”

Een seizoen lang werd Troupée bestempeld als een (groot) talent. De rechtsback groeide bij FC Utrecht uit tot publiekslieveling. Troupée...

rasmus-bengtsson-fc-twente-wijzen rasmus-bengtsson-fc-twente-wijzen
FC Twente Nieuws1 dag ago

Bengtsson stopt na conflict met voetballen: “Niet zoals ik had gewild”

Voormalig FC Twente-verdediger Rasmus Bengtsson heeft besloten om zijn kicksen aan de wilgen te hangen. De inmiddels 34-jarige verdediger is...

Advertisement