Twente Insite

FC Twente Nieuws

Clubhopper Ola John naar vierde club in één jaar tijd

Clubhopper Ola John naar vierde club in één jaar tijd

Er komt een vervroegd einde aan de verhuurperiode van Ola John bij het Engelse Wolverhampton Wanderers. De voormalig FC Twente speler speelde het afgelopen half jaar slechts 27 minuten in de Engelse Championship waardoor beide partijen hebben besloten dat het beter is om uit elkaar te gaan. Een nieuwe club heeft de buitenspeler al gevonden. Hij gaat aan de slag bij het Spaanse Deportivo la Coruna dat uitkomt in de Primera Division.

John is de opvolger van Ryan Babel die de club na een succesvol halfjaar weer in de steek liet en een contract tekende bij de Turkse kampioen Besiktas. De Spanjaarden huren John tot het einde van het seizoen van Benfica waar de aanvaller sinds 2012 onder contract staat. Voor Ola John is het de vierde club in slechts één jaar tijd. Vorig seizoen was hij nog succesvol bij Reading waar hij tot 28 wedstrijden kwam. Hij keerde na zijn Engelse avontuur terug bij Benfica dat hem vervolgens op huurbasis liet vertrekken naar Wolverhampton. Deportivo la Coruna maakt het rijtje van vier compleet.

De nog maar 24-jarige Ola John heeft ondertussen zes clubs op zijn naam staat en kan net als zijn grote broer Collins John een echte clubhopper worden genoemd. Collins John had op dezelfde leeftijd al evenveel clubs op zijn CV staan als Ola John nu. Saillant detail is dat de nog maar 31-jarige Collins John tegenwoordig de zaakwaarnemer is van zijn jongere broer.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op