Twente Insite

FC Twente Nieuws

Clubs bereiken akkoord: FC Twente één van de slachtoffers

Clubs bereiken akkoord: FC Twente één van de slachtoffers

Er is ook dit seizoen weer veel weerstand van de amateurclubs over de instroom van de vele beloftenteams in de Jupiler League, de tweede- en derde divisie. Daarnaast was er ook onenigheid over de promotieplicht. De prof- en amateurclubs lijken de problemen onderling te hebben opgelost, maar dit geeft nog geen zekerheid.

De prof- en de amateurclubs zijn tot een akkoord gekomen dat er maximaal vier beloftenteams uit mogen komen in de Jupiler League. In de tweede- en derde divisie wordt het aantal gereduceerd naar maximaal twee clubs per competitie. Voor de overige beloftenteams zal er weer een aparte beloftencompetitie worden opgezet.

Promotierecht
Daarnaast wordt de promotieplicht omgezet naar een promotierecht. Dit vond al plaatst enkele maanden na de start van de huidige competities. Of de plannen definitief zullen worden doorgevoerd is nog allerminst zeker. Het plan dient nog voor te worden gelegd aan de ledenraad van de KNVB, het Technisch Platform Eredivisie. Hiervan is PEC Zwolle-directeur Gerard Nijkamp de voorzitter en hij ligt dwars in deze discussie.

Jong FC Twente slachtoffer
Mochten de plannen wel doorgang vinden dan is de kans groot dat FC Twente voor de tweede keer in korte tijd terugkeren naar de beloftencompetitie. In 2015 speelde Jong FC Twente nog in de Jupiler League, maar moest het zich vanwege de financiële problemen terugtrekken. Na een jaar in de reguliere beloftencompetitie stroomde de ploeg in het seizoen 2016-2017 in in de nieuwe tweede divisie. Het werd een succes en de Tukkers degradeerden als eerste ploeg naar de derde divisie.

Dit seizoen speelt Jong FC Twente in de middenmoot en is op het moment van schrijven de beloftenploeg die er het meest slecht voorstaat op de ranglijst. Jong Almere City staat tweede en vecht met Spakenburg om de titel. Jong FC Groningen staat op een prima vierde plek. Jong FC Volendam staat 12e met één punt voorsprong op de Tukkers, maar de Wijdbroeken hebben twee wedstrijden meer gespeeld.

Zaterdagmiddag gaat de ploeg van Dennis Demmers op bezoek bij ONS Sneek. De wedstrijd wordt afgetrapt om 15:00 uur.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op