Twente Insite

FC Twente Nieuws

Clubs trekken aan Van Eijden, verdediger lijkt te wachten op FC Twente

Clubs trekken aan Van Eijden, verdediger lijkt te wachten op FC Twente

FC Twente krijg wederom concurrentie in de strijd om de handtekening van Rens van Eijden. Enkele weken gelden was het FC Emmen die hem wilde verleiden, deze keer is het de beurt aan de andere promovendus; Fortuna Sittard.

Het nieuws is afkomstig van journalist Bas Dingemanse van 1Limburg. De Limburgers zijn net als FC Twente op zoek naar een ervaren centrale verdediger. Van Eijden hoeft over belangstelling niet te klagen, maar lijkt voor FC Twente te hebben gekozen.

De vraag is nu wanneer de transfer definitief kan worden afgerond. Velderman weigert spelers aan te kopen voordat de club een financiële injectie heeft gekregen. Investeerders zijn al akkoord over een aandelenovername van 8 miljoen euro, maar wensen pas de handtekeningen te zetten als ook de gemeente water bij de wijn doet door het afgeven van een garantstelling van 7 miljoen euro. Dit is volgens de gemeente onhaalbaar nadat het recent nog 15 miljoen euro heeft bezuinigd. Inmiddels zou de gemeente wel een andere oplossing hebben aangedragen. De investeerders lijken eveneens bereid om over te schakelen naar een plan B.

In totaal hoopt de club op een financiële injectie van 21 miljoen euro. 14 miljoen euro moet voortvloeien uit de verkoop van aandelen waarbij er al een akkoord is over de eerste 8 miljoen. Deze 8 miljoen zou in eerste instantie voldoende moeten zijn om het hoofd boven water te houden. De overige 7 miljoen die van de gemeente werd gevraagd, zal hoogstwaarschijnlijk op een andere manier worden binnengehaald.


Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op