FC Twente Nieuws

Column: Ait Vedan 2021!

Column: Ait Vedan 2021!

De Maya’s en Inca’s, Nostradamus en George Orwell hadden 2020 niet kunnen voorspellen of beschrijven, een jaar voor velen om snel te vergeten.

Toch was het niet enkel kommer en kwel in 2020. 2020 voelt als het jaar van het nieuwe FC Twente. Erover prakkiseren heeft geen zin, het is bizar hoe FC Twente een nieuwe start heeft weten te maken te midden van een pandemie.

Nostradamus had niet kunnen voorspellen dat wij plaats zes à acht zonder al te veel moeite zouden bezetten, en eigenlijk nu al zeker zijn van lijfsbehoud. Dit komt natuurlijk doordat Paul van der Kraan en Jan Streuer de bezem door de Animal Farm die onder Ted van Leeuwen is ontstaan hebben geveegd. Dat varkentje hebben ze mooi gewassen.

2021 moet het jaar worden waarin we weer ‘normaal’ gaan doen. 2021 moet het jaar worden waarin we in De Veste ‘onze jongens’ kunnen bejubelen en ‘onze vijanden’ uitfluiten. Het jaar waarin ondergetekende weer in een bar zit ergens ‘in de woeste’ en af en toe barhangers op laat schrikken door een vloek of een kreet ontstaan uit rode emotie.

Column: Ait Vedan 2021!

2021 moet het jaar worden waarin we onze buren, familie of bekenden een briefje van 20 toeschuiven of een zak boodschappen achter de deur zetten. De glazenwasser tippen. De kroegbaas vooruitbetalen van terugbetaling afzien. Uit liefde. 2021, het jaar van altruïsme!

In 2020 heeft het Tukker-volk Nederland laten zien aan de hand van Broodjes Beenham hoe noaberschap werkt. Je hoeft daarom geen helderziende te zijn om te kunnen voorspellen: De wijzen uut ‘t Oosten goan in 2021 ‘ait vedan’!

Matthijs A. Bos

P.S. Vanuit Qatar, beste wensen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties