Connect with us

Columns

Column: Aldo’s afscheidsspeech

Published

on

aldo-van-der-laan

Voorbij, voorbij is dit seizoen der schande en rampen zonder tal. Laat ons jubelen en juichen, de fluit hanteren en een grote collectieve zucht van verlichting slaken. Of nee, laat ons nog even wachten. Want waar het sportief gezien is afgesloten, zal het ‘spel’ bestuurlijk/financieel gezien nog wel even ‘op de wagen’ blijven. Een wagen die nog wel eens in een hogere versnelling kan gaan schieten.

 • Zal onze club het gaan redden?
 • Gaat de KNVB akkoord met het plan van aanpak?
 • Wie wordt de nieuwe technische man?
 • Wie komt er voor de groep te staan?
 • Wie gaan er allemaal weg, en komt er nog wat bij en wie dan?
 • Wie wordt de nieuwe Hoofdsponsor?
 • Hoe lang blijft de huidige RVC nog in dezelfde samenstelling bestaan?
 • Hoeveel geld is Twente schuldig aan de diverse kredietverstrekkers en voor financierders?

Het doet me dan ook u deugd u mede te mogen delen dat ik gevraagd ben om de zo lang verwachte eindspeech van Aldo te mogen schrijven. Een speech waar smachtend naar wordt uitgezien en die op vele vragen een antwoord zal geven. U zult een Aldo meemaken die u nog niet op deze wijze gezien en gehoord hebt. Maarreehhh, mondje dicht uiteraard. Hij moet hem nog uitspreken per slot van rekening.

Beste fans en volgers van FC Twente,

Ik ben blij dat ik, na alle stront die ons om de oren is gevlogen en dikwijls bij de neusgaten weer uitkwam, nu eindelijk eens frank en vrij mijn scheur open kan trekken en mijn ware zegje kan doen over al het gebeurde en de nabije toekomst. U mag best weten dat ik al weken aan de Rennies zit en morfine voorgeschreven heb gekregen. Mocht u denken dat ik er wel eens als een zak afgekeurde aardappels bijzat, weet dan dat ik vlak daarvoor de spuit erin heb gezet en ergens vertoefde waar het fijner was. Om over die fles jajem achter de coulissen nog maar te zwijgen.

Aldo's afscheidsspeechMaar nu niet meer. Nu zal ik spreken en goed ook. Om te beginnen kan ik u vanuit het diepst van mijn hart zeggen dat ik een lul ben. Niet zomaar een lul of een lulletje rozenwater, nee een hele dikke grote lul. Ik word daarvoor behandeld, maar ik ben het wel en wel omdat ik jullie te lang heb voorgelogen alsof het gedrukt stond. Ik heb jullie te lang in de steek gelaten en meegedaan met Joop die nu alle blaam krijgt. Het was echter heel lastig om tegen iemand in te gaan die zei dat hij ‘het licht’ was en daarom een verbod instelde op het uitdoen van welke lamp dan ook in de Veste. Soms dook hij op in een Napoleon pak. Stak zijn tong uit en liet zijn linkerarm in zijn jas rusten. Ondertussen orerend over het verraad van Austerlitz, roestige degens en de paardenschurft tijdens de slag om Waterloo. Een andere keer moest kammetje het bad van de kleedkamer laten vollopen en een persconferentie beleggen omdat Joop over het water zou gaan lopen onderwijl jonglerend met de jaarverslagen. Daarmee wilde hij bewijzen dat de wetten van de zwaartekracht voor hem niet gelden en dat hij buiten iedere definitie van ruimte en tijd stond. Zie daar maar eens een snickers mee te eten, laat staan een goed beleid mee uit te zetten. Dat was onmogelijk geworden op het eind. Ik heb echter verzuimd om er tegenin te gaan of de broeders van de GGZ erbij te roepen en daarom draag ik medeschuld aan de bodemloze brutaliteit richting supporters door ons bedreven in de laatste jaren.

Ik betuig daar nu spijt over. Sorry! Excuus! Dat had nimmer mogen gebeuren. We hebben gespeeld met de club, we hebben veel te risicovol gegokt met lucht, geld dat er niet was een ook niet zou komen en daarmee de club die van jullie allemaal is zwaar naar de rand van de afgrond geloodst.

Ik neem daar mijn verantwoordelijkheid voor en deel bij deze dan ook mee dat ik terug zal treden als voorzitter en geen deel maar uit zal maken van de RVC per 1 augustus aanstaande. Het geld dat ik in de club heb gestoken om het geheel overeind te houden zal ik niet terugeisen. Dit als een soort boetedoening richting de club en richting supporters. Ik kan dit nu zeggen omdat vandaag bekend is geworden dat de KNVB akkoord is gegaan met het nieuwe plan van aanpak. De club kan derhalve weer gaan bouwen aan een nieuwe toekomst.

Aldo's afscheidsspeechVoor wat betreft de positie van de huidige trainer kan ik u meedelen dat we ar al lang uit waren dat Schreuder een foute keus is geweest. Joop deed die mondelinge toezegging over een langdurig contract in dezelfde periode dat hij dacht dat hij een flesje massageolie uit de Malediven was. Hier hebben wij schriftelijke bewijzen van in de vorm van een kostprijs offerte die hij alle leden van de RVC stuurde, dus het contract is geen contract. Schreuder zal dan ook met onmiddellijke ingang niet meer verbonden zijn aan FC Twente. Omdat ik zelf destijds worstelde met mijn bloedworst verslaving, kwam ik te laat achter deze desastreuze gang van zaken. Ook hiervoor mijn excuus. Het spel onder Schreuder was te vaak niet om aan te zien of ernstig onder de maat. Dat besef leeft al een tijdje onder ons bestuurders. Meestal zaten we op de eretribune al na 15 minuten te ronken als een schorre zeerob en dat kan nooit de bedoeling zijn.

De nieuwe technische man zal Fred Rutten worden die als uitvoerend bestuurder op het technische vlak zelf zijn assistent veldtrainer mag kiezen. Dit is mogelijk geworden doordat ik u nu tevens onze nieuwe hoofdsponsors voor het komende seizoen mag aankondigen; Qatar airways en Thuisbezorgd.nl. Apollo Vredestein en Asito zullen als subsponsors gaan fungeren.

Totaal komen de inkomsten uit sponsoring hierdoor fors hoger te liggen dan de voorgaande jaren, waardoor spelers als Ziyech en Tapia behouden blijven voor de club.

Met al onze schuldeisers hebben we inmiddels een gunstige regeling kunnen treffen. Luc en Bjelland zijn verkocht, beiden voor bedragen boven de 5 miljoen. Doordat de club nu ook bevrijd is van de bijbehorende hoge salarissen kan er op de transfermarkt weert het een en ander gedaan worden.

Nogmaals excuus voor de gang van zaken, maar we geven de club deels weer terug aan jullie fans. Te lang hebben we gedaan of jullie er niet toe deden. Twente gaat weer de goede kant op. Het ergste hebben we gehad. Twente zal straks gewoon weer gezonde sportieve ambitie kunnen koesteren. Een ander bestuur, een andere technische staf, een andere Technische man en andere sponsors.

Ik wens jullie het allerbeste voor de toekomst en nu kroep ik d’r moar eens een keer weer op, is d’r ok kats bie inskoot’n met al dat gedoe an de kop de letste tiet. Good Goan!“

Jullie Aldo

TAZ

14 Comments

14 Comments

 1. Rik

  18 mei 2015 at 20:30

  Mooi stukkie.

 2. leenard

  18 mei 2015 at 17:40

  Wat een vreselijk negatief verhaal, en dat alles uit de duim gezogen, waardeloos!

  • lisetteborkens

   18 mei 2015 at 17:58

   Ja dus stuk is onzin. Was al zo aan het dromen omdat ik te goed Was van geloof dacht echt dat het stuk authentiek Was. Dacht echt dat alle zorgen over waren en de oplossing gevonden Was. Weer een ĺeerpunt.

 3. lisetteborkens

  18 mei 2015 at 17:10

  Denk het wel dat het klopt waarom is het anders Door fctwente inside gepost. Lisette fctwente supporter

 4. Tukkerwolf

  18 mei 2015 at 14:23

  Wat een KUTcolumn! Een beetje respect voor die man mag ook wel. Nee hij heeft vast niet alles goed gedaan, maar hij zit er nog wel om samen met de rest er nog wat van te maken! Dit soort naschop columns hoef ik niet meer te lezen. Laten we vooruit kijken en niet telkens blijven inhakken op mensen met een hart voor de club. Vergeet niet dat deze beste man en zijn bedrijf al heel veel geld in twente hebben gestoken. En dat niet alleen de laatste paar jaren!

  • TwenteBilly

   18 mei 2015 at 15:08

   Lekker naïef ben je. Hij zit er om er het beste van te maken. My ass! Puur eigenbelang en verder helemaal niets. Samen met Joop met pek en veren over de Oude Markt. Beide zijn criminelen, niets meer en niets minder.

  • Tukkerwolf

   18 mei 2015 at 15:24

   Daarom stopt hij er nu ook maandelijks nog geld in? Zodat zijn winst nog groter kan worden? Wat ben je zelf naïef! Ook in 2002 toen het slecht ging is de zwanenberg groep als hoofdsponsor naar voren gekomen. Was dat ook alleen maar eigen belang? Sinds 2004 zit hij zelf bij twente. In al die jaren hebben we niemand negatief gehoord over zijn rol. Je kunt een kop van jut zoeken, maar dat verdiend deze man niet. Zij zijn er ook verantwoordelijk voor geweest dat dit stadion er staat. Als we nog in het diekman hadden gespeeld had je nu eerste divisie of lager gespeeld. Wees trots op wat ze voor ons bereikt hebben en kijk niet enkel naar de laatste paar jaar waar het tegen heeft gezeten. Als je wilt oordelen neem dan alles in ogenschouw en niet alleen de ellende van nu!

  • Rik

   18 mei 2015 at 20:29

   Als hij de boel nu failliet laat gaan is hij ten eerste al het geld dat hij erin stak kwijt. En ten tweede gaat er dan gekeken worden wie hoofdelijk aansprakelijk is. Raad eens wie dat zijn. Daarom steekt hij er nu nog geld in. Dat hij er nog zit in weerwil van alles en iedereen is puur om z’n centen er snel uit te kunnen trekken.

  • Job

   18 mei 2015 at 17:01

   Goede reactie Tukkerwolf.
   Ik vind de combinatie van Respect en Rutten wel een vreemde. Weten we nog hoe de huidige supporters Rutten verguisden toe ie naar Schalke ging.
   Nee, als het om eigenbelang gaat lopen de “supporters” voorop.

 5. TUKKERPOWER

  18 mei 2015 at 14:08

  Ik denk niet dit echt is, als ik Aldo op de tribune zie zitten kan ik mij niet voorstellen dat hij er nog een keer op zal kroepn…………

 6. Piet

  18 mei 2015 at 14:04

  Lmao

 7. buddy

  18 mei 2015 at 13:53

  Is dit nu echt of ?

  • TwenteBilly

   18 mei 2015 at 14:11

   😀

  • buddy

   18 mei 2015 at 18:03

   :P:P

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

uitvak-fc-twente-supporters-fortuna-sittard-augustus-2021 uitvak-fc-twente-supporters-fortuna-sittard-augustus-2021
FC Twente Nieuws19 minuten ago

Gaat FC Twente volgend seizoen Europa in?

Ruim elf jaar geleden werd FC Twente kampioen van Nederland. De club beleefde geweldige jaren en speelden seizoenen achter elkaar...

youness-mokhtar-fc-twente-2014-2015 youness-mokhtar-fc-twente-2014-2015
Eerste elftal2 uur ago

‘Gediscrimineerde’ Mokhtar belde Jans voor terugkeer bij FC Twente

Youness Mokhtar heeft een aantal pittige uitspraken gedaan tegenover de NOS. De voormalig FC Twente-aanvaller is clubloos en dat heeft...

go-ahead-eagles-supporters-spandoek go-ahead-eagles-supporters-spandoek
Eerste elftal4 uur ago

Van Wonderen: “Ik vind het spel van FC Twente leuk en mooi om naar te kijken”

Komende zondag reist FC Twente af naar Deventer voor de confrontatie met promovendus Go Ahead Eagles. Het wordt een weerzien...

thijs-van-leeuwen-groningen-twente-uit-2020-2021 thijs-van-leeuwen-groningen-twente-uit-2020-2021
Eerste elftal5 uur ago

Thijs van Leeuwen blinkt uit bij Almere City na ontslag Verbeek

Vorige week dinsdag kreeg Gertjan Verbeek het nieuws dat er geen toekomst meer is bij Almere City FC. Hiermee werd...

tijmen-van-wissing-trv-oost-journalist-2019 tijmen-van-wissing-trv-oost-journalist-2019
Eerste elftal22 uur ago

Jans geprikkeld door Van Wissing: “Het werd door jou een item gemaakt”

Eerder deze week zat Tijmen van Wissing aan tafel bij het programma Voetbalpraat van ESPN. Hier sprak de clubwatcher onder...

ron-jans-twente-willem-ii-grolsch-veste-2020-2021 ron-jans-twente-willem-ii-grolsch-veste-2020-2021
Eerste elftal22 uur ago

Jans: ‘Ligt het aan coronatijd dat iedereen doorslaat in negativiteit?’

Na de 0-0 tegen Feyenoord, staat komende zondag de volgende wedstrijd op het programma. Dan neemt FC Twente het in...

cuco-martina-balen-fc-twente-nac-breda-2014-2015 cuco-martina-balen-fc-twente-nac-breda-2014-2015
FC Twente Nieuws2 dagen ago

Martina overspeelde zijn hand in zoektocht: “Ik heb veel kansen laten lopen”

Oud-FC Twente verdediger Cuco Martina is na zijn vertrek bij Everton in de zomer van 2020 ruim een jaar transfervrij...

mitchell-pique-fc-twente-willem-ii-tia mitchell-pique-fc-twente-willem-ii-tia
FC Twente Nieuws2 dagen ago

Oud-FC Twente speler Piqué beëindigde carrière na TIA in stilte

De inmiddels 42-jarige Mitchell Piqué kwam in het seizoen 2000-2001 op huurbasis uit voor FC Twente. Na zijn tijd in...

kick-van-der-vall-eddy-achterberg-veld kick-van-der-vall-eddy-achterberg-veld
Eerste elftal2 dagen ago

Ajax kan decennia oud record FC Twente verbreken: “Daar schrik ik wel van”

In het jaar 1972 settelde FC Twente een record wat nog altijd staat. De Enschedese formatie kreeg in dit competitiejaar...

mees-hilgers-twente-willem-ii-grolsch-veste-17-10-2021 mees-hilgers-twente-willem-ii-grolsch-veste-17-10-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Hilgers en Rots speelde niet altijd op hoogste niveau: ‘Winnen geen doel op zich’

FC Twente stond vorig seizoen derde op de ranglijst met percentages van de gespeelde minuten van zelfopgeleide spelers. De KNVB...