Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column: Alles of niets!!

Column: Alles of niets!!

“De drie gemaskerde en gehelmde Mexicanen drongen met gemak de Grolsch-Veste binnen. Krijsend en gillend, maakten de nog spaarzaam aanwezig zijnde medewerkers dat ze wegkwamen en verschansten zich in hun kantoren. De directeur Velderman was echter aan het bellen met het Leger des Heils fonds en kreeg te laat in de gaten welk gevaar er op hem afkwam. De mannen trapten de deur in en smeten hem op de stoel onder het raam dat uitzicht bood op het vermaledijde vak-P. Strakke blikken werden gericht op het angstige hoofd van de voorman, waarbij het angstzweet, met liters tegelijk, het nog door Munsterman aangeschafte exclusieve Afghaanse tapijt bevuilde.

“Mister Bunge wants his money……NOW!!”

“Eh, there is no money now….eh, it is only in the books. I don’t have it in de hand. I asked the council for money….you must go there and speak with the politics”.

De mannen starten tegelijk de elektrische kettingzagen , waarmee ze vakkundig het lichaam bewerkten van de bijkans in katzwijm vallende Twentebaas. Na afloop trof de recherche slechts een klein hoopje lillend vlees aan waar een bril bovenop lag met een trouwring er naast. Dat was een makkie voor de recherche, die identificatie………….”

Jesus corona

Tsja, Alfred Hitchcock zou met gemak vier avondvullende thrillers kunnen maken over de bizarre ontwikkelingen bij FC Twente gedurende de laatste jaren.

Geen pretje meer
Het is absoluut geen pretje meer om het gesol en gedonder in, rond en met de club te moeten aanzien en aanhoren. Hoe lang snakt de gewone Twente supporter nu al niet naar rust in de tent, lekker focussen op het voetbal en de wedstrijden die onze club moet spelen? Hoe lang wordt datzelfde verlangen nu al niet in de kiem gesmoord door bestuurlijke onkunde, onrust en pure leugens richting de achterban? Wanneer houdt die negatieve publiciteit eens op? Keer op keer denk je dat het ergste wel geweest is, en hop, daar komt weer een lijk uit de kast tevoorschijn of een verklaring waarin gezegd wordt dat wat gisteren werd verteld eigenlijk niet klopt en dat het morgen ook wel weer eens anders zou kunnen zijn. Het is zo langzamerhand om je kapot te schamen wat er bij onze mooie club allemaal gebeurd en gedaan is.

Als klap op de vuurpijl wordt er nu door de club een strategie richting gemeente uitgezet die even gevaarlijk als schaamtevol is. De communicatief toch al niet bijster sterk onderlegde Velderman schat schijnbaar in dat een regelrechte chantagetactiek de bereidwilligheid van de lokale politici wel zal vergroten, mits het “ F-woord” inderdaad is gebruikt richting fractievoorzitters uiteraard.
Hoe dan ook, je wordt er zo langzamerhand een beetje moe van. Je raakt afgestompt. Is dit nu mijn mooie club? Is dit mijn FC Twente? Hebben we dan alles overleefd om vervolgens alsnog naar de verdoemenis te gaan?

Belastingclaim, Doyen-affaire, Tadic Transfer, Corona Transfer, Jansen afkopen, een half elftal ontslagen trainers afkopen, gemeentelening aflossen, een halve gare aan het werk laten gaan zonder dat er een RVC was die het ook maar ene donder kon schelen, die halve gare zich ook nog eens bonussen laten toe-eigenen, samen met de huidige directeur. En dat allemaal na de talloze sancties en boetes van de KNVB. Leg het maar uit allemaal.

dusan-tadic-fc-twente-southampton

Alles of niets
En toch, en toch ben ik er van overtuigd dat de club teveel loyale aanhang heeft om zomaar kapot te gaan aan onwil van betrokken partijen. De stad Enschede zit ook in de financiële problemen en kampt met grote tekorten op o.a. het sociale domein. Dat gaat over de levens van mensen, hun toekomst, hun werk, hun kansen op werk, hun gezondheid, hun kansen op volwaardige deelname aan onze samenleving. Dat zijn geen lichte thema’s waar je als politicus zomaar voorbij kunt gaan in het licht van een BVO die wederom aan komt kloppen om hulp. Maar juist ook in deze groep van de bevolking zal het mogelijke failliet van de club van hun leven keihard aankomen. Ook daar wordt voor FC Twente gejuicht als er weer successen worden gehaald.

Ik kan mij goed voorstellen dat het verzoek van de club een heikel thema is voor de betrokken politici. Er wordt echter om een garantstelling gevraagd die in feite al eerder was afgegeven, toen er nog sprake was van 32 miljoen totaal. FC Twente is nog steeds een ongekend uithangbord voor de gehele regio Twente. Of ik nu in een taxi zit in Istanbul, Belfast, Berlijn, Rome of Londen, een van de eerste punten van herkenning in de conversatie is FC Twente: “Ah….FC Twentie….not good this year he? “. Als ik op vakantie ben een ergens een rood Twenteshirt op een balkon zie hangen geeft me dat ook altijd weer een fijn gevoel. Twente maakte vanaf de jaren zeventig al naam in Europa en is voor veel inwoners van de regio een recreatieve kraker. In die zin zou het een goede zaak zijn indien de omliggende gemeenten zich ook eens daadkrachtiger achter de club zouden opstellen, desnoods samen met de stad Enschede. De stad zou aan een nieuwe garantstelling ook controle eisen kunnen stellen en deze ook daadwerkelijk invullen, zoals dat eerder al mondjesmaat gebeurde.

Er zijn nu investeerders bereid om de club de helpende hand te bieden voor een aandeel in de club. Dat is een goede zaak uiteraard. De echte heldinvesteerder is voor mij echter degene die ook bereid is om het hoognodige kapitaal ter aflossing van schulden in te brengen. Ook dat is een basisvoorwaarde om de club er weer bovenop te kunnen helpen. Ook dat komt ten goede aan de toekomst. Niet alleen investeringen in spelers of een spelersfonds. De supporters zullen ook bereid zijn om bij te dragen. Daar ben ik van overtuigd, ondanks alle ellende die we al hebben gehad.

Oproep
We staan voor een van de belangrijkste periodes in de historie van de club. Vallen we om of gaan we door met allemaal dezelfde intentie; het redden van de club van ons leven?

Met een beetje geven en nemen moet er toch een bevredigende oplossing gevonden kunnen worden tussen gemeente en club en de investeerders?

Met een beetje loyaliteitsgevoel zullen de andere regiogemeenten toch ook een gebaar kunnen/moeten maken?

Met een beetje slagkracht zullen we als ondernemers, investeerders en supporters toch in staat moeten zijn om een enigszins gezonde basis voor de toekomst onder de club te leggen?

Het enige voordeel van deze situatie is gelegen in het feit dat we nu van zoveel fouten hebben kunnen leren dat de toekomst daar alleen maar beter van wordt.

Er zal echte inspraak van de supporters geregeld moeten worden, er zal weer echt normaal gedaan moeten worden, er zullen weer mensen met passie voor de club in plaats van zichzelf aan het roer moeten komen. De ziel van de clubsupport zal nieuw leven ingeblazen moeten worden en de plaats weer krijgen die het verdiend.

Ik roep iedere betrokkene op om datgene te doen wat in hun macht ligt om de club te redden van de ondergang en weer een gezonde basis voor de toekomst te geven.

Het is alles of niets. Ik ga voor ‘alles’……gewoon omdat FC Twente niet weg te denken is uit het Nederlandse (voetbal)landschap en voor altijd de club van mijn leven zal blijven.

Als iedere betrokkene het belang van de club echt vooropstelt gaat het lukken en maken we eindelijk weer eens een start met het praten over voetbal in plaats van het gedonder eromheen.

COTE!!!!!!!!

TAZ

5
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
BjornpilintnetMichaelJonnieHans Anders Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
pilintnet
Gast
pilintnet

normaal gesproken was de club bij degradatie echt failliet geweest maar door leugens van de twentse politiek kunnen ze nog in leven blijven .anders hadden veel partijen een flinke strop gehad met name de gemeente.

Bjorn
Gast
Bjorn

Wanneer gaan ze eens achter munsterman aan en van der laan die zijn de schuldige, munsterman heeft begroting zelf van 40 miljoen trek bij maar eens aan de bel. Want hij is schuldige overal van die kerel is gek bij krant heeft die ook iedereen en alles genaaid en daarna bij Twente dus pak hem op,

Michael
Gast
Michael

Na het laatste bericht dat fct de gemeente voor het blok zet voor een nieuwe garantstelling heb ik het ook helemaal gehad met de club. Elke keer is er weer een nieuwe negatieve berichtgeving wat me blijft verbazen. Als ik dan reacties las van andere supporters dacht ik, ach wat weet jij nou ervan. Maar ik begrijp nu de haat en minachting jegens twente. De trots zal toch altijd wel blijven, maar ik denk dat menig supporter het helemaal zat is!!!

Hans Anders
Gast
Hans Anders

HELEMAAL eensch TAZ! Behalve de inspraak van de supporters, een onderliggend euvel dat bijdraagt aan de wankele bestuurlijke besluiten. Hand in hand met TV! in het stichtingsbestuur (een vorm die enkel bij Ajax te vinden is en nergens anders in NL) gaan de bestuurlijke dwalingen. SB leden dragen RVC leden voor, het Stichtingsbestuur moet bestaan uit onafhankelijke zwaargewichten wier loyaliteit nergens ligt. Wees eerlijk TV! gaat WEER veranderen voor de tweede keer binnen het korte bestaan. TV! is een ejaculatie van emotie en melancholie, hoeveel leden heeft TV! nog? Hoeveel draagvlak heeft TV! nog? FCT is groot geworden door een… Lees verder »

Jonnie
Gast
Jonnie

Het meest vreselijk aan dit hele gebeuren is dat straks die trouwe supporters
de lul zijn niet alleen emotioneel maar ook financieel want het geld waarom he ergst is gebedeld ben je straks kwijt namelijk het geld voor je jaarkaart. Hele gezinnen die hun laatste centen in die jaarkaart hebben gestopt.