Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column André Manuel: FC Twente

Column André Manuel: FC Twente

Dat was weer een woest weekje voor Meneertje Manuel. Twee avonden stond ik, samen met een paar heel vage vrienden in het Wilminktheater in Enschede om De Grote FC Twente Degradatie Show te spelen. Natuurlijk voor een uitverkocht huis. Want in Twente snappen de mensen dat je niet alleen lief, maar zeker ook leed met elkaar moet delen. Alles en iedereen deed hier gratis en voor niets aan mee, om zo een beetje geld in te zamelen voor Scoren In De Wijk, het maatschappelijk-sociale project dat van een club als FC Twente al jaren veel meer maakt dan alleen maar een commerciële Betaald Voetbal Organisatie.

We hebben daar de degradatie van FC Twente geanalyseerd en ook de oorzaak gevonden. Die lag in het feit dat we kats onderaan zijn geëindigd. We hebben een katholiek in de persoon van Jan Riesewijk in laten vliegen die het komende seizoen in The Kitchen Champions League voor ons gezegend heeft. Er waren bijdrages van Helligen Hendrik die vanuit zijn tentje op de middenstip in De Grolsch Veste met een paar bijzonder bruikbare nieuwe voetballers op de proppen kwam. Er was een hartverwarmende speech van Thijs Kemperink, die bijna niet wist te verbergen dat hij deze avonden meer supporter dan artiest was. Ook was er een prachtig verhaal van Laurens ten Den, die als Don Quichotte ten strijde trok tegen de windmolens die ons prachtige clubje bijna in de afgrond geduwd hebben. Er was muziek van Toon Lansink, die met zijn verschijning meteen gecast werd voor de hoofdrol in Wikkie de Viking. Het FC Twente Voetbalkoor zong zich de longen uit het lijf.

We hadden oud-voetballers te gast. Eddy Achterberg. En de Keu. Sander Boschker. Evert Bleuming. Jeroen ‘Hooligan’ Heubach. En zelfs Wout Brama wist nog even, tussen de laatste trainingen voor het nieuwe seizoen door, tijd te maken om zich te onderwerpen aan een kruisverhoor.

De voorstelling werd geleid door de scheidsrechters Erik Braamhaar en Edwin Elfring. Zelfs de stadionspeaker van Twente zelf, de legendarische Jan Bruins, deed een duit in het zakje. Wat zeg ik, er deed zelfs een vrouw mee aan de voorstelling! En dan niet zomaar een vrouw, de fantastische Ineke de Vos – Inekutje voor intimi – zorgde voor een warm gevoel van gastvrijheid waar iemand als Erdogan nog een puntje aan kan zuigen.

Eigenlijk was bijna iedereen aanwezig, behalve de voetballers van FC Twente zelf. Maar dat zij ze vergeven. Die gaan ervoor zorgen dat we volgend jaar De Grote FC Twente Promotie Revue kunnen gaan spelen.

André Manuel

banner-actie5-euro-pgn

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MartinJeroen Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jeroen
Gast
Jeroen

Wanneer komt de DVD uit voor vakantiegangers…..?