Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column: Chaos

Column: Chaos

Zelden in eigen huis zo’n slechte wedstrijd gezien van FC Twente. Hoe is het mogelijk, vraag je je af. Chaos. Het was een steeds groter wordende stapel slordigheden, blunders en misverstanden. Wat de FC deed, had heel weinig met voetbal te maken. Nadat het eerste doelpunt van SC Heerenveen gevallen was, was de spirit eruit. Het team van Gertjan Verbeek viel gestaag uit elkaar. Er was geen vertrouwen. De verdedigers stuntelden als beginners. De middenvelders deden maar wat en de aanval bestond eigenlijk maar uit één man, Tom Boere. Hij was ijverig, maar de arme stakker had geen enkele steun. Voor een spits is dat buitengewoon frustrerend. Normaliter is de gretige Fredrik Jensen in de buurt, maar hij werd weggelokt door Stijn Schaars, de ouwe rot van de Friezen.

De ervaren klasbak Oussama Assaidi wil de ploeg in precaire omstandigheden nog wel eens op sleeptouw nemen, maar hij maakte weinig klaar. Eén keer was hij gevaarlijk met een venijnige schuiver. Onder René Hake bestreek de pingeldoos vooral de linkerkant, onder Verbeek mag hij kennelijk lopen waar hij wil. Je zag dat hij zich verantwoordelijk voelde, dat hij zijn onzekere medespelers wilde helpen, maar het leidde tot weinig positiefs. In de slotfase was hij geïrriteerd net als aanvoerder Stefan Thesker en waarschijnlijk nog een aantal van zijn medespelers. De FC was toen allang geen team meer.

Verbeek is niet te benijden. Ik hoorde om mij heen de mensen mopperen. Wellicht dachten ze dat de opvolger van Hake een tovenaar is. Hij moet echter een selectie overnemen die weinig kwaliteit heeft en moet daarmee meteen een zwaar programma afwerken. Wat zal hijzelf ook geschrokken zijn. Hem rest niets anders dan zsm de beste elf te smeden tot een eenheid die barst van de strijdlust, elf spelers die voor elkaar willen werken, die gefocust zijn, die geen kinderlijke fouten maken; min of meer zoals het tegen PSV ging, twee weken geleden.

Ga er maar aanstaan. Maar ik denk dat het Verbeek gaat lukken. Heb even geduld, zou ik willen zeggen tegen de fans van de club. De nieuwe man is door de wol geverfd. Hij gaat er echt wel wat van maken. Denk ik.

Gijs Eijsink
Twente Sport

Foto: Ron Jonker / Orange Pictures

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op