Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column: Een Twentse eruptie!

Column: Een Twentse eruptie!

Hoewel de meeste fans wel rekening hielden met een nederlaag, had het afgelopen zondag toch anders kunnen lopen in de Amsterdamse arena. FC Twente speelde redelijk mee met Ajax en had stiekem gewoon een punt verdiend. Wederom nam een scheidsrechter echter een negatieve hoofdrol op zich door eerst een zichtbare handsbal van de Ajax keeper ineens anders te interpreteren dan een seconde daarvoor en daarna door de bal op de stip te leggen, na een futiel lichaamscontact buiten de zestien, met een zichtbaar voor een penalty gaande Ziyech. Om gek van te worden, want het is niet de eerste keer dat we arbitraal genaaid werden dit seizoen.

Maar goed, daar moeten we maar niet te lang bij stilstaan, want soms dwing je ook dingen af door gewoon dominanter te spelen dan je tegenstander. We maken dit seizoen tegenslag op tegenslag mee en dit kan er dan ook nog wel bij, zou je haast denken.

Een nieuw begin
Maar vanaf nu is het afgelopen. Komende zondag begint de competitie opnieuw voor ons. Vanaf dan is het ‘vrouwen en kinderen eerst’ geblazen en zal er vol op worden geklapt om de broodnodige punten te verzamelen. Allereerst zal de “zes punten kraker” tegen mede degradatiekandidaat Sparta gewonnen gaan worden. Daarna zullen onze strijders in het rood doorgaan met hun zegetocht. Eindelijk zal alles op zijn plaats gaan vallen. Eindelijk zal het ook eens mee gaan zitten. Eindelijk zal het hondstrouwe publiek beloond gaan worden voor hun blijvende en massale steun.

pyro-vak-p-roda-jc-fc-twente-2018-supporters

En waarom ook niet? Het opkomende chagrijn en de negatieve publiciteit die we nu meemaken zal verdwijnen als sneeuw voor de lentezon. Momenteel zien we dat de kranten beginnen met het naar buiten brengen van onvrede over de trainer enzovoort. De ‘oorlog’ is wat dat betreft begonnen. Hij zou overhoop liggen met alles en iedereen binnen de club en ook de spelers zouden in opstand komen. Dit zijn de inleidende beschietingen van de aasgieren die een club in doodsnood ruiken. Zo gaat het altijd en zo is het altijd al gegaan. Maar we zijn nog lang niet dood. We staan er beroerd voor, dat is waar. Verbeek is tot nu toe, qua competitie wellicht de slechtst presterende Twente trainer ooit, ook dat is waar. Maar dit zal gaan veranderen. Vanaf nu bestaan er geen excuses meer en zullen we een ander Twente te zien gaan krijgen. Ik heb daar alle vertrouwen in.

Kijken we naar de resterende 11 duels, zie ik voldoende mogelijkheden voor een ontketend en tot het eind toe strijdend FC Twente:
Thuis:
Sparta
FC Groningen
Willem II
Feyenoord
PEC Zwolle
NAC

Uit:
FC Utrecht
Heracles
VVV
ADO Den Haag
Vitesse

Dat programma biedt alle aanleiding om er met vertrouwen tegenaan te kijken. Daarnaast herbergt FC Twente genoeg spelers met klasse en meerwaarde die het verschil kunnen gaan maken.

Het zal toch ooit samen gaan vallen allemaal? Met wat geluk qua beslissingen van de scheids, ballen die eens goed vallen en er net wel in gaan in plaats van net niet en de onderscheidende individuele klasse van spelers als Assaidi en Maher die een beslissende invloed hebben. Daarnaast komen spelers als Vuckic en Jensen steeds meer in hun ritme en laat Tighadouini zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Onze weg leidt naar boven. Als iedereen gedisciplineerd blijft spelen en oog houdt voor de medespeler die er wellicht beter voor staat, is er volop licht aan het eind van een donkere tunnel.

Het briesende Ros
Het Twentse Ros staat te trappelen om de wei weer in te gaan. Briesend en op de grond stampend zal het met hernieuwde energie de laatste en beslissende weken tegemoet gaan. Het is nog steeds twee voor twaalf qua positie op de ranglijst, maar met de hulp van iedere Tukker, waar ook ter land, ter zee, of in de lucht zal het tij gekeerd gaan worden. FC Twente zal dit laatste, lastige jaar na het wanbeleid uiteindelijk gaan overleven. Samen met de spelers en de staf zal er een Twentse eruptie veroorzaakt worden door een ongekende passie in het veld en de massale steun daarbuiten. Alle woede, frustratie en ellende zal samengebald worden en zich vertalen in een ongekend positieve kracht. De rode lavastroom die dat veroorzaakt zal met donderend geraas onze tegenstanders verpletteren op het beslissende moment. Het kan en het zal gebeuren. Gaat dat zien! KOM OP FC TWENTE!!!!

p.s.: Voor hen die vast in de ‘eruptie mood’ willen komen, een muzikaal voorproefje, opgenomen in het jaar waarin FC Twente voor het eerst de KNVB beker won 🙂

COTE!!!!!!

TAZ

3
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RichardInkoppertje Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Richard
Gast
Richard

Het en niet sorry dikke duim

Richard
Gast
Richard

Heerlijk ik hoop het zo aan ons zal her nier liggen

Inkoppertje
Gast
Inkoppertje

Lekker geschreven!