Volg ons op Social Media

Columns

Column: Familiefeest

Gepubliceerd

op

Boschker

Twente is een echte familieclub. Een voor allen en allen voor een. Menig (ex)speler spreekt met respect over de ‘warmte’ die de club uitstraalt en haalt daarbij vaak het woord “familie” aan. En terecht.

Op 6 april is er weer een heuse familiedag in de Grolsch-Veste. Broodje beenham slurpen, zwaardvis verorberen, suikerspin fileren, schoonmoeder gooien, workshop categorie indelen voor beginners, wedstrijd bierprijs taxeren, ‘fiets em erin’ voor Twente, loterij met als hoofdprijs een 1 op 1 met Joop over Doyen en een hindernisbaan voor motorisch minder bedeelden. Het kan allemaal niet op; “You name it, we got it.” Mooi en altijd goed om de eenheid binnen de familie te benadrukken. Jong en oud kan zich te goed doen aan een fijne braderie alwaar diverse koopwaar amechtig ligt te wachten om gekocht te worden; “Wat kost dat speldje?“, “Drie Euro“, Watttteee???”

familiefeestHet echte familiegebeuren vindt echter natuurlijk wat later plaats en wel op dinsdag (!?) 20 mei. Dan zal er een mooie afscheidshappening in de Veste plaatsvinden voor onze clubheld Sander Boschker. Een team van ‘FC Twente Legends’ neemt het dan op tegen het kampioensteam van 2010. Allemaal doen ze belangeloos mee aan deze echte Twente happening, schitterend! Dat heeft Sander ook dubbel en dwars verdiend.

Waar ik als familielid echter mijn vraagtekens bij zet is het feit dat de club maar liefst 10 tot 15 euro entreegeld vraagt voor het feestje. Zelfs mensen met een seizoenkaart moeten eerst dat bedrag aftikken om deelgenoot te kunnen zijn van het familiefeest. Deze happening van eenheid en broederschap in retrospectief.

Voor een gezin tikt dat, met de consumpties erbij aardig aan. Persoonlijk is het voor mij niet zo’n probleem om dat geld neer te leggen, maar de Twente familie bestaat niet alleen uit leden die voldoende middelen hebben om dit soort extraatjes te kunnen betalen. Sander hoopt op een volledig bezette Veste en dat zullen we allemaal doen. Het moet een mooi groots feest worden, waarbij ook die neef of zus die het wat minder heeft welkom is en waarbij de warmte afstraalt op iedereen, ongeacht zijn of haar financiële positie.

De crisis gaat aan steeds meer mensen niet ongemerkt voorbij. Ontslagen vallen bij bosjes, her- en der wordt er geschrapt en bezuinigd op van alles en nog wat. Er moeten steeds vaker keuzes gemaakt worden hoe het beschikbare geld te besteden. Supporters die jaren geleden een jaarkaart hadden en nog een baan en Sander hartstochtelijk aanmoedigden verkeren nu in heel andere omstandigheden. Omstandigheden waarbij iedere euro er 1 is.

Ook Twente heeft uiteraard last van de crisis. Maar kom op zeg. Op een doordeweekse dag na afloop van de competitie voor een afscheidswedstrijd waar een ieder belangeloos aan meedoet en graag bij wil zijn een entree vragen van minstens een Joet?

Laat een ieder gewoon gratis deze happening bijwonen, net als een ieder gratis naar FC Twente – De Graafschap mag tijdens de familiedag op 6 april. Verdien op de consumpties en hang desnoods wat collecte bussen op waar een ieder die dat kan wat in kan gooien om de kosten te bestrijden of voor een cadeau voor Sander.

Zonder een goede commercie vaart geen enkele club wel. Er zijn echter momenten waarop je die eeuwige macht van het geld eens opzij moet kunnen en willen zetten. Een moment waarop de hele Twentefamilie gezamenlijk bijeen is en bijeen moet kunnen zijn om in eenheid eer te betonen aan een van onze helden en nog meer belangrijke spelers uit de Twente historie. Dat verdient de club, dat verdienen de fans en dat verdienen de spelers.

TAZ


7 Reacties

7 Comments

 1. TAZ

  14 maart 2014 at 20:29

  Voor hen voor wie woorden schijnbaar niet genoeg zijn, het gaat om keuzes en geen een is uit luxe geboren….look around !

  http://www.youtube.com/watch?v=UXTrCEXlLKY

 2. Thomas

  14 maart 2014 at 16:52

  Mooi naar toe gaan 😉 wordt mooi 😉

 3. inkoppertje

  14 maart 2014 at 16:12

  Ik zeg ook niet dat iedereen die het niet kan betalen een willekeurige klaploper is. Voor diegene vind ik het ook zonde! Daarom zeg ik ook dat 5 euro voldoende zou zijn geweest of een symbolisch bedrag van een euro. Maar er zijn mensen die dan komen die er dan niet horen te zijn in mijn ogen! En dan bedoel ik niet degene die Sander hebben zien debuteren en nu geen kaart kunnen betalen. Het voorbeeld van een pilsje of peuken slaat niet direct.op het pilsje of de peuken maar op het feit dat er ergens misschien wel bezuinigd kan worden.
  Om even in te haken wat antoinette zegt, er is een kidsclub actie. 15 euro voor ouder en kind. Weet niet of je het gezien hebt maar miss heb je er wat aan.

  Verder wil ik alleen zeggen dat ik elke twente supporter deze wedstrijd gun.

 4. Antoinette Vonder

  14 maart 2014 at 15:46

  had graag gegaan met mijn gezin maar vind het te duur.
  wat inkoppertje zegt zegt vind ik een beetje raar hij kan het wel betalen maar niet iedereen heeft het breed mijn kids zijn lid van de kids club en wij gaan alleen als we goedkoper naar de wedstrijd kunnen kan gewoon niet meer missen ben al lang blij dat we rond kunnen komen.
  vind dat je ook aan een ander moet denken die het niet zo breed heeft en direct oordelen dat wij willekeurige klaplopers zijn.
  vind ik niet netjes

 5. Bryt

  14 maart 2014 at 15:22

  Inkoppertje, zoals gezegd er zijn mensen met weinig geld nu door de crisis die ook sander van vroeger hebben meegemaakt. Jouw opmerking van koop 2 biertjes minder of een pakje peuken niet slaat nergens op.
  Gaat hier om het idee.
  Er zijn mensen die niks drinken, Niet roken en alsnog fan van sander zijn maar gewoon die 15,- niet hebben.

 6. Inkoppertje

  14 maart 2014 at 15:07

  Ja ben het gedeeltelijk met je eens. 5 euro was voldoende geweest naar.mijn inzicht. Toch ga ik deze ervaring niet missen. Sander was mijn jeugd idool en ik leg er met alle plezier 15 euro voor neer. Alleen als je dit feestje gratis toegankelijk maakt krijg je willekeurige klaplopers binnen die er nooit van hun leven hebben gezeten en nu naar zo’n wedstrijd gaan omdat ze niks beters te doen hebben. Mijn boodschap is dan ook, drink 1 of 2 pilsjes minder, koop je een x geen pakje peuken of weet ik veel wat en je hebt het al terug verdiend.

 7. Harry

  14 maart 2014 at 14:48

  Twente heeft de term “familie” hoog in het vaandel staan. Ik was anders ook naar de afscheidswedstrijd van Sander Bosscher gegaan, maar de prijs is mij veel te hoog. Ik heb ook op een andere manier ervaren, dat Twente niet zo’ n “familie” is, dat viel heel erg tegen. 🙁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

grolsch-veste-stadion-fc-twente-2014-parkeerplaats grolsch-veste-stadion-fc-twente-2014-parkeerplaats
Eerste elftal27 minuten geleden

VVD-Enschede stelt vragen bij aanschaf ‘dure’ businesskaarten door stichting

Er is weer ophef ontstaan binnen de Enschedese gemeenteraad omtrent FC Twente. Niet de club an sich, maar wel een...

pyro-fakkels-rook-huldiging-2011-supporters-feest pyro-fakkels-rook-huldiging-2011-supporters-feest
Eerste elftal2 uur geleden

Volledige demo ‘Kop d’r Veur’. Wat vinden jullie van dit opkomstlied?

Er is op dit moment een verhitte discussie gaande over het wel of niet behouden van het You’ll Never Walk...

michael-maria-training-fc-twente-voorbereiding michael-maria-training-fc-twente-voorbereiding
Eerste elftal3 uur geleden

Michael Maria verlaat Amerika voor hereniging met Gertjan Verbeek

Michael Maria heeft besloten het Amerikaanse avontuur achter zicht te laten en zijn carrière te vervolgen in Australië. De 24-jarige...

ted-van-leeuwen-fc-twente-paok ted-van-leeuwen-fc-twente-paok
Eerste elftal17 uur geleden

Van Leeuwen: “Berggreen is een speler die past in de traditie van FC Twente”

FC Twente voegde woensdagavond nieuwkomer Emil Berggreen toe aan haar selectie. De 26-jarige centrumspits komt transfervrij over van FSV Mainz...

emil-berggreen emil-berggreen
Eerste elftal18 uur geleden

Done Deal! Boomlange Deense spits tekent éénjarig contract bij FC Twente

FC Twente heeft zich versterkt met de Deens aanvaller Emil Berggreen. De 26-jarige spits komt transfervrij over van het Duitse...

Eerste elftal18 uur geleden

BAM! Eerste ring volledig uitverkocht voor oefenduel met FC Schalke 04

Op dinsdag 23 juli werkt FC Twente een oefenwedstrijd af tegen FC Schalke 04. Het duel wordt om 19:00 uur...

marino-pusic-trainer-fc-twente-tevreden-2019 marino-pusic-trainer-fc-twente-tevreden-2019
Eerste elftal18 uur geleden

Lof voor Pusic: “Bij FC Twente bewezen onder hoge druk te kunnen presteren”

Marino Pusic werd onlangs aangesteld als assistent-trainer bij AZ. De 47-jarige Bosniër loodste FC Twente afgelopen seizoen naar het kampioenschap...

cristian-gonzalez-fc-twente-mvv-2018-2019 cristian-gonzalez-fc-twente-mvv-2018-2019
Eerste elftal23 uur geleden

Gonzalez vastberaden: “Ik wil naar FC Twente en geen enkele andere club”

Ted van Leeuwen hoopt Cristian Gonzalez voor een tweede seizoen te kunnen huren van FC Sevilla. De technisch directeur heeft...

Eerste elftal1 dag geleden

Recensie Onmachtig of Onmeunig: “Irrationaliteit van de voetbalsupporter”

Bert Westerink schreef “Onmachtig of Onmeunig – Een seizoen met FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie”. Hij bezocht iedere...

mateusz-klich-bersant-celina-fc-twente mateusz-klich-bersant-celina-fc-twente
FC Twente Nieuws1 dag geleden

Droom Klich wellicht in vervulling met interesse Premier League club

Mateusz Klich heeft de interesse gewekt van Premier League club Burnley, zo meldt Mail Online. De Poolse middenvelder heeft bij...

Advertentie