Connect with us

Columns

Column: Familiefeest

Published

on

Boschker

Twente is een echte familieclub. Een voor allen en allen voor een. Menig (ex)speler spreekt met respect over de ‘warmte’ die de club uitstraalt en haalt daarbij vaak het woord “familie” aan. En terecht.

Op 6 april is er weer een heuse familiedag in de Grolsch-Veste. Broodje beenham slurpen, zwaardvis verorberen, suikerspin fileren, schoonmoeder gooien, workshop categorie indelen voor beginners, wedstrijd bierprijs taxeren, ‘fiets em erin’ voor Twente, loterij met als hoofdprijs een 1 op 1 met Joop over Doyen en een hindernisbaan voor motorisch minder bedeelden. Het kan allemaal niet op; “You name it, we got it.” Mooi en altijd goed om de eenheid binnen de familie te benadrukken. Jong en oud kan zich te goed doen aan een fijne braderie alwaar diverse koopwaar amechtig ligt te wachten om gekocht te worden; “Wat kost dat speldje?“, “Drie Euro“, Watttteee???”

familiefeestHet echte familiegebeuren vindt echter natuurlijk wat later plaats en wel op dinsdag (!?) 20 mei. Dan zal er een mooie afscheidshappening in de Veste plaatsvinden voor onze clubheld Sander Boschker. Een team van ‘FC Twente Legends’ neemt het dan op tegen het kampioensteam van 2010. Allemaal doen ze belangeloos mee aan deze echte Twente happening, schitterend! Dat heeft Sander ook dubbel en dwars verdiend.

Waar ik als familielid echter mijn vraagtekens bij zet is het feit dat de club maar liefst 10 tot 15 euro entreegeld vraagt voor het feestje. Zelfs mensen met een seizoenkaart moeten eerst dat bedrag aftikken om deelgenoot te kunnen zijn van het familiefeest. Deze happening van eenheid en broederschap in retrospectief.

Voor een gezin tikt dat, met de consumpties erbij aardig aan. Persoonlijk is het voor mij niet zo’n probleem om dat geld neer te leggen, maar de Twente familie bestaat niet alleen uit leden die voldoende middelen hebben om dit soort extraatjes te kunnen betalen. Sander hoopt op een volledig bezette Veste en dat zullen we allemaal doen. Het moet een mooi groots feest worden, waarbij ook die neef of zus die het wat minder heeft welkom is en waarbij de warmte afstraalt op iedereen, ongeacht zijn of haar financiële positie.

De crisis gaat aan steeds meer mensen niet ongemerkt voorbij. Ontslagen vallen bij bosjes, her- en der wordt er geschrapt en bezuinigd op van alles en nog wat. Er moeten steeds vaker keuzes gemaakt worden hoe het beschikbare geld te besteden. Supporters die jaren geleden een jaarkaart hadden en nog een baan en Sander hartstochtelijk aanmoedigden verkeren nu in heel andere omstandigheden. Omstandigheden waarbij iedere euro er 1 is.

Ook Twente heeft uiteraard last van de crisis. Maar kom op zeg. Op een doordeweekse dag na afloop van de competitie voor een afscheidswedstrijd waar een ieder belangeloos aan meedoet en graag bij wil zijn een entree vragen van minstens een Joet?

Laat een ieder gewoon gratis deze happening bijwonen, net als een ieder gratis naar FC Twente – De Graafschap mag tijdens de familiedag op 6 april. Verdien op de consumpties en hang desnoods wat collecte bussen op waar een ieder die dat kan wat in kan gooien om de kosten te bestrijden of voor een cadeau voor Sander.

Zonder een goede commercie vaart geen enkele club wel. Er zijn echter momenten waarop je die eeuwige macht van het geld eens opzij moet kunnen en willen zetten. Een moment waarop de hele Twentefamilie gezamenlijk bijeen is en bijeen moet kunnen zijn om in eenheid eer te betonen aan een van onze helden en nog meer belangrijke spelers uit de Twente historie. Dat verdient de club, dat verdienen de fans en dat verdienen de spelers.

TAZ


7 Comments

7 Comments

 1. TAZ

  14 maart 2014 at 20:29

  Voor hen voor wie woorden schijnbaar niet genoeg zijn, het gaat om keuzes en geen een is uit luxe geboren….look around !

  http://www.youtube.com/watch?v=UXTrCEXlLKY

 2. Thomas

  14 maart 2014 at 16:52

  Mooi naar toe gaan 😉 wordt mooi 😉

 3. inkoppertje

  14 maart 2014 at 16:12

  Ik zeg ook niet dat iedereen die het niet kan betalen een willekeurige klaploper is. Voor diegene vind ik het ook zonde! Daarom zeg ik ook dat 5 euro voldoende zou zijn geweest of een symbolisch bedrag van een euro. Maar er zijn mensen die dan komen die er dan niet horen te zijn in mijn ogen! En dan bedoel ik niet degene die Sander hebben zien debuteren en nu geen kaart kunnen betalen. Het voorbeeld van een pilsje of peuken slaat niet direct.op het pilsje of de peuken maar op het feit dat er ergens misschien wel bezuinigd kan worden.
  Om even in te haken wat antoinette zegt, er is een kidsclub actie. 15 euro voor ouder en kind. Weet niet of je het gezien hebt maar miss heb je er wat aan.

  Verder wil ik alleen zeggen dat ik elke twente supporter deze wedstrijd gun.

 4. Antoinette Vonder

  14 maart 2014 at 15:46

  had graag gegaan met mijn gezin maar vind het te duur.
  wat inkoppertje zegt zegt vind ik een beetje raar hij kan het wel betalen maar niet iedereen heeft het breed mijn kids zijn lid van de kids club en wij gaan alleen als we goedkoper naar de wedstrijd kunnen kan gewoon niet meer missen ben al lang blij dat we rond kunnen komen.
  vind dat je ook aan een ander moet denken die het niet zo breed heeft en direct oordelen dat wij willekeurige klaplopers zijn.
  vind ik niet netjes

 5. Bryt

  14 maart 2014 at 15:22

  Inkoppertje, zoals gezegd er zijn mensen met weinig geld nu door de crisis die ook sander van vroeger hebben meegemaakt. Jouw opmerking van koop 2 biertjes minder of een pakje peuken niet slaat nergens op.
  Gaat hier om het idee.
  Er zijn mensen die niks drinken, Niet roken en alsnog fan van sander zijn maar gewoon die 15,- niet hebben.

 6. Inkoppertje

  14 maart 2014 at 15:07

  Ja ben het gedeeltelijk met je eens. 5 euro was voldoende geweest naar.mijn inzicht. Toch ga ik deze ervaring niet missen. Sander was mijn jeugd idool en ik leg er met alle plezier 15 euro voor neer. Alleen als je dit feestje gratis toegankelijk maakt krijg je willekeurige klaplopers binnen die er nooit van hun leven hebben gezeten en nu naar zo’n wedstrijd gaan omdat ze niks beters te doen hebben. Mijn boodschap is dan ook, drink 1 of 2 pilsjes minder, koop je een x geen pakje peuken of weet ik veel wat en je hebt het al terug verdiend.

 7. Harry

  14 maart 2014 at 14:48

  Twente heeft de term “familie” hoog in het vaandel staan. Ik was anders ook naar de afscheidswedstrijd van Sander Bosscher gegaan, maar de prijs is mij veel te hoog. Ik heb ook op een andere manier ervaren, dat Twente niet zo’ n “familie” is, dat viel heel erg tegen. 🙁

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

supporters-vak-p-corona-tribune-spandoek supporters-vak-p-corona-tribune-spandoek
Eerste elftal10 uur ago

FC Twente schiet financieel niets op met de nieuwe versoepelingen

Zojuist is bekend geworden dat publiek vanaf woensdag weer welkom is bij sportwedstrijden. Voor FC Twente houdt het in dat...

ron-jans-jan-streuer-fc-twente-2020-2021 ron-jans-jan-streuer-fc-twente-2020-2021
Eerste elftal11 uur ago

Snel duidelijkheid over Streuer en Jans: “Anders wordt het een dingetje”

Vorige week zou het veelbesproken gesprek plaatsvinden waarbij jan Streuer te horen zou krijgen of hij door mag als technisch...

sfeeractie-bus-binnenuit sfeeractie-bus-binnenuit
Eerste elftal13 uur ago

Van Binnenuit: Schitterende sfeeractie en vreugde na de driepunter

FC Twente heeft afgelopen zaterdag drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Willem II. De Tukkers wonnen zonder Lars Unnerstall...

tyronne-ebuehi-vitesse-twente-gelredome-2020-2021 tyronne-ebuehi-vitesse-twente-gelredome-2020-2021
Eerste elftal13 uur ago

Vitesse in beroep tegen fikse schorsing topscorer Openda

Afgelopen zaterdag speelde Vitesse, de komende tegenstander van FC Twente, de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Bij een 0-0 stand deed...

grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion. grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion.
Eerste elftal13 uur ago

‘Grolsch Veste gaat weer open, maar met een beperkt aantal supporters’

Dinsdagavond om 19:00 uur volgt er weer een persconferentie met een update over het coronavirus. Gehoopt wordt op een aantal...

leon-ten-voorde-heracles-almelo-2020 leon-ten-voorde-heracles-almelo-2020
Eerste elftal14 uur ago

Ten Voorde positief: “Het was zowaar een keer iets dat op voetbal leek”

Na de bekerwedstrijd tegen AZ Alkmaar was Leon ten Voorde één van de velen die kritiek hadden op het spel...

mees-hilgers-mats-knoester-twentse-derby-fc-twente-heracles-almelo mees-hilgers-mats-knoester-twentse-derby-fc-twente-heracles-almelo
Eerste elftal15 uur ago

Heracles-verdediger Knoester gelinkt aan gevoelige overstap naar FC Twente

In de zoektocht naar versterkingen lijkt FC Twente voor het tweede jaar op rij uitgekomen te zijn bij Heracles Almelo....

fenna-kalma-fc-twente-seizoen2021-2022 fenna-kalma-fc-twente-seizoen2021-2022
FC Twente Nieuws17 uur ago

Samenvatting FC Twente Vrouwen – PSV seizoen 2021-2022 (3-1)

Voor FC Twente Vrouwen stond zondagmiddag de tweede wedstrijd van 2022 op het programma. Na de knotsgekke Overijsselse derby tegen...

kamohelo-mokotjo-fc-twente-uitshirt kamohelo-mokotjo-fc-twente-uitshirt
Eerste elftal18 uur ago

Mokotjo loopt vertraging op en sluit later aan bij FC Twente

Vorige week kwam het nieuws dat Kamohelo Mokotjo begin deze week aan zou sluiten bij FC Twente. De middenvelder is...

justin-hoogma-celina-unal-heracles-fc-twente-2016 justin-hoogma-celina-unal-heracles-fc-twente-2016
FC Twente Nieuws19 uur ago

Hoogma keert terug bij Heracles en tekent langdurig contract

Voormalig FC Twente-verdediger Justin Hoogma keert terug in de eredivisie. Hij heeft een contract getekend bij Heracles Almelo, de club...