Volg ons op Social Media

Bert Hassink

Column: Geloof, hoop en liefde

Gepubliceerd

op

Sommige mensen zien De Grolsch Veste als hun kathedraal en FC Twente als hun liefde en putten hieruit hoop en zegen voor de toekomst. Persoonlijk vind ik dat iets te ver gaan, maar stel je trekt de vergelijking, dan is er daadwerkelijk nog hoop. Ik kom daar straks nog op terug.

We naderen de ontknoping van het seizoen en zoals altijd: je zult het zelf moeten doen, wil je kampioen worden. En het kampioenschap win of verlies je niet in de laatste wedstrijden. Gedurende het seizoen moet je zorgen dat er genoeg ‘vet op de botten zit’ om als eerst de eindstreep te kunnen halen. Doe je dat niet, of onvoldoende, dan krijg je de rekening gepresenteerd.
Je mag aannemen dat de doelstelling van het halen van Europees voetbal inmiddels wel is gerealiseerd. En natuurlijk is het nog zeer goed mogelijk om volgend jaar weer te beginnen in de Champions Leaque. Mocht het, onverhoopt, niet doorgaan dan is het wel een streep door de net genoemde rekening van een paar miljoen.

Ik ben na afloop van de wedstrijd tegen de Graafschap met mijn rolstoel even wezen ijsberen in de tuin. Na wat gegrom en een segaar was ik weer terug op aarde. Mijn stelling dat je er niet vanuit moet gaan, dat anderen wel zullen winnen en je daarmee helpen aan de landstitel, bleek maar weer eens opgeld te doen. Je kunt het als club ook te spannend maken voor je supporters!
Tijdens de wedstrijd zag ik de worsteling van de spelers. Net even niet dat beetje extra. En dat terwijl iedereen weet dat je in zo’n wedstrijd pas echt veilig bent, als je de tweede goal hebt gemaakt. Zie hier het eeuwige verschil tussen theorie en praktijk.

Maar is er nog hoop. En zie hier de parallel tussen onze FC en de kerk. Mocht ik trouwens hierbij iemand op z’n ziel trappen, dan op voorhand mijn excuses.

Het komende weekeinde is het Paasfeest. Hiermee komt een einde aan het lijdensverhaal, zoals gevierd wordt in menig Christelijke kerk. Tijdens het Paasfeest wordt de opstanding van Christus herdacht. Het is dan het einde van de lijdensweg. Het lichtfeest wordt het ook wel genoemd. En als we het over licht hebben dan kijken we natuurlijk even naar Eindhoven, ook wel genoemd: de lichtstad. En we kijken even naar Amsterdam. Daar waar ze anderen, en zeker elkaar het licht in de ogen niet gunnen.
Beide concurrenten spelen op eerste Paasdag. Een religieuze feestdag, laten we het daar voor die dag maar even bij houden. Voor hen dan.

Onze FC heeft dan al gespeeld. Op Goede Vrijdag tegen Den Haag. Nu is Goede Vrijdag een hele bijzondere dag. En niet alleen omdat er dan veel mensen vrij zijn van het werk, zonder dat ze precies weten wat de achtergrond hiervan is. Nee, het is een dag die vervuld is van rouw en een begin van vreugde om wat volbracht wordt. Kijk, zie hier een anker in de huidige tijd. Uw en mijn hoop op een goede afloop van dit seizoen.

Maar dan is er één voorwaarde: zorg ervoor dat je niet gekruisigd wordt in het Kyocera Stadion in de Residentie. En de spelers kunnen dat voorkomen, als ze zich houden aan de filosofie van het bedrijf waarnaar het stadion genoemd is. Zij zeggen dat het belangrijkste principe is ‘Als mens de juiste dingen te doen’, een concept dat zij in al hun beslissingen laten meewegen. Door het belang van eerlijkheid en toegewijde inspanningen te tonen, werkt het als een voorbeeld voor hun gedrag.

Waarvan acte. Ik wens u een prettig Paasfeest.

Bert Hassink

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

boere-bapoh-juichen-doelpunt boere-bapoh-juichen-doelpunt
Eerste elftal3 minuten geleden

FC Twente houdt maar 15 spelers over. Wie mag blijven en wie vertrekken?

De transferperiode is begonnen en FC Twente zou naar verluidt zo’n twaalf nieuwe spelers nodig hebben voor aankomend seizoen in...

Julio-Pleguezuelo-fc-twente-presentatie Julio-Pleguezuelo-fc-twente-presentatie
Eerste elftal13 uur geleden

Fans Arsenal FC balen van vertrek Pleguezuelo naar FC Twente

De eerste zomerse aanwinst van FC Twente luistert naar de naam Julio Pleguezuelo. Hij komt over van Arsenal en is...

supporter-nac-clown-breda supporter-nac-clown-breda
FC Twente Nieuws14 uur geleden

NAC heft beloften op, oud- jeugdspeler FC Twente tussen wal en schip

Voormalig jeugdspeler van FC Twente Sander Versendaal zou komend seizoen bij de beloften van NAC Breda aan de slag gaan,...

BREAKING20 uur geleden

BREAKING: FC Twente verruilt Sondico voor eigen kledingmerk Kick’s 21

FC Twente neemt per direct afscheid van het kledingmerk Sondico waarin het drie seizoenen speelde. De club gaat vanaf komend...

bethil-ter-avest-fc-twente bethil-ter-avest-fc-twente
Eerste elftal20 uur geleden

Ter Avest keert terug bij FC Twente voor stage bij beloftenelftal

Voormalig FC Twente-middenvelder Berthil ter Avest is momenteel werkzaam als hoofdtrainer bij amateurclub SV Bon Boys. De ploeg uit Haaksbergen...

sergia-padt-illias-bel-hassani-fc-groningen-2019 sergia-padt-illias-bel-hassani-fc-groningen-2019
Eerste elftal23 uur geleden

Aan FC Twente gelinkte Bel Hassani valt Padt aan in spelersbus FC Groningen

Tijdens de terugreis van Arnhem naar Groningen is de bom ontploft in de spelersbus van FC Groningen. Nadat de ploeg...

erik-dijkstra-supporter-fc-twente erik-dijkstra-supporter-fc-twente
Eerste elftal24 uur geleden

“Hij vindt Willem II een kutclub, hetzelfde vind ik van FC Twente”

FC Twente supporter Erik Dijkstra en Willem II supporter Frank Evenblij komen binnenkort naar het theater in Enschede. Hier gaan...

Eerste elftal1 dag geleden

Roda JC op rand afgrond: Faillissementsaanvraag dreigt op korte termijn

Roda JC staat momenteel aan de rand van de afgrond. De Limburgse club werd begin dit seizoen nog gezien als...

hans-nijland-fc-groningen hans-nijland-fc-groningen
Eerste elftal1 dag geleden

Nijland zet vraagtekens bij reddingsoperatie gemeente Enschede

FC Groningen algemeen directeur Hans Nijland is blij met de terugkeer van FC Twente in de eredivisie. Echter zet hij...

dylan-seys-rkc-waalwijk-actie-foto-den-bosch dylan-seys-rkc-waalwijk-actie-foto-den-bosch
Eerste elftal2 dagen geleden

RKC, GA Eagles, Sparta en De Graafschap strijden om laatste twee eredivisie tickets

De Graafschap en Sparta Rotterdam gaan samen uitvechten wie er komend seizoen actief zal zijn in de eredivisie. Beide clubs...

Advertentie