Volg ons op Social Media

Bert Hassink

Column: In goede tijden

Gepubliceerd

op

U kent de uitdrukking wel: ‘in goede tijden en in slechte tijden’. Ik beperk me even tot het ‘in goede tijden’. Want als je naar onze FCT kijkt dan hebben we het over goede tijden. Natuurlijk was ik wakker afgelopen donderdag toen onze spelers onderuit gingen tegen Villarreal. Zijn dat dan goede tijden zult u zeggen? Och, heb ze beter meegemaakt, dat geeft ik direct toe. Maar om dan meteen te spreken over slechte tijden, dat gaat me veel te ver.
Ik snap dan ook niets van degenen die zeggen dat ze donderdag niet naar onze Veste gaan voor de thuiswedstrijd tegen de Spanjaarden. Ik zal een poging doen u het uit te leggen, voor zover nodig trouwens. We hebben een zeer mooi Europees avontuur dit seizoen. Alleen al uit respect en waardering naar onze spelers en technische staf toe moet de Veste donderdag vol zitten. En als Villarreal zo goed is, dan wil ik ze ook live aanschouwen.

Het voordeel van een groot stadion is dat er veel toeschouwers in kunnen. Let wel ik heb het hier over toeschouwers! Een nadeel is dat deze toeschouwers niet per definitie supporters hoeven te zijn, die de club door dik en dun steunen. Dus hoor je hier en daar wel eens een fluitje als er iets niet goed gaat.

Brengt me meteen bij het volgende. Bij een ander is het gras altijd groener, om nog maar eens een gezegde te gebruiken. Alhoewel, ik moet zeggen: het gras is bij ons letterlijk en figuurlijk ook behoorlijk groen op het moment. Maar goed de buurtjes dus. Mag ik u even fijntjes wijzen op het verschil in reactie van onze supporters en die van PSV afgelopen zondag? Beide ploegen spelen gelijk. In onze Grolsch Veste was er natuurlijk de teleurstelling, zeker ook bij mij, dat er niet gewonnen was. Maar ik heb ook de strijd gezien van de spelers, de inzet. En ik heb goed gehoord wat na afloop gebeurde door vele supporters: klappen voor je team en laten merken dat je ze niet laat vallen. Zet het zingen na afloop van de echte supporters maar eens af tegen het fluitconcert dat de spelers en technische staf van PSV ten deel viel. Een schril contrast. Het zingen en aanmoedigen van Vak P geeft warmte en vuur tegelijk, daarvoor hebben ze geen fakkels nodig. Juist niet, zou ik zeggen.

We kunnen de tegenstander al op achterstand zetten door ons YNWA bij binnenkomst en straks helemaal als we met nog meer zijn. Ik kijk altijd nog even naar de supporters van het uitvak als de spelers het veld opkomen. Velen maken met hun mobieltje opnamen van de sfeer in onze Grolsch Veste, zij doen dat in het besef dat ze iets bijzonders mee maken. Ze maken mee hoe het is om in een stadion te zijn met supporters die één zijn met de club. Ook in een goede tijd die net niet even die resultaten geeft die we misschien wel hoopten en wilden.

En het kampioenschap? In de komende wedstrijden zullen de details beslissend zijn, overigens net als in alle voorafgaande wedstrijden trouwens. En dan niet alleen bij onze wedstrijden. Als Pieter ‘ik heb het niet gezien’ Vink beter had opgelet, dan …. juist ja! Hij volgde de bal, blijkbaar nu wel en vorig jaar in Alkmaar niet. Snapt u?
Als de keepers tegen Ajax nu even niet een fout maken, ja dan had Ajax misschien de wedstrijden ook wel gewonnen, maar toch. En als……? Zo kan ik nog wel even doorgaan.
En als we nu ‘gewoon’ de komende wedstrijden winnen? Dan moeten we daarna nog acht keer kampioen worden om een ster te krijgen op ons Twenteshirt. Kijk dat is humor. Gewoon zeggen dat we voor die ster gaan.

We hebben sterren op het veld en vaak pretlichtjes in onze ogen. En soms krijg je een dreun en zie je sterren. En als een ster valt mag je een wens doen. Om deze wens uit te laten komen mag je niet vertellen wat je wens is. En toch doe ik het deels. Ik wens ons allen veel gezondheid en geluk enne ook ……… Juist!

Door Bert Hassink

Reageer op dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

boere-bapoh-juichen-doelpunt boere-bapoh-juichen-doelpunt
Eerste elftal3 minuten geleden

FC Twente houdt maar 15 spelers over. Wie mag blijven en wie vertrekken?

De transferperiode is begonnen en FC Twente zou naar verluidt zo’n twaalf nieuwe spelers nodig hebben voor aankomend seizoen in...

Julio-Pleguezuelo-fc-twente-presentatie Julio-Pleguezuelo-fc-twente-presentatie
Eerste elftal13 uur geleden

Fans Arsenal FC balen van vertrek Pleguezuelo naar FC Twente

De eerste zomerse aanwinst van FC Twente luistert naar de naam Julio Pleguezuelo. Hij komt over van Arsenal en is...

supporter-nac-clown-breda supporter-nac-clown-breda
FC Twente Nieuws14 uur geleden

NAC heft beloften op, oud- jeugdspeler FC Twente tussen wal en schip

Voormalig jeugdspeler van FC Twente Sander Versendaal zou komend seizoen bij de beloften van NAC Breda aan de slag gaan,...

BREAKING20 uur geleden

BREAKING: FC Twente verruilt Sondico voor eigen kledingmerk Kick’s 21

FC Twente neemt per direct afscheid van het kledingmerk Sondico waarin het drie seizoenen speelde. De club gaat vanaf komend...

bethil-ter-avest-fc-twente bethil-ter-avest-fc-twente
Eerste elftal20 uur geleden

Ter Avest keert terug bij FC Twente voor stage bij beloftenelftal

Voormalig FC Twente-middenvelder Berthil ter Avest is momenteel werkzaam als hoofdtrainer bij amateurclub SV Bon Boys. De ploeg uit Haaksbergen...

sergia-padt-illias-bel-hassani-fc-groningen-2019 sergia-padt-illias-bel-hassani-fc-groningen-2019
Eerste elftal23 uur geleden

Aan FC Twente gelinkte Bel Hassani valt Padt aan in spelersbus FC Groningen

Tijdens de terugreis van Arnhem naar Groningen is de bom ontploft in de spelersbus van FC Groningen. Nadat de ploeg...

erik-dijkstra-supporter-fc-twente erik-dijkstra-supporter-fc-twente
Eerste elftal24 uur geleden

“Hij vindt Willem II een kutclub, hetzelfde vind ik van FC Twente”

FC Twente supporter Erik Dijkstra en Willem II supporter Frank Evenblij komen binnenkort naar het theater in Enschede. Hier gaan...

Eerste elftal1 dag geleden

Roda JC op rand afgrond: Faillissementsaanvraag dreigt op korte termijn

Roda JC staat momenteel aan de rand van de afgrond. De Limburgse club werd begin dit seizoen nog gezien als...

hans-nijland-fc-groningen hans-nijland-fc-groningen
Eerste elftal1 dag geleden

Nijland zet vraagtekens bij reddingsoperatie gemeente Enschede

FC Groningen algemeen directeur Hans Nijland is blij met de terugkeer van FC Twente in de eredivisie. Echter zet hij...

dylan-seys-rkc-waalwijk-actie-foto-den-bosch dylan-seys-rkc-waalwijk-actie-foto-den-bosch
Eerste elftal2 dagen geleden

RKC, GA Eagles, Sparta en De Graafschap strijden om laatste twee eredivisie tickets

De Graafschap en Sparta Rotterdam gaan samen uitvechten wie er komend seizoen actief zal zijn in de eredivisie. Beide clubs...

Advertentie