Connect with us

Columns

Column: Joop, bedankt!

Published

on

voorzitter fc twente munsterman

De taart werd vrolijk naar binnen gewerkt op de burelen van de TCT. De Champagne ging er ook best in, al was het nog maar 10 uur ’s ochtends. Dondert niet. Gefeest zal er worden. Hier- en daar begon een enkeling zelfs voorzichtig een polonaise in te zetten. De I-phones werden ondertussen goed in de gaten gehouden, want er kon gebeld worden door Hilversum. Tuurlijk werd er gebeld door Hilversum. Het was dan ook een volstrekt unicum. Ja, lieve lezer. Het groepje overblijvers, na tal van saneringen bij het Wegener concern beleefden hun ‘finest hour’. De pretoogjes glommen van trots en met veel respect werd de held van het verhaal nagekeken als betrof het Piet Hein himself die zojuist, na tal van avonturen, zijn schip in het Twentekanaal had aangelegd met de Zilvervloot aan boord. Toegegeven, tot dusver had hij niet veel naam gemaakt en kwamen zijn pennenvruchten niet verder dan de brandweer die een katje uit een boom had gehaald in Tilligte of een gerapporteerde valse bingo tijdens de avondsoos in Huize Avondrood te Noord-Deurningen, waar boze lokale tongen menig overuur aan spendeerden.

Maar nu was het dan zover. Na jaren verpletterend voorspelbare nieuwsgaring over FC Twente, met veel berichten die een zwaar comateus persoon nog van kilometers ver aan kon zien komen of invullen, kwam daar dan eindelijk die oproep aan Joop om op te stappen en plaats te maken voor vers bloed of een frisse wind.

Onder de noemer; “Mag het weer gezellig worden” werd er een column afgescheiden waarin het feestvarken er niet voor terugdeinst karaktermoord op de voorzitter van FC Twente te plegen waarbij de woorden ‘naar verluidt’, ‘Volgens insiders’, ‘Kwade tongen beweren’, en ‘Wij horen steeds meer verhalen dat‘, de basis van het epistel vormen.

joop, bedankt

De schrijver van de desbetreffende column, Leon ten Voorde.
Foto: Bon Boys

Ieder columnist heeft uiteraard het recht om een mening te ventileren en deze te verpakken in zijn column. Daar is niets mis mee. Maar het boven aangehaalde schrijfsel van een Twente watcher staat bol van de insinuaties, verdachtmakingen en toespelingen zonder dat er keiharde bronnen worden genoemd of info uit de eerste hand wordt weergegeven. Daar leent een column zich uiteraard ook niet echt goed voor, maar als je echt met Twente bent begaan en je zorgen maakt over de sfeer binnen de club ga dan het gesprek aan en schakel de zogenaamde bronnen desnoods daar bij in. Wat er nu naar buiten komt is op zijn best gezegd te kwalificeren als verbaal braaksel van een gefrustreerde Calimero die het schijnbaar heeft gehad met de man die de club groter heeft gemaakt dan hij in zijn natste dromen ooit had kunnen denken.

Je kunt van Joop vinden wat je wil, dat het clubbelang bij hem voorop staat, staat voor mij echter buiten kijf. Toon mij een bedrijf waar geen ontevreden medewerkers te vinden zijn die een boekje open willen doen over hun frustraties na een sanering of bezuinigingsronde. Om nog maar te zwijgen van de keiharde wetten van het betaalde voetbal als bedrijf. Die wereld is hard, keihard. Daar passen geen ‘ons kent ons op vrijdagmiddag tijdens de borrel onthullingen’ meer bij of 64 commissies die zich over een besluit buigen voordat het eindelijk een keer genomen kan worden. Dat de schrijver van het epistel daar moeite mee heeft kan zijn, welkom in 2014 dan maar zou ik zeggen. Dat hij vervolgens Joop met drek besmeurt vind ik even niveauloos als ongepast.

Joop is een visionair, Joop denkt verder, Joop heeft ambitie. Is Joop zonder fouten? Nee, natuurlijk niet. Zoals ieder mens maakt hij ook fouten. Fouten die bij sommige mensen pijn kunnen doen. Wat dat betreft is hij ook net ‘echt’. Hij heeft FC Twente echter definitief op de kaart gezet door zijn gedreven ambities. Hij heeft voor een prachtig stadion gezorgd, een gezonde sportieve organisatie waar beloftevolle spelers graag komen voetballen. Het mooie kampioenschap. Die prachtige bekerwinst op Ajax in de Kuip. Hij zal hopelijk nog lang aanblijven als voorzitter van onze mooie club.

Volgend jaar bestaan we 50 jaar. Een jubileum dat gevierd zal worden onder het voorzitterschap van Joop. Onder het motto; ‘Van- door- en voor de fans’ gaan we er gezamenlijk iets moois van maken. Doe je mee Twente watcher, zal je Gal dat aankunnen?

Joop, bedankt voor de 10 jaren die je met ziel- en zaligheid in de club hebt gestoken. Moge de frisse wind die je bij je aantreden in 2004 door de club hebt laten gaan nog in lengte van dagen door de burelen, de velden en de geest van onze prachtige club blijven waaien!

TAZ

8 Comments

8 Comments

 1. Jowar

  13 oktober 2014 at 23:39

  Mooi stuk “TAZ”. zo is het maar net. Overigens het verbaast mij dat die Tubantia nog bestaat met dergelijk azijn plassertjes als Ten Voorde. Ach, ook eigenlijk wel zielig dat zo’n man zo rancuneus kan worden vanwege zijn eigen gebrek aan kwaliteit. Dus maar niet met pek en veren aan de vlaggenstok hangen maar gewoon naar Amsterdam verbannen.

 2. Hammenaar

  13 oktober 2014 at 21:12

  Leon moet eens positief gaan denken i.p.v. altijd maar commentaar te leveren op alles en iedereen. Wat Joop heeft gepresteerd, kan Leon een puntje aan zuigen. Het lijkt mij beter dat hij voor een andere club gaat schrijven. Aan zulke negatieve stemmingmakerij zitten we niet op te wachten bij FC Twente

  • a.rupert

   14 oktober 2014 at 20:32

   fcTwente is een voetbalclub en die moet voetballen ,dat gaat met vallen en opstaan,het is een groot bedrijf geworden,dat zie je aan alles en soms gaat het mis,lijkt net een echtbedrijf.
   Twentse courant Tubantia is een krant gelezen (nog wel) door veel twentenaren ,zij hebben ook een sportkrant en die behoord over sport te gaan ,en daar zit het probleem.
   Laats was er een wedstrijd van jong fcTwente ,dat verslag kon op de achterkant van een luciferdoosje,het ging alleen maar over dat er te weinig publiek was,en azijngezeik, en een regel over wie de doelpunten gemaakt heeft.
   Dan heb je nog een groot stuk over van zo,n pagina en die moet ook gevuld worden ,je zou kunnen schrijven over het damesvoetbal,is nu ook maar 3 regels het G voetbal van Achilles ,12 en sportprojecten in de wijk,
   maar nee wat gaan ze doen!!
   Doorzeiken want de blaas zit barstens vol met gefustreerde azijnzaadjes en die moeten nog even de rest van alle pagina,s bevochtigen.
   En dan krijg je zo,n natte slappe krant waar het negatieve van afdruipt.
   de Twense dweil,
   .Leon bedankt ,leon bedankt,leon leon leon bedankt

 3. Henny

  13 oktober 2014 at 20:19

  Joop Munsterman wordt door sommige gezien als een engel, dat mag ook hij heeft ons inderdaad heel veel succes gebracht, ik ben een Fct supporter en Joop is dat ook dat weet ik vroeger zat die voor me op de tribune en niets deugde knap dat hij ooit de boel in gang heeft gezet, alleen is die daar zelf in gaan geloven net als zoveel Fct fans die je dat niet kwalijk kunt nemen hun zien de buitenkant Joop is een communicatie koning, het geloof bij de mensen brengen dat hij toch echt gelijk heeft, Leon ten Voorde mag je van vinden wat je wilt toch heeft die wel voor een groot deel gelijk en ik spreek uit ervaring ik ken Joop als sinds die de 30 net was gepasseerd, al heel lang dus, Joop is een man met vele gezichten hij heeft Fct zo ver gebracht ben ik heilig van overtuigd zijn toeweiding en ambitie waren geweldig, dat is een kant van Joop bij Wegener wordt hij ooit directeur ik hoor het mezelf nog zeggen en hij werd het ook, een leider die personen verder brengt in hun ontwikkeling. Joop had vroeger een hele nare kant dat was dat die nog al een opschepper was en zo ambitieus dat iedereen in zijn omgeving er aan moest geloven die kant verdween naar dat die ouder en wijzer was geworden, Joop lult met iedereen mee dat is mooi maar ook nadelig als je dat te lang en te vaak doet, Joop kan de leuke man zijn en de keiharde dat past moet ik eerlijk zeggen bij leiders van grote bedrijven en kun je zien als een kwaliteit. Ik ken Joop niet van Wegener en ben geen frustreerde oud medewerker zoals door veel mensen wordt gereageerd als je kritiek op Joop hebt, ik ken Joop al heel lang en kan je zeggen dat Joop door zijn 2 e vrouw een beter mens is geworden, Joop die spelletjes speelt daar geloof ik wel in en dat is niet altijd in het voordeel van Fct dat deed die vroeger al, en daar heeft die veel mensen mee tekort gedaan die net als hem bepaalde kwaliteiten hadden maar die door dat ze het eerlijk wilden doen kapot gemaakt, ik vind ik wel dat je mensen niet moet beoordelen over dingen uit het verleden toch kwam bij mij in deze column van ten Voorde veel dingen bekend voor iedereen mag geloven wat hij wil, dat moet iedereen voor zich zelf weten of die dat gelooft of niet Joop heeft het zich zelf heel moeilijk gemaakt dat is niet voor het eerst in zijn leven en dan doel ik niet op zijn wegener tijd. Of Joop moet opstappen heb ik een andere mening dan ten Voorde zolang er geen betere is laat Joop dan maar lekker zitten. Deze column van Taz is totaal gebaseerd op de buitenkant en dat is heel jammer.

  • Inkoppertje

   13 oktober 2014 at 22:13

   Om een lang verhaal kort te maken…

  • Henny

   14 oktober 2014 at 09:17

   Lees mijn verhaal dan snap je het misschien, Joop is een ingewikkeld persoon met meerdere talenten en karaktertrekken, ik persoonlijk geloof niets van Joop zijn verhalen er zit altijd iets achter dat zeg ik uit ervaring. Laat ik erop houden ik hou van eerlijke personen mensen die liegen komen altijd ook al is het verhaal nog zo mooi op de koffie.

 4. alexensche

  13 oktober 2014 at 18:58

  Helemaal mee eens, Die Ten Voorde moet maar eens naar zijn eigen kijken en wat voor stukken hij de wereld in helpt, zonder ook maar de “zogenaamde” insiders te durven noemen.
  Hij verschuild zich gewoon achter iets wat hij schrijft maar er niet is!!
  Een excuus lijkt me inderdaad op zijn plaats, daarbij kan Twente hem de toegang wijzen als persoon en persvoorlichter van TCT.
  Dan moet TCT maar een ander sturen, Ten Voorde zit ook helemaal vol van Jan Smit dus dan kan hij die mooi de komende jaren de hemel in prijzen en dan zullen ze hem na een tijdje daar ook wel weer wegsturen omdat hij het dan ineens anders gaat zien dan dat Jan Smit het ziet!!
  Hij denkt het altijd beter te weten dan een ander…………
  #WieStoatAchterJoop!!!!

 5. Rick

  13 oktober 2014 at 18:14

  Na 6 regels was je mij kwijt! kom toch eens met iets goeds aanzetten ipv dit gezeik telkens

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

supporters-vak-p-corona-tribune-spandoek supporters-vak-p-corona-tribune-spandoek
Eerste elftal7 uur ago

FC Twente schiet financieel niets op met de nieuwe versoepelingen

Zojuist is bekend geworden dat publiek vanaf woensdag weer welkom is bij sportwedstrijden. Voor FC Twente houdt het in dat...

ron-jans-jan-streuer-fc-twente-2020-2021 ron-jans-jan-streuer-fc-twente-2020-2021
Eerste elftal8 uur ago

Snel duidelijkheid over Streuer en Jans: “Anders wordt het een dingetje”

Vorige week zou het veelbesproken gesprek plaatsvinden waarbij jan Streuer te horen zou krijgen of hij door mag als technisch...

sfeeractie-bus-binnenuit sfeeractie-bus-binnenuit
Eerste elftal10 uur ago

Van Binnenuit: Schitterende sfeeractie en vreugde na de driepunter

FC Twente heeft afgelopen zaterdag drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Willem II. De Tukkers wonnen zonder Lars Unnerstall...

tyronne-ebuehi-vitesse-twente-gelredome-2020-2021 tyronne-ebuehi-vitesse-twente-gelredome-2020-2021
Eerste elftal11 uur ago

Vitesse in beroep tegen fikse schorsing topscorer Openda

Afgelopen zaterdag speelde Vitesse, de komende tegenstander van FC Twente, de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Bij een 0-0 stand deed...

grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion. grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion.
Eerste elftal11 uur ago

‘Grolsch Veste gaat weer open, maar met een beperkt aantal supporters’

Dinsdagavond om 19:00 uur volgt er weer een persconferentie met een update over het coronavirus. Gehoopt wordt op een aantal...

leon-ten-voorde-heracles-almelo-2020 leon-ten-voorde-heracles-almelo-2020
Eerste elftal12 uur ago

Ten Voorde positief: “Het was zowaar een keer iets dat op voetbal leek”

Na de bekerwedstrijd tegen AZ Alkmaar was Leon ten Voorde één van de velen die kritiek hadden op het spel...

mees-hilgers-mats-knoester-twentse-derby-fc-twente-heracles-almelo mees-hilgers-mats-knoester-twentse-derby-fc-twente-heracles-almelo
Eerste elftal13 uur ago

Heracles-verdediger Knoester gelinkt aan gevoelige overstap naar FC Twente

In de zoektocht naar versterkingen lijkt FC Twente voor het tweede jaar op rij uitgekomen te zijn bij Heracles Almelo....

fenna-kalma-fc-twente-seizoen2021-2022 fenna-kalma-fc-twente-seizoen2021-2022
FC Twente Nieuws14 uur ago

Samenvatting FC Twente Vrouwen – PSV seizoen 2021-2022 (3-1)

Voor FC Twente Vrouwen stond zondagmiddag de tweede wedstrijd van 2022 op het programma. Na de knotsgekke Overijsselse derby tegen...

kamohelo-mokotjo-fc-twente-uitshirt kamohelo-mokotjo-fc-twente-uitshirt
Eerste elftal16 uur ago

Mokotjo loopt vertraging op en sluit later aan bij FC Twente

Vorige week kwam het nieuws dat Kamohelo Mokotjo begin deze week aan zou sluiten bij FC Twente. De middenvelder is...

justin-hoogma-celina-unal-heracles-fc-twente-2016 justin-hoogma-celina-unal-heracles-fc-twente-2016
FC Twente Nieuws16 uur ago

Hoogma keert terug bij Heracles en tekent langdurig contract

Voormalig FC Twente-verdediger Justin Hoogma keert terug in de eredivisie. Hij heeft een contract getekend bij Heracles Almelo, de club...