Volg ons op Social Media

Bert Hassink

Column: Kick, Theo en Jan

Gepubliceerd

op

Wat hebben deze drie namen met elkaar gemeen, zo is de vraag? Het antwoord is eenvoudig gegeven: ‘zij waren uitgekozen om een prijs aan hun en onze FC Twente uit te reiken bij winst’. Wat zijn de verschillen tussen die drie? Antwoord: ‘Jan heeft helaas niet de prijs kunnen uitreiken’. Kick van der Vall heeft de JC schaal uitgereikt en Theo Pahlplatz de KNVB Beker. Alle drie maakten jarenlang deel uit van het team uit de jaren 70. Samen met al die andere namen die nog zo vertrouwd in de oren klinken. Nog steeds komen de meeste spelers uit dit team één keer per jaar bij elkaar. De meeste supporters van toen kunnen de opstelling inclusief de rugnummers nog zo opdreunen. Het was ook een mooie tijd, net als nu. Maar anders mooi. Misschien wel intiemer, kleinschaliger.
Toen wisten we met onze FCT de hegemonie van het westen niet te doorbreken. Op één keer winst van de KNVB beker na, maar dat was uiteindelijk een wedstrijd tegen Zwolle.


En dat maakt het verschil van nu. Maar zouden de spelers van het kampioenselftal over 25 jaar ook nog elk jaar bij elkaar komen om een gezellige dag met elkaar te hebben? Eigenlijk beantwoord ik de vraag al door hem te stellen. De vluchtigheid van vandaag de dag is ook van toepassing op ons team. Op het team van vorig jaar en op het team dat vandaag op vakantie gaat. Wij hebben onze jaarkaarten al gekocht, maar weten niet welke spelers volgend jaar het veld op komen tijdens het YNWA. Wat we wel weten is dat er een heel apparaat binnen de club bezig is om alles in goede banen te leiden. Laten dus daar maar op vertrouwen.

Jan Jeuring hoefde niet in actie te komen om de kampioenschaal uit te reiken. Het zat er niet in. Puur vanuit realiteit moet je zeggen dat elke punt dat je uit de Arena wegsleept een bonuspunt is. Dus had het verschil al minimaal vier punten moeten zijn. En toch kijken we terug op een mooi seizoen, al blijft de kater bij mij nog wel aanwezig. Aan de andere kant moet je ook nog wat te wensen over hebben: ‘de dubbel’.

Ajax is kampioen. Heeft één voordeel. Zijn we tenminste jaren weer verlost van het gezeur om die ster. Waar komt toch die super frustratie vandaan bij die mensen? Alleen al de oproep voor de wedstrijd bij de ingang. ‘Ongeacht de stand blijven wij 90 minuten achter onze club staan’. Weten ze blijkbaar nog niet dat FCT wel eens in de extra tijd scoort? En dan nog deze: ‘Bij balbezit van Twente fluiten wij massaal Twente uit’. Tja, geeft hun houding goed weer. Doen ze trouwens net zo snel voor hun eigen spelers als het even niet goed gaat. Waren ze dit seizoen gewoon dus.

Vorig jaar vond iedereen het wel leuk dat onze club kampioen geworden was. Nou oké dan, niet iedereen maar velen wel. Was eens wat anders. Stilstaan op de snelweg, kennen ze in het westen ook. Maar dan neuspeuteren ze massaal in de file en dansen ze niet met fakkels en vlaggen naar een Twents/Belgische bus met kampioenen.

Je merkte dit jaar wel iets van dat FCT nu even niet lastig moet worden. Zo iets van jullie hebben jullie feestje gehad en nu weer terug je hok in. Maar daar hebben ze even buiten de waard gerekend. Ons FC Twente deed gewoon weer mee. Soms op navolgbare wijze. En soms ook wat minder navolgbaar, helaas!
Het is net wat breder dan hierboven omschreven, volgens mij. Die frustratie komt door een overheersing uit het oosten. Jarenlang was de leiding binnen de KNVB in handen van een Tukker. Jarenlang was de leiding van de scheidsrechters in handen van een Tukker. En dan ook nog een voorzitter van FCT die het waagt om bij onderhandelingen over een mogelijke transfer Ajax dwars te zitten. Ineens was hetgeen uit het Oosten kwam ‘hot’.
Dan kom je aan hun ego. En dan wordt het ineens moeilijk voor hun.

Misschien was de uitspatting van euforie in Amsterdam wel het grootste compliment voor onze club. Op het moment dat ik het schrijf voelt dat dubbel, en dat woordje ‘dubbel’ is niet flauw bedoelt.
Men heeft de kampioen van Nederland verslagen. Men heeft de winnaar van de KNVB beker verslagen. En men heeft de winnaar van de JC schaal verslagen.

Straks gaan we weer van start. Zullen we Jan Jeuring vragen om aan het einde van het seizoen het mooie pak weer aan te doen? Want dat we weer mee gaan doen om de hoofdprijs, dat weet ik zeker. En dat stemt mij, ondanks het gevoel van verlies nu, weer blij.

Ik wens u een mooie vakantie met de gedachte in ons achterhoofd dat vertrouwen, respect en trots voor ons vanzelfsprekend zijn. Hiervoor hebben wij geen aanmoediging nodig. Het zit in onze genen.

Bert Hassink

1 Reactie

1 Reactie

  1. Ilse

    18 mei 2011 at 19:52

    Bert, mooi!! We doen gewoon weer mee volgend jaar. Ben net als jij razend benieuwd naar de ploeg die na het zomerreces op het veld staat.

    Groet!!

    Ilse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

daan-rots-fc-twente-fortuna-sittard-2020 daan-rots-fc-twente-fortuna-sittard-2020
Eerste elftal21 minuten geleden

Jongensdroom komt uit voor Rots: “Dit is waar ik altijd hard voor gewerkt heb”

Eén van de spelers die maandagavond positief opviel was Daan Rots. De aanvaller mocht na de rust de plek in...

fc-twente-fortuna-supporters-corona fc-twente-fortuna-supporters-corona
Eerste elftal43 minuten geleden

FC Twente tevreden: “Supporters hebben zich keurig aan de richtlijnen gehouden”

FC Twente ontving maandag iets meer dan 3.000 supporters tijdens de eerste oefenwedstrijd met publiek. De fans werden verdeeld over...

joel-drommel-fc-twente-fortuna-sittard-10-08-2020 joel-drommel-fc-twente-fortuna-sittard-10-08-2020
Eerste elftal1 uur geleden

Drommel blij met supporters: “Het brengt toch wel meer sfeer”

Afgelopen vrijdag ontbraken Drommel en Brondeel bij de wedstrijdselectie tegen Excelsior '31. Maandag kregen beide keepers 45 minuten speeltijd tegen...

grolsch-veste-schuin-voor-augustus-2020 grolsch-veste-schuin-voor-augustus-2020
Eerste elftal1 uur geleden

De Grolsch Veste ineens het grootste stadion van Nederland

Aanstaande zondag staat voor FC Twente de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma. De ploeg van Ron Jans...

rots-van-leeuwen-fc-twente-fortuna-voorbereiding-2020-2021 rots-van-leeuwen-fc-twente-fortuna-voorbereiding-2020-2021
Eerste elftal2 uur geleden

Samenvatting: Jonkies loodsen FC Twente naar overwinning tegen Fortuna Sittard

Maandagavond speelde FC Twente na vijf maanden voor het eerst weer een thuiswedstrijd met publiek. De tegenstander was Fortuna Sittard,...

franco-antonucci-fc-volendam-juichen-2019-2020 franco-antonucci-fc-volendam-juichen-2019-2020
Eerste elftal20 uur geleden

Feyenoord zit FC Twente dwars in strijd om middenvelder Antonucci

Franco Antonucci is één van de middenvelders die wordt gelinkt aan FC Twente. De speler staat onder contract bij AS...

logo-fc-twente-loopbrug-grolsch-veste-mei-2020 logo-fc-twente-loopbrug-grolsch-veste-mei-2020
Eerste elftal21 uur geleden

Dringend verzoek FC Twente: Hou je vanavond aan de volgende regels

We beseffen heel goed dat door alle te treffen maatregelen het niet de meest ideale situatie is om een oefenwedstrijd...

chris-david-training-voorbereiding-2018 chris-david-training-voorbereiding-2018
FC Twente Nieuws23 uur geleden

David duikt op bij eredivisionist na vertrek uit Zuid Afrika

Voormalig FC Twente middenvelder Chris David is terug in Nederland. De 27-jarige speler is teruggekeerd uit Zuid Afrika waar hij...

marcel-risse-fc-koln marcel-risse-fc-koln
Eerste elftal23 uur geleden

FC Twente klopt aan bij 1. FC Köln voor ervaren vrije trappen specialist

In de jacht naar de nodige ervaring is FC Twente uitgekomen bij de Duitser Marcel Risse. Dit meldt het Duitse...

dick-advocaat-trainer-feyenoord-2020 dick-advocaat-trainer-feyenoord-2020
Eerste elftal23 uur geleden

Advocaat uit onvrede: “De stranden zijn vol en het stadion is bijna leeg”

Zondagmiddag werd in Rotterdam de oefenwedstrijd Feyenoord - Sparta gespeeld. Het was een bijzondere wedstrijd omdat burgemeester Aboutaleb als eerste...

Advertentie