Volg ons op Social Media

Columns

Column: Lef, durf en eendracht!

Gepubliceerd

op

  / 
vak-p-supporters-spelers-feest-fc-twente-heracles-2017

Voetbal blijft een raar spelletje. Waar zelfs de meest optimistische geest uitging van tenminste een kleine, maar kansloze nederlaag en de meest pessimistische van een fors pak op de broek, bleek maar weer eens hoe onvoorspelbaar het allemaal kan zijn.

Ik durf gerust te stellen dat het spel van de FC van afgelopen zondag bij vlagen het beste was van het seizoen tot dusver. Los van het voetballende gedeelte, zagen we daarnaast de inzet en passie waar we zo lang op hoopten, weer terug. Geen Assaidi, geen Holla en kijk eens wat een pracht van een wedstrijd we voorgeschoteld kregen.

Helaas verloren we op het eind op een wel zeer schlemielige wijze en had Wijnberg een gele kaart moeten hebben in plaats van een penalty, maar ik moet zeggen dat ik grotendeels heb genoten van de wedstrijd en de durf en lef waarmee FC Twente eindelijk eens speelde tijdens een uitwedstrijd.

Ruggengraat
Het team toonde ook ruggengraat door drie keer terug te komen van een achterstand in het lampenstadion. Lam was een verademing op het middenveld en klikte lekker met Jensen. Thesker gaf alles wat hij in zich had en straalde onverzettelijkheid uit (zo zonde van die eigen goal). Men durfde vooruit te denken en te spelen. Dat is wat we graag zien, dat is wat we verwachten, dat is ons FC Twente!

stefan-thesker-fc-twente-aanname-borst-2017

Een gelijkspel was meer dan terecht geweest, maar als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, zit het vaker wat tegen wat onterechte scheidsrechterlijke beslissingen betreft.

Het geboden spel belooft echter veel voor de toekomst en het vervolg van de competitie. Lef, durf en eendracht. Uiteraard moeten we nog zien of de verbetering zich blijvend doorzet, maar ik heb daar alle vertrouwen in. Helemaal met een gedreven trainer als Verbeek voor de groep. De meeste spelers kunnen veel meer dan dat ze tot voor de wedstrijd tegen PSV hebben laten zien. Vertrouwen in eigen kunnen en een gevoel van gedeelde verantwoordelijkheid kan wat dat betreft heel veel doen.

We staan er, qua plek op de ranglijst nog steeds beroerd voor, maar onze enige weg leidt naar boven. Dat kan niet anders als de bezieling en het geloof in eigen kunnen alleen maar meer gaat groeien de komende weken. Doorgaan zo!

De Fiscus
Naast het voetballende gedeelte begin ik me nu zo langzamerhand flink te ergeren aan twee zaken. Waar blijft die kloten belastingdienst met die claim? De hele club functioneert momenteel nog als de stilstaande beelden die je vroeger op TV zag bij Tita Tovenaar of een willekeurige opstelling in een Madam Tussauds museum. Iedereen is klaar voor een nieuwe start, iedereen wil verder, iedereen wil de nieuwe gebaande paden gaan bewandelen, maar alles staat of valt met die claim van de fiscus. Tot dan zit alles en iedereen in een ‘freeze frame’. Waar wachten die in hemelsnaam nog op? Zodra bekend is wat er afgetikt moet worden, kan het raderwerk qua sponsoring ook weer een flinke zwengel krijgen en beweegt vanzelf alles weer mee de goede kant op binnen de club. Dacht dat ik het nooit uit mijn strot zou kunnen krijgen, maar; kom op met die blauwe envelop, wie mot vedan.

Vak P

Verder werd het zoveelste bestuurslid van Vak P, na onderzoek, vrijgesproken van drugshandel. Inmiddels is het hele bestuur daarvan vrijgesproken. Het home van Vak P is echter nog steeds dicht en het alcoholverbod staat nog steeds. Onno, Onno. Kap nou eens met die koppige opstelling en durf gewoon toe te geven dat als er fouten zijn gemaakt, die ook op jouw conto en die van de politie geschreven kunnen worden. Hier moet men als volwassen mensen uit kunnen komen met elkaar. Heropen het home en maak duidelijke afspraken over de voorwaarden.

We gaan spannende tijden tegemoet. Nog steeds. Zowel sportief, financieel en bestuurlijk moeten er de nodige slagen gemaakt worden, maar lopen we nog tegen gesloten deuren aan. De wederopbouw is een klus die we gezamenlijk aan moeten pakken. Daar moeten we samen de schouders onder zetten.

Dus kom op fiscus! Kom op Onno! We moeten verder! Met lef, durf en eendracht zullen we de club weer daar brengen waar hij hoort. In de subtop van Nederland. Zowel in als buiten het veld. Het Twentse Ros steigert achter de staldeur. Gooi die deur open en geef hem de ruimte dan zal de rest van Nederland eens wat mee gaan maken!

COTE!!!!

TAZ

1 Reactie

1 Reactie

  1. Inkoppertje

    10 november 2017 at 14:42

    Mooi gesproken! Hoewel ik denk dat Onno nooit zijn fout zal toegeven, hoop ik wel dat hij zsm het home weer opent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

joel-drommel-fc-twente-duim-trainingcentrum joel-drommel-fc-twente-duim-trainingcentrum
Eerste elftal2 uur geleden

“Drommel heeft één probleem, hij is te laat begonnen met keepen”

Voor het tweede seizoen op rij zijn Joel Drommel en Jorn Brondeel de twee doelmannen die moeten vechten om de...

Eerste elftal16 uur geleden

NEC zonder geschorste Van den Berg richting uitduel met FC Twente

Op vrijdag 21 december neemt FC Twente het in eigen huis op tegen NEC. De Nijmegenaren moeten het tijdens het...

logo-fc-twente-doek-trainingscentrum logo-fc-twente-doek-trainingscentrum
FC Twente Nieuws16 uur geleden

FC Twente onder 19 in de race om ticket naar eredivisie

FC Twente onder 19 heeft zich geplaatst voor de kampioenspoule. Dit houdt in dat de ploeg van trainer Niek Loohuis...

Pro Shots Pro Shots
Eerste elftal17 uur geleden

De Koning trots op elftal: “We hebben het FC Twente lastig genoeg gemaakt”

FC Twente ging afgelopen vrijdag vlak voor het eindsignaal nog met de overwinning aan de haal op bezoek bij FC...

marino-pusic-the-ten-caat-high-five-vrolijk marino-pusic-the-ten-caat-high-five-vrolijk
Eerste elftal17 uur geleden

Pusic bekritiseerd: “Ik denk niet dat een trainer dat moet doen”

FC Twente boekte vrijdagavond haar tiende seizoensoverwinning in de Keuken Kampioen Divisie op bezoek bij FC Volendam. De Tukkers leken...

leon-ten-voorde-clubwatcher-fc-twente-telefoon leon-ten-voorde-clubwatcher-fc-twente-telefoon
Eerste elftal17 uur geleden

Ten Voorde onder de indruk: “Denk dat alleen Feyenoord zoiets voor elkaar krijgt”

FC Twente won afgelopen vrijdag met 1-2 op bezoek bij FC Volendam. De ploeg van trainer Marino Pusic stelden de...

Eerste elftal21 uur geleden

SC Cambuur – FC Twente LIVE te zien op FOX Sports

Afgelopen vrijdag werd de wedstrijd van FC Twente uit bij FC Volendam, niet live uitgezonden op FOX Sports. De wedstrijd...

michael-liendl-fc-twente-duel michael-liendl-fc-twente-duel
Eerste elftal1 dag geleden

Afgeserveerde Liendl en Kvasina ware smaakmakers van Oostenrijkse Bundesliga

Afgelopen zomer ging het mes door de selectie van FC Twente. Onder meer de twee Oostenrijkers Michael Liendl en Marko...

rafik-zekhnini-training-fc-twente-september rafik-zekhnini-training-fc-twente-september
Eerste elftal2 dagen geleden

Zekhnini niet ongeschonden na botsing: “Waren niet van plan hem eruit te halen”

Rafik Zekhnini is ook niet ongeschonden uit de botsing met FC Volendam-doelman Mitchel Michaelis gekomen. Waar de doelman een gebroken...

xandro-schenk-training-voorbereiding-fc-twente-tong-2018-2019 xandro-schenk-training-voorbereiding-fc-twente-tong-2018-2019
Eerste elftal2 dagen geleden

Schenk vroegtijdig naar de kant: “Hij gaf aan: ‘trainer, dit gaat ‘m echt niet meer worden’.”

In de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Sparta Rotterdam startte Xandro Schenk in de basis bij FC Twente. Voor...

Advertentie