Connect with us

Buikschuiver

Column: Mees, Blijf!

Gepubliceerd

op

mees-hilgers-vak-p-supporters-vieren-overwinning-2021
Foto: Sportfoto Oost

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dat weten we inmiddels allemaal. En in de praktijk blijkt het ook vaak zo te zijn. Zaken die bestraft horen te worden, worden vaak met de mantel der liefde bedekt, zeker door de nieuwe generatie ouders. Want ‘Nee’ zeggen tegen je kind blijkt toch vooral erg lastig. Met alle gevolgen van dien.

Mees Hilgers is een meer dan talentvolle voetballer, maar met zijn 21 jaar ook nog maar net zijn adolescentie voorbij. Op internet lees ik dat Feyenoord interesse in hem heeft, en qua naam is het niet eens zo verwonderlijk dat een 21-jarige speler die bij Twente is doorgebroken dat als een stap omhoog ziet. De eerste en laatste Nederlandse winnaar van een Europese hoofdprijs, vorig jaar nog finalist in de nieuwe Conference League en doorgaans toch wel een top 5 notering in de competitie.

Maar schijn bedriegt!

Bij Feyenoord stevenen ze af op een vergelijkbare sores die FC Twente net ternauwernood achter zich heeft gelaten. Er ligt nog een rekening van een slordige 20 miljoen euro voor ‘consultancy werkzaamheden’ om te onderzoeken of die nieuwe Kuip er kon komen of niet. Een bizar prijskaartje voor een toch wel noodlijdende gewezen topclub.

Uiteindelijk is Feyenoord met deze kosten opgezadeld door twee partijen wiens mening 180 graden haaks op elkaar staan. Daar waar de ene partij een hypermodern stadion aan de Maas wilde, heeft de andere partij, het zogenaamde ‘Stop Feyenoord City’, er alles aan gedaan om dat nieuwe stadion te voorkomen. En met succes.

Wat overblijft is een patstelling over de te volgen koers en een op historie gestoeld gevoel voor ‘het mooiste Nederlandse stadion’. Ook Louis van Gaal deed afgelopen week nog een duit in het zakje door te stellen dat de Kuip louter een geweldig veld is, omgeven door ‘oude troep’.

Ook andere insiders hebben te kennen gegeven dat de staat van de Kuip belabberd is. Iemand gaf zelfs aan dat er in de Kuip ‘plekken zijn waar sinds de oorlog al niets meer aan is gebeurd’. Áls Feyenoord de Kuip al gaat renoveren is het maar de vraag hoe men dat moet gaan financieren. De Vrienden van Feyenoord lijken er niet op te zitten wachten en mocht het toch lukken, liggen er nog een aantal flinke ‘herfinancieringsdossiers’ op de stapel.

rotterdam-de-kuip-stadion-feyenoord
Stadion de Kuip | Foto: Wikipedia

En dát Mees, precies díé situatie, is er een waar je in de afgelopen jaren met je neus bovenop hebt gestaan. Uit de kast vallende lijken, bestuurlijke onrust zowel intern als publiekelijk, de beste spelers zullen verkocht moeten worden om überhaupt de transfersom voor je te betalen die FC Twente voor je vereist.

Bij Feyenoord spreken ze na het weglachen van het eerste bod al over een arbitragezaak om je binnen te halen. Zo’n zaak kent uiteindelijk alleen verliezers, Mees. Daarbij is de kans groot dat je zelf de grootste verliezer gaat zijn. Natuurlijk zullen ze je een salaris bieden dat hoger is dan bij FC Twente. En ze zullen je speeltijd in het vooruitzicht stellen in een afgeladen Kuip, terwijl jij ook hebt gezien dat ‘Het Legioen’ bij mindere resultaten flink tanende is. En of je het geboden salaris met zekerheid zult ontvangen, durf ik gezien de huidige financiële situatie bij de stadionclub nog te betwijfelen.

En dat terwijl je bij Twente óók Conference League kunt spelen, in een vriendenteam waarvan de hele as intact blijft en zelfs een aantal huurlingen aangeven te willen blijven. Aankomend jaar zul je écht je stempel kunnen drukken en laten zien dat de interesse van Feyenoord meer dan logisch was.

En áls dan volgend jaar zo’n zelfde succesjaar is geworden als afgelopen seizoen, met een trainer die je tot op het bot weet te motiveren en teamleden die je waarderen, dan gunnen we je allemaal een droomtransfer. De kans dat dan je toekomst nog bij Feyenoord ligt acht ik dan nihil, maar dat lijkt me geen probleem. Een stap naar een Europese subtopper met zowel Europese bagage als een volledig gespeeld seizoen Eredivisie zonder blessures. Hoe lijkt je dat?

En voor de zaakwaarnemer van Mees verwijs ik graag nog even naar het begin van deze column: wees nou eens niet die zachte heelmeester die van Hilgers bij Feyenoord een stinkende wond gaat maken, maar wees de zaakwaarnemer die zijn pupil écht begeleidt in zijn carrièrekeuze.

En mocht je toch nog énige twijfel hebben, Mees, vraag je co-makelaar Andwelé Slory eens hoe het hem verging toen hij Feyenoord verliet voor een buitenlands avontuur.

Spoiler Alert: hij had achteraf op zijn blote knietjes terug gewild naar die succesvolle tijd bij een club waar hij zich het prettigst voelde.

Dus Mees, BLIJF! Omdat we je het beste gunnen.

Buikschuiver

1 Reactie

Plaats een reactie

1 Reactie

  1. Freddy

    Je doet net of het een wereldvoetballer , een talent, maar heb het gevoel dat hij en zijn omgeving de kop gek gemaakt wordt door Feyenoord.

    21 juni 2022

Laatste Nieuws

gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste
Eerste elftal8 uur ago

Geen haast bij nieuwe linksback: “Soms goed om geduld te hebben”

FC Twente is op de backposities momenteel krap bezet. Op linksback hebben de Tukkers alleen Gijs Smal in de gelederen,...

sem-steijn-sprint-twente-nordsjaelland-2022 sem-steijn-sprint-twente-nordsjaelland-2022
Eerste elftal8 uur ago

Oefenwedstrijd tegen Düsseldorf vindt toch doorgang, wedstrijd live te zien

FC Twente maakte op 3 juni bekend dat het de trainingsweek in Duitsland van 4 tot en met 9 juli...

fc-twente-schalke-04-grolsch-veste-22-juli-2022 fc-twente-schalke-04-grolsch-veste-22-juli-2022
Eerste elftal9 uur ago

FC Twente geeft update over kaartinfo FC Twente – FC Schalke 04 en geeft fout toe

Dinsdag 5 juli startte de bestelling van kaarten voor de oefenwedstrijd FC Twente – FC Schalke 04 voor seizoenkaarthouders. Echter...

joshua-brenet-eerste-training-voorbereiding-2022-2023 joshua-brenet-eerste-training-voorbereiding-2022-2023
Eerste elftal9 uur ago

FC Twente maakt nieuwe rugnummers bekend, ook Brenet krijgt nummer

FC Twente heeft op haar officiële website de rugnummers voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Opvallend daarbij is dat ook Joshua...

jan-streuer-pet-training-fc-twente jan-streuer-pet-training-fc-twente
Eerste elftal1 dag ago

Video: Streuer gaat flink onderuit tijdens interview met Vlap

Een opmerkelijk moment vandaag tijdens een interview van RTV Oost met Michel Vlap. Terwijl Vlap antwoord geeft op de vraag...

jan-streuer-pitch-invasion-grolsch-veste-2022 jan-streuer-pitch-invasion-grolsch-veste-2022
Eerste elftal2 dagen ago

Streuer weigert nóg langer te wachten op twijfelende Brenet

Joshua Brenet heeft FC Twente gevraagd om de beslissing over zijn toekomst enkele dagen uit te stellen. De deadline was...

FC Twente Nieuws2 dagen ago

Video: Douglas Franco Teixeira gepresenteerd als nieuwe verdediger S.C. Barbaros

Douglas Franco Teixeira dook onlangs nog op in het shirt van FC Twente. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan speelde mee...

Van-Wolfswinkel-Brama-Cerny-Bon-Boys-FC-Twente-Haaksbergen-Seizoen-2022-2023-Voorbereiding-Oefenwedstrijd Van-Wolfswinkel-Brama-Cerny-Bon-Boys-FC-Twente-Haaksbergen-Seizoen-2022-2023-Voorbereiding-Oefenwedstrijd
Eerste elftal2 dagen ago

Unnerstall en Brama afwezig tijdens eerste veldtraining in Duitse Kamen

Voor de spelers van FC Twente is het trainingskamp in Duitsland van start gegaan met de eerste veldtraining. Onder het...

joshua-brenet-twente-nordsjaelland-2022 joshua-brenet-twente-nordsjaelland-2022
Eerste elftal2 dagen ago

Brenet krijgt extra denktijd van FC Twente vanwege privéredenen

Het begint inmiddels een ware transfersoap te worden. Blijft Joshua Brenet bij FC Twente of kiest hij toch voor een...

vlap-dak-grolsch-veste-presentatie-2022 vlap-dak-grolsch-veste-presentatie-2022
Eerste elftal2 dagen ago

Video: “Jullie dachten dat ik wegging hè? Maar hier is Vlappie weer!”

Na zijn vertrek was bijna iedereen er van overtuigd dat Michel Vlap niet terug zou keren in de Grolsch Veste....