Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column: Nog niet ingespeeld

Column: Nog niet ingespeeld

Erik Velderman is vertrokken bij FC Twente. Hij was vorig jaar naar de Veste gehaald, omdat hij een brok ervaring meebracht uit het bedrijfsleven. Maar het leiden van een profvoetbalclub is, zoals iedereen weet, een ander verhaal, dat heeft Velderman intussen ook gemerkt. Er was in de Veste de laatste tijd geen leiding, geen structuur, geen plan. Dat was zijn taak, maar hij faalde. De FC is een complex bedrijf. Op naar het volgende opperhoofd.

Met het eerste elftal van de FC gaat het in de KK-divisie nog niet best. Een uitwedstrijd winnen bij Helmond Sport bleek niet mogelijk te zijn. Ik zag de wedstrijd op tv en schrok van het niveau. Ted van Leeuwen heeft een schip vol buitenlandse spelers gehaald. Ze zijn nog lang niet ingespeeld. En wennen moeten we zeker aan al die nieuwe namen en gezichten. Jammer is het ook dat veelbelovende Twentse jongens als Peet Bijen, Jelle van der Heyden en Jeroen van der Lely het kind van de rekening zijn. Zouden zij de KK-divisie niet aankunnen? Ik denk van wel.

Het zou mij niet verbazen als je vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC met je oor tegen de radio het volgende verslag hoort: ‘De Belgische doelman van Roda vangt de bal na een slap schot van een Duitse middenvelder van de FC. Hij gooit de bal naar de Finse verdediger. Die speelt een Belgische middenvelder in die op zijn beurt naar de Duitse spits passt. Maar de Uruguayaan van FC Twente doorziet het gevaar en onderschept de bal die hij vervolgens naar zijn nieuwe Portugese maat in de verdediging plaatst. De Portugees tikt de bal dan naar de Spanjaard en die betrekt eindelijk de snelle Braziliaanse linksback in het spel. Op het middenveld biedt de actieve Welshman zich aan, krijgt de bal en tikt hem door naar een van de Duitse middenvelders. Dan wordt de Spaanse rechtsbuiten in stelling gebracht. Hij zet voor op onze landgenoot Boere en het is raak. 1-0 voor de FC.

Over Heracles hoeven we deze keer niet te praten. Met 5-0 verliezen in Tilburg bij Willem II, is een schande. Elk jaar weer produceren de Almeloërs af en toe zo’n zeperd. Dat zou niet moeten kunnen. Ook de start van de regionale clubs in de tweede en derde divisie was knudde. HHC, HSC’21 en Quick’20 verloren alle drie. Ook zij drieën zijn nog niet klaar voor het nieuwe seizoen, zo bleek.

Gijs Eijsink
Twente Sport

Foto: Orange Pictures

14
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
TonM. OostingLucky KesMartinBanie Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ton
Gast
Ton

Een column moet prikkelen en uitdagen tot reactie. En dat doet deze column voldoende, omdat de info niet deugt en/ of niet voldoende uitgekristalliseerd is. De voorbereiding van onze FC is eigenlijk pas begonnen op het moment dat andere clubs het elftal waarmee de competitie is begonnen al in de steigers hadden staan. Ik denk, dat Gijs dat zelf ook wel weet of hij is langdurig op vakantie geweest en niet op de hoogte van alle troubles van de afgelopen maanden. Maar daar geloof ik eerlijk gezegd niets van. Daarom vind ik dit gewoon een slechte column. Als er slecht… Lees verder »

M. Oosting
Gast
M. Oosting

Passeren nee, kwalitatieve competitie in een selectie! Daar wordt iedereen beter van en komen de besten bovendrijven. Of dat een NL speler is of een buitenlander zal dan blijken.

Banie
Gast
Banie

Wat een zielig stukje zeg. Maar begrijpelijk dat Twenteinsite het plaatst. Het is immers negatief en daar houden ze van. Wat dat betreft vermoed ik dat de redactie van Twenteinsite stiekem supporter van De Graafschap is.

Knap dat je zoveel onwaarheden in zo’n klein stukje tekst kan stoppen, wat dat betreft zou een baan in Den Haag bij de PVV je niet misstaan. Die verkondigen ook alleen onzin en geven niet thuis als er commentaar op komt.

Banie
Gast
Banie

Ja dat is een optie. Maar uh.. bij deze erken je dus hetgeen wat ik zeg. Dat is toch wel een beetje triest. Dan zijn jullie wel heel ver afgegleden aangezien jullie eerst toch echt (wat de naam ook doet vermoeden) pro Twente zijn.

Banie
Gast
Banie

Dan lees je het toch verkeerd want ik loop echt niet alleen maar af te geven op jullie. Aan de andere kant constateer gewoon dat jullie: – Heel veel negatief schrijven en kiezen voor negatieve koppen; – Heel veel stukken of meerdere keren plaatsen of in meerdere kleine stukjes knippen; – Nauwelijks positief schrijven over FCT. En dat vind ik jammer want ik bezoek jullie site al echt heel erg lang met veel plezier. En ik ben ook echt niet de enige getuige ook de reacties van anderen. En het is toch ook gewoon slecht dat jullie in een stukje… Lees verder »

Banie
Gast
Banie

Martin, bedankt voor de verhelderende uitleg. Ik begrijp en waardeer wat jullie doen alleen mogen jullie wel wat vaker selectiever zijn met de titels. Deze zijn vaak onnodig negatief, negatiever dan het stuk.

Bovenstaande colum slaat gewoon nergens op en is onnodig negatief na een gelijkspel met een niet ingespeeld team. Hij is ook diegene die het heeft over radio luisteren op zondag. Dat hij niet in het stadion zit maakt niet uit maar we spelen toch echt niet op zondag…

Massimiliano Gaviano
Gast
Massimiliano Gaviano

Bapoh. Zekhnini. Cantalapiedra Assaidi Espinosa. Smith Brama Riccardino Nacho. Gonzalez Drommel ( 3.4.3.)

Eddy
Gast
Eddy

Niet eens bij de wedstrijden geweest en dan gewoon oordelen vellen die nergens op slaan. Bijen en v.d. Lely kunnen het betaalde voetbal niet aan . v.d. Heyden is nog even afwachten. Dat het elftal nog niet is ingespeeld weet iedereen en elk gewonnen punt in deze fase is extra plus. Maar uiteindelijk komt het goed Martin. Ga eens naar de wedstrijd toe dat zie je veel meer dan op t.v.

Lucky Kes
Gast

Zelfs tv kijkt hij niet naar Twente – Roda, maar gaat hij radio luisteren 😉

Banie
Gast
Banie

Ik denk dat hij de wedstrijd terug kijkt want hij gaat pas op zondag kijken….