Volg ons op Social Media

Columns

Column: Nog niet ingespeeld

Gepubliceerd

op

lely-bijen-ter-avest

Erik Velderman is vertrokken bij FC Twente. Hij was vorig jaar naar de Veste gehaald, omdat hij een brok ervaring meebracht uit het bedrijfsleven. Maar het leiden van een profvoetbalclub is, zoals iedereen weet, een ander verhaal, dat heeft Velderman intussen ook gemerkt. Er was in de Veste de laatste tijd geen leiding, geen structuur, geen plan. Dat was zijn taak, maar hij faalde. De FC is een complex bedrijf. Op naar het volgende opperhoofd.

Met het eerste elftal van de FC gaat het in de KK-divisie nog niet best. Een uitwedstrijd winnen bij Helmond Sport bleek niet mogelijk te zijn. Ik zag de wedstrijd op tv en schrok van het niveau. Ted van Leeuwen heeft een schip vol buitenlandse spelers gehaald. Ze zijn nog lang niet ingespeeld. En wennen moeten we zeker aan al die nieuwe namen en gezichten. Jammer is het ook dat veelbelovende Twentse jongens als Peet Bijen, Jelle van der Heyden en Jeroen van der Lely het kind van de rekening zijn. Zouden zij de KK-divisie niet aankunnen? Ik denk van wel.

Het zou mij niet verbazen als je vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC met je oor tegen de radio het volgende verslag hoort: ‘De Belgische doelman van Roda vangt de bal na een slap schot van een Duitse middenvelder van de FC. Hij gooit de bal naar de Finse verdediger. Die speelt een Belgische middenvelder in die op zijn beurt naar de Duitse spits passt. Maar de Uruguayaan van FC Twente doorziet het gevaar en onderschept de bal die hij vervolgens naar zijn nieuwe Portugese maat in de verdediging plaatst. De Portugees tikt de bal dan naar de Spanjaard en die betrekt eindelijk de snelle Braziliaanse linksback in het spel. Op het middenveld biedt de actieve Welshman zich aan, krijgt de bal en tikt hem door naar een van de Duitse middenvelders. Dan wordt de Spaanse rechtsbuiten in stelling gebracht. Hij zet voor op onze landgenoot Boere en het is raak. 1-0 voor de FC.

Over Heracles hoeven we deze keer niet te praten. Met 5-0 verliezen in Tilburg bij Willem II, is een schande. Elk jaar weer produceren de Almeloërs af en toe zo’n zeperd. Dat zou niet moeten kunnen. Ook de start van de regionale clubs in de tweede en derde divisie was knudde. HHC, HSC’21 en Quick’20 verloren alle drie. Ook zij drieën zijn nog niet klaar voor het nieuwe seizoen, zo bleek.

Gijs Eijsink
Twente Sport

Foto: Orange Pictures

14 Reacties

14 Comments

 1. Ton

  29 augustus 2018 at 16:21

  Een column moet prikkelen en uitdagen tot reactie. En dat doet deze column voldoende, omdat de info niet deugt en/ of niet voldoende uitgekristalliseerd is.
  De voorbereiding van onze FC is eigenlijk pas begonnen op het moment dat andere clubs het elftal waarmee de competitie is begonnen al in de steigers hadden staan. Ik denk, dat Gijs dat zelf ook wel weet of hij is langdurig op vakantie geweest en niet op de hoogte van alle troubles van de afgelopen maanden. Maar daar geloof ik eerlijk gezegd niets van.
  Daarom vind ik dit gewoon een slechte column. Als er slecht wordt gespeeld, dan moet dat inderdaad worden gezegd/geschreven, maar zet er dan in dit geval wel de omstandigheden bij. Is wel net zo correct. En het stukje proza over die buitenlandse spelers…………. tja, ik beschouw het maar als een mislukte poging om een humoristisch draai aan zijn verhaal over Twente te geven. Al met al vond ik FC Twente best meevallen, gezien de omstandigheden. Het was inderdaad nog lang niet top, maar dat was ook niet te verwachten.
  Het enige waar ik me in kan vinden is zijn opmerking over die Twentse jongens. Ook ik vraag me dat af, maar ik ben niet bij de training aanwezig, dus ik kan er verder geen mening over geven.
  Gijs, ik wens je de volgende keer een betere column toe.

 2. M. Oosting

  29 augustus 2018 at 13:09

  Passeren nee, kwalitatieve competitie in een selectie! Daar wordt iedereen beter van en komen de besten bovendrijven. Of dat een NL speler is of een buitenlander zal dan blijken.

 3. Banie

  29 augustus 2018 at 12:08

  Wat een zielig stukje zeg. Maar begrijpelijk dat Twenteinsite het plaatst. Het is immers negatief en daar houden ze van. Wat dat betreft vermoed ik dat de redactie van Twenteinsite stiekem supporter van De Graafschap is.

  Knap dat je zoveel onwaarheden in zo’n klein stukje tekst kan stoppen, wat dat betreft zou een baan in Den Haag bij de PVV je niet misstaan. Die verkondigen ook alleen onzin en geven niet thuis als er commentaar op komt.

  • Martin

   29 augustus 2018 at 12:31

   Banie. Je bent niet verplicht hier te komen. Er is een alternatief genaamd Twentefans.

  • Banie

   29 augustus 2018 at 12:53

   Ja dat is een optie. Maar uh.. bij deze erken je dus hetgeen wat ik zeg. Dat is toch wel een beetje triest. Dan zijn jullie wel heel ver afgegleden aangezien jullie eerst toch echt (wat de naam ook doet vermoeden) pro Twente zijn.

  • Martin

   29 augustus 2018 at 13:37

   Je moet geen aannames doen. Het enige wat wij constateren is dat je alleen maar loopt af te geven op ons. Mag, maar wij hebben ook een grens. Als afgeven het enige is dat je kan doen dan verwijzen we je graag door naar onze conculega.

  • Banie

   29 augustus 2018 at 14:01

   Dan lees je het toch verkeerd want ik loop echt niet alleen maar af te geven op jullie.
   Aan de andere kant constateer gewoon dat jullie:
   – Heel veel negatief schrijven en kiezen voor negatieve koppen;
   – Heel veel stukken of meerdere keren plaatsen of in meerdere kleine stukjes knippen;
   – Nauwelijks positief schrijven over FCT.

   En dat vind ik jammer want ik bezoek jullie site al echt heel erg lang met veel plezier. En ik ben ook echt niet de enige getuige ook de reacties van anderen.

   En het is toch ook gewoon slecht dat jullie in een stukje schrijven dat jullie op zondag naar de radio gaan luisteren…..

  • Martin

   29 augustus 2018 at 15:44

   Wij verzamelen het nieuwe omtrent FC Twente. Dat was de laatste jaren inderdaad weinig positief. Daar kunnen wij natuurlijk helemaal niets aan doen. We weigeren echter om te gaan filteren want in de goede tijd hebben we ook altijd alles gepost.

   We knippen inderdaad artikelen in stukjes omdat grote artikelen vaak diverse onderwerpen bevatten. Deze lichten wij dan uit in afzonderlijke artikelen. Onderzoek heeft ons geleerd dat het grootste deel van de bezoekers vroegtijdig afhaakt bij lange artikelen.

   Het komt helaas wel eens voor dat er een artikel dubbel wordt gepost. Dat doen we zeker niet met opzet.

   Waar haal je het verhaal vandaan dat wij op zondag naar de radio luisteren? Is dat niet een columnist geweest? Zie graag een linkje van deze opmerkelijke uitspraak. We zijn supporters die zelf in het stadion zitten. In mijn geval al meer dan 25 jaar. En daarbij, ik heb niet eens een radio. 😉

   Resumé: We zijn dagelijks 16 uur bezig om de supporters op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Uiteraard gaat er wel eens wat mis, maar we hebben ook geen redactie als bijv. een Tubantia. We doen het (met het vroegere fctwente65.nl) meegenomen als meer dan tien jaar uit liefde voor de club. Laten we hopen dat er weer mooie tijden aankomen en er geen reden meer is voor mensen om negatieve uitspraken te doen over de club.

   Mocht je nog wat kwijt willen of gewoon willen sparren over de site en/of FC Twente? Dat kan per mail en mocht je dat prefereren ook face-to-face. Stuur me gerust een mailtje via info@twenteinsite.nl

  • Banie

   29 augustus 2018 at 15:53

   Martin, bedankt voor de verhelderende uitleg. Ik begrijp en waardeer wat jullie doen alleen mogen jullie wel wat vaker selectiever zijn met de titels. Deze zijn vaak onnodig negatief, negatiever dan het stuk.

   Bovenstaande colum slaat gewoon nergens op en is onnodig negatief na een gelijkspel met een niet ingespeeld team. Hij is ook diegene die het heeft over radio luisteren op zondag. Dat hij niet in het stadion zit maakt niet uit maar we spelen toch echt niet op zondag…

  • Martin

   29 augustus 2018 at 17:16

   Dat van zondag was idd een slippertje. Hij moet nog even wennen aan het feit dat we de meeste wedstrijden op vrijdag spelen. Is aangepast.

 4. Massimiliano Gaviano

  29 augustus 2018 at 11:20

  Bapoh.
  Zekhnini. Cantalapiedra
  Assaidi
  Espinosa. Smith
  Brama

  Riccardino Nacho. Gonzalez

  Drommel ( 3.4.3.)

 5. Eddy

  29 augustus 2018 at 10:02

  Niet eens bij de wedstrijden geweest en dan gewoon oordelen vellen die nergens op slaan. Bijen en v.d. Lely kunnen het betaalde voetbal niet aan . v.d. Heyden is nog even afwachten. Dat het elftal nog niet is ingespeeld weet iedereen en elk gewonnen punt in deze fase is extra plus. Maar uiteindelijk komt het goed Martin. Ga eens naar de wedstrijd toe dat zie je veel meer dan op t.v.

  • Lucky Kes

   29 augustus 2018 at 12:35

   Zelfs tv kijkt hij niet naar Twente – Roda, maar gaat hij radio luisteren 😉

  • Banie

   29 augustus 2018 at 12:52

   Ik denk dat hij de wedstrijd terug kijkt want hij gaat pas op zondag kijken….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

BREAKING1 minuut geleden

BREAKING: Kampioen 2010 reikt maandag schaal uit

Niemand minder dan clubicoon Blaise N’Kufo zal de schaal aanstaande maandag in de handen van aanvoerder Wout Brama duwen. Dat...

bijen-vieren-doelpunt-fc-twente-volendam-2019 bijen-vieren-doelpunt-fc-twente-volendam-2019
Eerste elftal20 minuten geleden

Bijen kijkt uit naar kampioensduel: “Dit is het perfecte scenario voor ons”

De eerste selectie van FC Twente bereidt zich momenteel voor op het duel tegen Jong AZ, de beoogde kampioenswedstrijd. Reserve-aanvoerder...

Eerste elftal2 uur geleden

Nuchtere Brama blikt vooruit: “Wij zijn nog niet eredivisiewaardig”

FC Twente speelt maandag in eigen stadion de wedstrijd tegen Jong AZ. De Tukkers zijn bij winst kampioen van de...

paul-van-der-kraan-directeur-vitesse paul-van-der-kraan-directeur-vitesse
Eerste elftal3 uur geleden

Van der Kraan realistisch: “Voor ons niet mogelijk transfersommen te betalen”

FC Twente kan maandag in eigen stadion kampioen van de eerste divisie worden tegen Jong AZ. Als dit het geval...

peet-bijen-fc-twente-gfc-2017 peet-bijen-fc-twente-gfc-2017
Eerste elftal5 uur geleden

Bijen blikt terug op degradatie: “Het was pijnlijk, het was naar”

FC Twente speelt maandag in eigen stadion de wedstrijd tegen Jong AZ. De Tukkers zijn bij winst kampioen van de...

vak-p-wij-tegen-iedereen-vlaggen-sfeer-supporters vak-p-wij-tegen-iedereen-vlaggen-sfeer-supporters
Eerste elftal5 uur geleden

Ten Voorde roept op tot ouderwetse ‘pitch invasion’ in de Grolsch Veste

FC Twente kan aanstaande maandag kampioen worden van de Keuken Kampioen Divisie. De Tukkers keren dan binnen één jaar al...

leon-ten-voorde-clubwatcher-fc-twente-telefoon leon-ten-voorde-clubwatcher-fc-twente-telefoon
Eerste elftal6 uur geleden

Ten Voorde reageert op akkefietje: “Hebben elkaar als volwassenen een hand gegeven”

Marino Pusic kwam na de wedstrijd tegen Telstar (1-0, red.) uitgebreid in de belangstelling van de media. De Kroatische oefenmeester...

supporters-vak-p-banners-vlaggen-sfeer supporters-vak-p-banners-vlaggen-sfeer
Eerste elftal6 uur geleden

Wij verloten 2x 2 kaartjes voor de uitverkochte kampioenswedstrijd

Aanstaande maandag staat voor FC Twente de mogelijke kampioenswedstrijd op het programma. Dan neemt de ploeg van Marino Pusic het...

wout-brama-fc-twente-juichen-trainingsjas wout-brama-fc-twente-juichen-trainingsjas
Eerste elftal6 uur geleden

Aanvoerder Brama beseft: “Dit kampioenschap is misschien wel belangrijker dan toen”

FC Twente keert naar alle waarschijnlijkheid binnen één jaar terug op het hoogste niveau van Nederland. Voor Wout Brama is...

dylan-george-fc-twente-doelpunt-beloften-2017 dylan-george-fc-twente-doelpunt-beloften-2017
Columns6 uur geleden

Briefje aan George: Wat dacht je ervan Dylan? Deal?

Lieve Dylan, Zoals je inmiddels wel hebt vernomen, kan jij aanstaande vrijdagavond een belangrijke rol vertolken in de uitwedstrijd bij...

Advertentie