Volg ons op Social Media

Bert Hassink

Column: Oktoberfest in Grolsch Veste

Gepubliceerd

op

Een degelijke overwinning op RKC. Niet mooi, maar doeltreffend. Niet sprankelend, maar sober. Drie punten meenemen uit Waalwijk, moet kunnen zeg je vooraf. Is dus ook gebeurd, maar als je even verder kijkt vertelt deze wedstrijd meer. Er werd vanuit het middenveld gecontroleerd gevoetbald. En zo nu en dan zag je de vertrouwde opbouw weer. En dat is een mooi gegeven als je kijkt naar de wedstrijden die deze maand nog volgen. Het biedt houvast en blijkbaar heeft de ‘wake up call’ tegen Excelsior haar werk gedaan.

We gaan een boeiende periode tegemoet deze maand. Of het een echt Oktoberfest zal worden moeten we nog even afwachten. Feit is wel dat we vanaf komende donderdag 20 oktober om de drie dagen onze FC kunnen aanmoedigen. Betrek ik nog een deel van november erbij dan is het tot en met de 6de november zelfs twee wedstrijden per week. Waarbij we vier keer thuis spelen. Twee keer de competitie, één keer Europa Leaque en één keer KNVB Beker. Let wel: vier keer thuis in elf dagen. Hebben we afgelopen seizoenen vaker gehad. Besef dat we dan ook vier keer uitverkocht huis hebben. Dus in korte tijd 120.000 supporters in onze Grolsch Veste. Een Oktoberfest op zich!

Maar eerst gaan we voor de competitie naar Groningen. Daar, in het hoge noorden, begon in ons kampioensjaar de omslag die ons de schaal bracht. Zal me benieuwen welke opstelling Veldheer Co gaat bedenken. Volgens Veldheer Co is het allemaal eenvoudig. Althans wij zijn eenvoudig. Wij: de supporters. Of heb ik dat nu verkeerd gehoord na afloop van de wedstrijd tegen RKC? Eenvoudig in die zin staat waarschijnlijk synoniem voor ‘simpel’. Maar het zou ook zo maar voor, natuurlijk, nederig en ongecompliceerd kunnen staan. Of: oprecht! Kijk en dat is weer een eenvoudige gedacht van Veldheer Co. Dan heeft hij wel weer gelijk. Snapt u het nog? Eenvoudiger kan ik het niet omschrijven.

Er gaat niets boven Groningen is de leuze van de provincie en de stad Groningen. Klopt niet. Odense ligt nog boven Groningen en dat is onze eerstvolgende halteplaats. Ruim 2.000 eenvoudige supporters volgen onze FC naar Denemarken. Ik heb begrepen dat zij een bericht hebben ontvangen dat ze van harte welkom zijn in deze Deense stad. En dat is mooi. Laten ze samen met onze spelers de drie punten mee terug nemen.

En dan de eerste thuiswedstrijd, die is tegen Genemuiden. Voor een volle Veste. En dat is heel erg mooi, omdat de spelers dan al een keer de sfeer hebben mogen proeven nu de ring af is. Even aanvoelen hoe dat is voordat PSV op bezoek komt.

Eenvoudig. Het woordje blijft door mijn hoofd spoken. Tegenstanders van voetbal vinden het altijd al een eenvoudig spelletje. U en ik als kenner weten wel beter. Eenvoudig is het allang niet meer. Voetbal is bijna een wetenschap. Althans verheven tot een wetenschap door enkelen die er denken verstand van te hebben, maar alleen hun mening verkondigen. Voetbal is eenvoudig: scoor één doelpunt meer dan de tegenstander en je wint. En de uitvoering van deze wetenschap? Soms eenvoudigweg moeilijk!

Tot ziens bij ons Oktoberfest in onze Veste.

Bert Hassink

1 Reactie

1 Reactie

  1. Tom

    19 oktober 2011 at 12:40

    Leuk stuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bert Hassink

Julio? Dan denk ik aan Iglesias. Godfried? Een combinatie van een hogere macht en patat?

Gepubliceerd

op

Door

julio-pleguezuelo-verdediger-fc-twente-open-dag-2019
Maurice Mazenier

De Twentse derby staat bol van de Twentse namen. Niet echt natuurlijk. De Veste heet nog steeds Grolsch van voornaam, maar verder zijn er weinig Jeurings, Oude Kamphuizen of Vennegoor of Hesselinks te bekennen.

Onze efcee is verspaanst. We hebben tegen de kleine broer uit Almelo (ik zeg het vriendelijk) maar liefst vier Spanjaarden in de basis staan. Busquets is natuurlijk de bekendste naam, maar hij speelt uitgerekend tegen Heracles een slordige wedstrijd en dan blijf ik vriendelijk. De namen van de andere drie klinken als een valse vrucht in de sangria: Espinosa, Pleguezuelo en Cantalapiedra.

En dan hebben we ook nog Zekhnini, Selahi, Roemeratoe, Aburjania en Latibeaudiere. Ik bedoel maar. Willem de Vries zat op de tribune. Qua voornamen is het ook een wat vreemde verzameling. Wout en Peet kun je nog Twents noemen, maar dat kun je van Qeensy, Oriol, Lindon, Calvin, Aitor, Rafik, Giorgi, Javier, Haris en Xandro toch moeilijk zeggen. Julio? Dan denk ik aan Iglesias, dus daar zit zeker muziek in. Godfried? Een combinatie van een hogere macht en patat?

Ik schakel over naar Heracles. Die hebben wel jongens uit de buurt. Oké, Kiomourtzoglu is een foutje en Blaswich, Czyborra en Dos Santos zie ik door de vingers, maar verder zijn het allemaal namen die zo je buurman kunnen zijn: Breukers, Dessers, Knoester, Konings, Merkel, Leemhuis, Bakboord, Hardeveld, Bijleveld, Brouwer, Van der Water. En ze wonnen ook nog.
Met mazzel, dat wel.

Bij 2-0 was Heracles rijp voor de sloop. Maar de 2-0 werd afgekeurd door de VAR. Ene Clay Ruperti. Een naam als een boksende circusacrobaat. Hoezo hands? Zelfs Heracles protesteerde niet. Dan de arbitrage. Die hadden ook je buurman kunnen zijn: Kamphuis, Polman, Kleinjan. Maar ze floten ons er wel in. Probeerden ze in Sittard ook al en voor zondag in De Kuip voorspel ik ook weinig goeds. Twente doet het te goed vindt Zeist. Ja, ik kan slecht tegen mijn verlies.

Hans Assink
Tekstbureau Piet

Verder Lezen

Bert Hassink

Column: Opgelucht

Gepubliceerd

op

Door

de-eredivisie-levert-in-gecondoleerd-met-jullie-verlies-spandoek-vak-p-supporters

Kent u dat, dames en heren, opluchting. Vast wel. We zijn allemaal wel eens opgelucht, nietwaar? Na het horen van een goed cijfer bij een tentamen bijvoorbeeld, of als een reparatie goedkoper uitvalt dan verwacht. Of na zitting te hebben gehouden op het toilet.

Opgelucht was ik nadat duidelijk was dat onze FC gedegradeerd was. Niet blij, maar dat is ook wat anders. Nee, opgelucht dat we nu eindelijk duidelijkheid hebben. En al die ‘finales’ eindelijk voorbij zijn.

De afgelopen week heeft het ons onvolprezen lokale dagblad heel wat inkt gekost om analyses te maken en reacties weer te geven. Daar heb ik niets meer aan toe te voegen en ook laat ik mijn reactie daarop maar even achterwege.

Duidelijkheid is er nu en dat is goed. We zijn terug bij af, of zelfs nog minder dan ‘bij af’. Ging het in begin van het Munsterman-loze tijdperk over de vlaggetjes op de prikkertjes bij de bitterballen, nu gaat het over werk, banen en zekerheid van personeel. En dan moeten we niet vergeten dat er al een sanering heeft plaatsgevonden. En dat is een hard gelach voor alle betrokkenen. Vaak zijn dit de mensen die hard hebben moeten werken om achter de schermen alles draaiende te houden. Laten we zeggen: ‘roeien met één riem tegen een krachtige stroom in’.

En de spelers? Voor diegenen die ervoor kiezen om te gaan omdat in hun contract een clausule staat, wil ik graag zeggen dat je geen gebruik hoeft te maken van die clausule. En doe je dat wel omdat je jezelf te goed vindt om een divisie lager te spelen, ga dan maar. Liever zonder zo’n speler dan met een minder gemotiveerde speler. Want wat we nu nodig hebben zijn tot op het bot gemotiveerde voetballers om het verblijf in de eerste divisie te beperken tot een jaar.

En aan allen die zoveel moeite hebben gedaan om onze FC uit te zwaaien. Saluut! Fijn dat we jullie zoveel plezier hebben gedaan. Alleen weet ik niet of ze in Sittard ook zo’n heerlijk broodje beenham hebben als in onze Grolsch Veste. O, nog even over het bier. Ik begreep dat men in Arnhem bier drinkt van het merk Jupiler. Want hoe kom je anders aan al die bierviltjes van dat biermerk, nietwaar?

In Twente drinken we geen bier, wij drinken Grolsch. En Grolsch blijft achter Twente staan, net als hoofdsponsor Pure Energie. En laten we als Twente samen de club blijven steunen en bouwen aan een stabielere toekomst.

Zondag 6 mei speelt onze FC de laatste wedstrijd van dit seizoen. Een dag na bevrijdingsdag. Laten we de situatie waarin onze FC zich bevindt, ook maar zien als een bevrijding van het verleden en het begin van een toekomst.

Bert Hassink

Verder Lezen
Advertentie

Laatste Nieuws

jeffrey-de-lange-jong-fc-twente-coaching-2019-2020 jeffrey-de-lange-jong-fc-twente-coaching-2019-2020
FC Twente Nieuws8 uur geleden

Jong FC Twente geeft vroege voorsprong uit handen in Rotterdam

Jong FC Twente speelde maandagavond haar eerste wedstrijd na de winterstop. De Tukkers gingen in de verliezerspoule van de reservecompetitie...

Eerste elftal9 uur geleden

Chadli krijgt wind van voren: “Hij was altijd zeer breekbaar”

Nacer Chadli wordt dit seizoen door RSC Anderlecht gehuurd van AS Monaco. De voormalig FC Twente-aanvaller nam het zondag met...

luciano-slagveer-fc-twente-2017-2018 luciano-slagveer-fc-twente-2017-2018
Eerste elftal9 uur geleden

‘Hongaarse subtopper hoopt Slagveer los te weken bij FC Emmen’

Luciano Slagveer lijkt zijn loopbaan een vervolg te kunnen geven in de Hongaarse competitie. De voormalig FC Twente-aanvaller staat in...

julio-pleguezuelo-zeefuik-fc-twente-groningen-2019-2020 julio-pleguezuelo-zeefuik-fc-twente-groningen-2019-2020
Eerste elftal9 uur geleden

FC Twente-verdediger opgenomen in Elftal van de Week

FC Twente speelde zaterdagavond met 0-0 gelijk tegen FC Groningen. Verdediger Julio Pleguezuelo stond dermate sterk te verdedigen, dat het...

Eerste elftal10 uur geleden

UPDATE: Al 800 kaarten verkocht voor uitduel met PSV

Zondag 26 januari staat voor FC Twente de uitwedstrijd tegen PSV Eindhoven op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in...

giovanni-troupee-fc-twente-groningen-2019-2020 giovanni-troupee-fc-twente-groningen-2019-2020
Eerste elftal10 uur geleden

Samenvatting: FC Twente hervat competitie met gelijkspel tegen FC Groningen

FC Twente hervatte zaterdagavond de competitie met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De ploeg van trainer Gonzalo García wist weinig...

Görkem-Saglam-vfl-bochum-sankt-pauli-2018 Görkem-Saglam-vfl-bochum-sankt-pauli-2018
Eerste elftal10 uur geleden

Willem II kaapt 41-voudig Duits jeugdinternational voor neus FC Twente weg

Willem II heeft haar selectie uitgebreid met Görkem Saglam. De 21-jarige middenvelder stond in de belangstelling van FC Twente, maar...

keito-nakamura-lachend-training-fc-twente-2019 keito-nakamura-lachend-training-fc-twente-2019
FC Twente Nieuws10 uur geleden

OPSTELLING: Jong FC Twente met Nakamura op bezoek bij SBV Excelsior

Jong FC Twente werkt maandagavond haar eerste competitiewedstrijd na de winterstop af. De Tukkers gaan om 18:30 uur in de...

jan-arie-van-der-heijden-feyenoord-verdediger-2019 jan-arie-van-der-heijden-feyenoord-verdediger-2019
Eerste elftal12 uur geleden

‘Gewilde verdediger lijkt niet in te gaan op interesse FC Twente’

In de zoektocht naar een centrale verdediger leek FC Twente uit te zijn gekomen bij Feyenoorder Jan-Arie van der Heijden....

emil-berggreen-fc-twente-heracles-2019-2020 emil-berggreen-fc-twente-heracles-2019-2020
Eerste elftal13 uur geleden

“Garcia is wat spelers kwijt en dat had hij kunnen voorkomen”

Tijdens het trainingskamp in Spanje oefende Garcia met Espinosa in de spits. Een opmerkelijk probeersel die afgelopen zaterdag ook werd...

Advertentie

Meest gelezen