Connect with us

Columns

Column: Operatie Secret Storm

Gepubliceerd

op

operatie secret storm

04:45 uur
Er hing een onheilspellende stilte over het Twickelse Bos. Als een deken bedekte de mist het gehele terrein. Onder een flets maanlicht was het slechts het geluid van een Bosuil die de complete stilte af- en toe doorbrak. Het pand was hermetisch beveiligd, met de nieuwste snufjes der techniek. De twee mannen die voor de ingang stonden hadden hun training nog gehad in ‘The Farm’ van de C.I.A. en hadden instructies om niemand binnen te laten, behalve Joop, Aldo, Cees en Alfred. Voor de rest was er een ‘license to kill’ afgegeven. Dat laatste gaf het belang van de ultra geheime bijeenkomst die op het punt stond te beginnen beter aan dan welke woorden dan ook. De mannen keken elkaar veelbetekenend aan toen ze in de verte de koplampen zagen van een naderend voertuig.

05:00 uur
De geheel gepantserde SUV arriveerde precies op het afgesproken tijdstip op ‘punt X’. Vier onherkenbaar gemaakte mannen stapten uit en melden zich bij de twee bewakers voor de deur. Alle vier dienden eerst in de mobiele irisscan te kijken voordat ze binnen werden gelaten, waarbij de wachtwoorden; “Twitterlek, die scheids is gek” diende te worden uitgesproken. De vier werden o.k. bevonden en mochten het pand betreden, nauwkeurig in hun bewegingen gevolgd door twee liggende sluipschutters op het dak. Eenmaal binnen werden de fopneuzen, nepsnorren en haarstukjes op een hoopje gegooid en namen de heren plaats aan een bomvrije tafel.

05:15 uur

operatie secret storm

Scheidsrechter Wilco Jansen. Foto: RTVOost

Joop nam het woord en vroeg al vloekend en tierend aan de anderen hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat het Twitterbericht van de scheids niet was onderschept door de radar in de Grolsch-Veste en ge-delete van het internet. “Dat gaat niet via radar Joop”, antwoordde een schuchtere Cees. “De klootzakken van de Duitse inlichtingendienst zouden dat voor hun rekening nemen, die scheids staat bekend om zijn Twittergeilheid. Ze hadden het kunnen weten, Ik spreek vanmiddag hun baas nog even en zal onze boosheid doorgeven”.

“Mooi”, gaf Joop aan. “Zeg dan meteen ook maar dat we ziedend zijn dat de uitslag van die ultra geheime oefenwedstrijd plus verslag gewoon open en bloot op het net te vinden was, 0-0 verdomme! 0-0, wat denk je wat dat publicitair en qua kaartverkoop wel niet betekent. En ik vond dat Hoffenheim nog beter ook nog.“ “Het was Osnabrück Joop”, verbeterde Alfred hem snel.
“Osnabrück, Hoffenheim of Chemitzer FC, dondert niet. Onze gehele operatie ‘Secret Storm’ is finaal mislukt. Volstrekt naar de kloten gegaan. En we hadden het nog zo waterdicht afgetikt allemaal. Eerst het feit dat we stiekem gingen oefenen, dat mix-elftal nog wel als afleidingsmanoeuvre, dan de datum, toen de tegenstander, toen de uitslag, alles lag gvd al op straat voordat je “U” kon zeggen. Fredje lacht zich krom in Rotterdam, we staan er mooi op zo!”

“Straks in maart ook nog 3 punten in mindering in de flikker van die kut KNVB omdat die Bengeltsson niet vot wil en Cabrioal en Breukhuis nog op de payroll staan, van de zomer pas in categorie 2 en het volk loopt ons zo de deur uut. Het gaat allemaal lekker zo”. Joop legde zijn hoofd op de tafel en bedekte met zijn armen zijn achterhoofd als gebaar van opperste stress”

05:30 uur
“Rustig maar Joop, we zijn druk bezig met goed nieuws”, bracht Aldo naar voren. “Geef mij die satelliettelefoon eens even Cees.”

“Wat ga je nu doen dan?“, vroeg Joop met een wanhopig gezicht.

“Kammetje bellen, die zit incognito op een geheime locatie in het Spaanse La Manga op zoek naar Scandinavisch talent dat we voor een appel en een ei kunnen ophalen”.

“Twuuuuuut, twuuuuuut, twuuuuuut….”.

“Ja met Kammetje, Jaaamessss Kammetje.”

“Kammetje, hier met Aldo. We zitten in ultra geheim beraad in de ‘Twickelbunker’, de operatie ‘Secret storm’gaat niet best, zeg maar gewoon kut. Heb jij al wat goed snoepgoed ontdekt?“

“Snoepgoed?, waar heeft u het over? Wie zegt mij dat jij Aldo bent? Je kunt Fredje wel zijn of Frank of Philip of Ron”.

“Ik bel toch met de Satelliettelefoon gek, bakkerij Oonk, ik herhaal; ‘bakkerij Oonk”.

“Oonk? zeg dat dan meteen. Doe maar een bananensoes en als ze die niet meer hebben een appelflap ! “

“Nee, ik ben Aldo, het wachtwoord is Oonk, dombo.”

“Oh Aldo ? Jij bent het, o.k. ik heb alles gedaan wat we afgesproken hebben. Zelfs ik weet niet dat ik hier ben en ik slaap zelfs met de gleufhoed op.”

“Ja, ja allemaal goed, maar heb je nog wat talent ontdekt?“

“Wat heet, een zeer groot talent zelfs. Het is hier lekker warm trouwens, kan in mijn zwembroek naar buiten, maar dan herkennen ze mij, dus zit ik vaak in bad, sigaartje erbij en een lekkere sherry…”

“Drommels, drommels drommels nog aan toe, stop eens met die onzin en geef eens een naam door”, blafte een inmiddels zwaar geïrriteerde Aldo.

“O.k., dat ventje speelde 3 dagen geleden de sterren van de hemel hier, zaten verdomme de hele tijd in het donker, maat dit terzijde, Manchester, PSV, Madrid, alles en iedereen zit achter dat mannetje aan. Scoort als een gek, tweebenig, kopsterk en fysiek ook goed uit de kluiten gewassen. Toch is het mij gelukt om hem zover te krijgen dat hij eerst met ons gaat praten. Hij komt ook nog eens uit Twente. Dat we hem niet eerder gezien hebben is mij een raadsel. Hij speelt nu nog bij Achilles ’12.”

Joop, Cees en Alfred kropen steeds dichter naar Aldo en de satelliettelefoon toe, waarbij ze een glimlach niet konden onderdrukken.

05:45 uur
“Hallo kammetje, Achilles ’12 zei je ? “

“Ja, dat klopt, hij speelt 14:00 uur vanmiddag een wedstrijd.”

Dat is schitterend, krijsten de heren in koor. Kunnen we hem direct aan het werk zien.

“Waar is die wedstrijd kammetje? “

“Dat weet ik niet, is op een geheime locatie.”

TAZ

2 Reacties

Plaats een reactie

2 Reacties

  1. TwenteBilly

    Bedankt voor deze dikke grijns op mijn gezicht TAZ 🙂

    11 januari 2015

  2. Foetsie

    Buiten “gewoon” TAZ , gelachen : jazeker, wonder”baarliijk waar jij zó een tekst uit de mouw schud…. We zullen het beleven tegen F’noord. Wie er een potje van maakt is niet helder echter een half lege veste lijkt mij een gruwelijk vooruitzicht !

    11 januari 2015

Laatste Nieuws

joran-pot-hoofdtrainer-fc-twente-vrouwen-2022 joran-pot-hoofdtrainer-fc-twente-vrouwen-2022
FC Twente Nieuws3 uur ago

Vrouwen-trainer Pot kritisch op KNVB vanwege ’te snelle’ uitbreiding eredivisie

Vorig seizoen speelden er nog negen clubs in de Vrouwen Eredivisie. Dit seizoen zijn Fortuna Sittard en Telstar erbij gekomen...

ron-jans-tevreden-twente-psv-grolsch-veste-2022 ron-jans-tevreden-twente-psv-grolsch-veste-2022
Eerste elftal16 uur ago

Jans blikt terug op hoogtepunt tot nu toe: “PSV kwam nog goed weg met deze uitslag”

Tijdens de vierde speelronde van de eredivisie stond er direct een kraker op het programma. FC Twente ontving PSV in...

limnios-vieren-nec-twente-goffert-nijmegen-2022 limnios-vieren-nec-twente-goffert-nijmegen-2022
Eerste elftal17 uur ago

Limnios krijgt nieuwe kans bij 1. FC Köln: “Hij behoort tot onze plannen”

Afgelopen seizoen werd linksbuiten Dimitris Limnios door FC Twente gehuurd van 1. FC Köln. Aan het einde van het seizoen...

Eerste elftal19 uur ago

Video: Andersen geeft assist tegen wereldkampioen en stunt bijna

Joachim Andersen werd in 2013 op zeventienjarige leeftijd door FC Twente overgenomen van FC Midtjylland voor 670.000 euro. De centrale...

renate-jansen-fc-twente-vrouwen-rouwband renate-jansen-fc-twente-vrouwen-rouwband
FC Twente Nieuws20 uur ago

Aanvoerster Jansen looft vechtlust: “Het vuurtje is aan bij ons”

FC Twente Vrouwen won zondagmiddag de topper tegen titelconcurrent Ajax. Het werd 3-1 in De Grolsch Veste. Suzanne Giesen, Caitlin...

marisa-olislagers-suzanne-giesen-caitlin-dijkstra-doelpunt-goal-juichen-fc-twente-ajax-de-grolsch-veste-vrouwen-eredivisie-2022-2023 marisa-olislagers-suzanne-giesen-caitlin-dijkstra-doelpunt-goal-juichen-fc-twente-ajax-de-grolsch-veste-vrouwen-eredivisie-2022-2023
FC Twente Nieuws20 uur ago

FC Twente Vrouwen neemt koppositie over met overwinning op titelconcurrent Ajax

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de belangrijke topper tegen titelconcurrent Ajax. In De Grolsch Veste, waar...

bryan-ruiz-juichend-costa-rica-belgie bryan-ruiz-juichend-costa-rica-belgie
FC Twente Nieuws21 uur ago

WK-droom Ruiz blijft in leven door miraculeuze overwinning Costa Rica

Bryan Ruiz had nog twee laatste dromen voordat zijn carrière stopt. Hij wilde nog graag een prijs pakken met zijn...

olislagers-twente-vrouwen-ajax-finale-supercup-2022 olislagers-twente-vrouwen-ajax-finale-supercup-2022
FC Twente Nieuws22 uur ago

FC Twente Vrouwen – Ajax wordt LIVE uitgezonden op ESPN 1

Het is zover. FC Twente Vrouwen gaat vanmiddag de absolute kraker spelen tegen Ajax. Om 12:15 uur wordt afgetrapt in...

supercup-2022-vrouwen-twente-ajax-doelpunt-vieren supercup-2022-vrouwen-twente-ajax-doelpunt-vieren
FC Twente Nieuws23 uur ago

Opstelling: Twee wijzigingen bij FC Twente Vrouwen voor topper tegen Ajax

Het is bijna zover. Om 12:15 uur speelt FC Twente Vrouwen de topper tegen Ajax in eigen huis. Bij het...

victoria-pelova-actie-caitlin-dijkstra-super-cup-de-grolsch-veste victoria-pelova-actie-caitlin-dijkstra-super-cup-de-grolsch-veste
FC Twente Nieuws24 uur ago

Ajax-speelsters kijken vol vertrouwen uit naar ‘eerste finale’ in de Veste

Vandaag staat er een cruciale wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie op het programma. FC Twente Vrouwen ontvangt Ajax in...