Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column: So ein Tag!

Column: So ein Tag!

So ein Tag, so wunderschön wie heute,
So ein Tag, der dürfte nie vergehn.
So ein Tag, auf den ich mich so freute,
Und wer weiß, wann wir uns wiedersehn.

Ach wie bald vergehn die schönen Stunden,
die wie Wolken verwehn
So ein Tag, so wunderschön wie heute,
So ein Tag, der dürfte nie vergehn.

Overwinningslied
In de jaren zeventig werd het bovenstaande overwinningslied, in up beat tempo, regelmatig gezongen in het Diekman stadion. Onder live begeleiding van de Diekmennekes ging vak Q helemaal los op dit nummer en vervolgens het hele stadion. Iedereen die het geluid kon opvangen wist dat er een knappe prestatie van onze FC was geleverd en het hossen en springen was daarvan het fysieke bewijs. Iedere Twente supporter die die jaren bewust heeft meegemaakt, weet welk prettig gevoel het lied opriep bij een ieder met een Twentehart. Tevreden gezichten, gelach alom, wat een dag!

Tot verrassing van vriend en vijand was het afgelopen zondag ook te horen in de Grolsch Veste, nadat FC Twente, het veel beter geachte FC Utrecht een flink pak op de broek had gegeven.

Want wie vooraf had gezegd dat het, tot dusver zwalkend team een dergelijke prestatie zou gaan neerzetten was direct met een Kema gekeurde dwangbuis afgevoerd.

Schreef ik vorige week nog dat hoop doet leven, zondag zagen we dat nog maar eens goed bevestigd.

Verschil
Vergeleken met de wedstrijden daarvoor was het een verschil van dag en nacht. Leek het team- of een deel daarvan- in de wedstrijden daarvoor nog regelmatig op een stel zwalkende zombies, roepend om hun moeder, zondag zagen we eindelijk weer eens datgene dat iedere Twente supporter graag ziet; een fel strijdend en van zich afbijtend Ros.

Op de eerste minuten na, domineerde FC Twente de wedstrijd. Er was meer durf om van achteruit op te komen en in te spelen. Er werd strijd geleverd op de meter. Er waren een aantal vloeiende combinaties te zien en een paar goed uitgespeelde goals. Dat is wat we willen zien! Daarvoor komen we naar het stadion; passie, inzet, lef en geloof in eigen kunnen!

Dat het publiek weer luid- en duidelijk achter de jongens op het veld ging staan, ook weer vanuit vak P, was dan ook een logisch gevolg. De gemiddelde Twente supporter is geen verwend blaag dat alleen maar overwinningen eist. Strijdend en werkend alles geven is voldoende om de vonk te doen overslaan en levend te houden.

Uiteraard maakt een zwaluw nog geen zomer, maar afgelopen zondag liet het team zien dat ze het wel degelijk kunnen; spelen met overtuiging en de absolute wil om te winnen.

Nog meer positieve ontwikkelingen
Rutten gaf zondag in het programma van Kees Jansma aan dat hij bereid is de club te helpen. Waar- en wanneer dan ook. Een prima ontwikkeling, waar de club haar voordeel me kan doen.

fred-rutten-fc-twente-dug-out-OP

Jan van Halst gaf deze week een integer en duidelijk interview met de krant en vertelde daarin hoe de zaken er in zijn optiek voorstaan. Hij gaf ook aan na te willen denken over het opgeven van een van zijn dubbelfuncties als de werkelijkheid daarom vraagt. Ook dat zal bijdragen aan het vergroten van het draagvlak.

Daarnaast plaatste onze FC zich woensdag ook nog moeiteloos voor de 2e ronde van de KNVB beker en dat op een veld waar betonrot een grotere dreiging voor vormt dan te lang gras.

Kortom, we zijn getuige geweest van een aantal positieve ontwikkelingen na al die weken van ellende en kommer en kwel.

We zijn er nog niet
Velderman liet echter ook weten dat de club een eventuele degradatie niet kan dragen en dat het nog steeds ‘alle hens aan dek’ is wat overleven betreft. Ook dat is een duidelijk en serieus signaal. Hopelijk komt er heel snel duidelijkheid over de fiscusclaim en ander bestuurlijk/financieel ongemak en kunnen de bestuurders zich eindelijk eens richten op het sportieve aspect en de wederopbouw van de club.

Sportief vooruitzicht
Indien de spelers het kunnen opbrengen om iedere week met een dergelijke inzet en overtuiging te spelen, hoeft niemand bang te zijn voor degradatie. Dat ze het kunnen, hebben ze laten zien en hoe!

Ga zo voort en het Twentse Ros zal weldra de modderpaden van de zijweggetjes kunnen verlaten en met opgeheven hoofd, steigerend en briesend door het veld van Gouden Korenaren iedere tegenstander weer angst aanjagen.

Zondag goat wie wat zwienties tikk’n, kom op taaaa!!

COTE!!!

TAZ

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op