Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column TAZ: Gek met FC Twente!

Column TAZ: Gek met FC Twente!

We leven met zijn allen in barre tijden! Een uitspraak die zeer waarschijnlijk in iedere periode van de menselijke geschiedenis wel eens gedaan werd, maar het is momenteel wel erg aanpoten geblazen om nog in de basale goedheid van de mens te kunnen blijven geloven.

Gek
Een gecertificeerde, narcistische gek als machtigste man op aarde, extremistische nazi’s die steeds meer de kop op steken in het ‘land of the brave and home of the free’. Extremistische psychopaten die ‘at random’ onschuldige mensen opblazen of omverrijden terwijl die mensen zich, volstrekt onschuldig, aan het vermaken zijn. Moeders, vaders, kinderen, baby’s, mede ‘gelovigen’. Het maakt ze allemaal niets uit. Dood en verderf zal- en moet er komen. In naam van iets dat niemand begrijpt, behoudens dan het in angst laten leven van zoveel mogelijk mensen voor een zo lang mogelijke tijd. Daarnaast puft onze moeder aarde steeds harder om de regelmaat in haar bestaan te kunnen volhouden zodat een, enigszins gezond leefklimaat voor allen die na ons komen geen lachwekkende utopie wordt. Een aarde die door miljoenen slechts nog wordt bekeken via een mobiel telefoontje of camera met selfie stick. Indirecte belevingen. Digitale werkelijkheid die de werkelijkheid van het moment vervangt en probeert te vangen door het zoveelste app-berichtje te verzenden, of het zoveelste fotootje te maken. Zoals we ooit kromgebogen over het stuur, tegen de wind, ons zelf een weg baanden te midden van de elementen der natuur, zitten we nu met zijn allen kromgebogen op een schermpje te turen en praten we digitaal met personen die soms nog geen twee meter van ons vandaan zitten. Tsja, tijden veranderen. Niet alles ten slechte uiteraard, maar zeker ook niet alles ten goede.

Voetbalgekte
Kijkend naar de voetbalsport ontkomen we er momenteel niet aan om ook daar de absolute gekte als dominante factor aan te moeten wijzen. Qua transfersommen zijn we inmiddels de schaamte voorbij en wordt er inmiddels doodleuk een bijkans complete gezondheidszorgbegroting van een Afrikaans land voor een voetballer afgetikt. En er volgt nog meer waanzin. Nog even en er worden veilingbijeenkomsten gehouden waarin grote ego’s uit het zakenleven kunnen bieden op embryo’s met goede voetbalgenen. Wat ooit begon als een broederlijk vermaak tussen bazen en arbeiders, na het werk en ter ontspanning, is inmiddels verworden tot een miljardenspel zonder enige moraal. De sport zelf zal daar voeg- of laat ook onder gaan lijden. Daarvoor hoeven we alleen maar te kijken naar Engeland en hoe daar de ‘arrebeiers en hun kinderen’ door de dure kaarten steeds meer van de tribunes worden getyft ten faveure van hele legers Japanse toeristen, inclusief selfie-stick.

FC Twente
Als FC Twente er niet was, kan mij het voetbal wel gestolen worden zo langzamerhand. Althans, het overgrote deel van de wedstrijden dan, die zo vaak als mogelijk is, op de meest bizarre tijdstippen en fopgrasondergronden gespeeld worden ter meerdere eer en glorie van het circulaire geld en evenzo vele gezwollen ego’s van alfa apen in driedelig kostuum. De kassa moet blijven rinkelen nietwaar?

Maar goed. FC Twente is en blijft mijn club en die zal ik altijd blijven volgen. Gewoon omdat het in mijn bloed zit, die liefde voor het Rode shirt en het witte Ros. Dat zit er in en gaat er nooit meer uit.

Na alle ellende van de afgelopen jaren en een onverwacht leuk en goed vorig seizoen, zijn we begonnen aan een cruciale jaargang waarin er voor het laatst voor de kat zijn kut gespeeld zal worden. Vooruit, de KNVB beker is ook nog altijd een mooie prijs. Da’s waar. Vanaf volgend seizoen mogen we weer voor de andere prijzen mee gaan doen. Met het jaar erop wellicht wel weer Europees voetbal. Kijken we naar de huidige selectie zien we echter, naast de verwachte en voorspelbare teruggang in kwalitatief goede spelers, vooral een samenraapsel dat is opgehaald bij diverse uitdragerijen. Een samenraapsel dat alle zeilen bij zal moeten zetten om dit cruciale seizoen te overleven en in de Eredivisie te blijven. Hake en consorten gaan daar nog een zware kluif aan hebben, want wat ik tot dusver heb gezien deed me nog het meest denken aan een zeehondenshow met af en toe een opspringende flipper in Harderwijk. Verdedigend staat het redelijk tot goed, maar aanvallend is er geen asem in te blazen lijkt het wel. Voetbalintelligentie is ver te zoeken bij deze lichting spelers. Ondanks de vierde voetbalbegroting van het land, is het nog steeds de tering naast de nering zetten geblazen in de Veste. Iedere cent wordt gewogen, gesnoven en beroken voordat hij uitgegeven wordt. Op zich een prima zaak uiteraard, gezien het verleden waarin de miljoenen je om de oren vlogen zoals eens de menselijke kanonskogels in het circus van Toni Boltini.

Hopelijk komt er snel duidelijkheid over de naheffing van de blauwe brigade, zodat investeerders met interesse alsnog een slag kunnen maken in kwalitatief opzicht.

Vak P
onno-van-veldhuizen-burgemeesterWaar echter helemaal snel duidelijkheid over moet komen is het geflikflooi met Vak P. Het gedoe heeft nu lang genoeg geduurd. Het zou zowel burgervader Onno als de club sieren als men eens echt man- en paard noemt in deze voortslepende kwestie. Willen jullie echt van P af, zeg dat dan eerlijk in het gezicht van de vertegenwoordigers van Vak P, tijdens de gesprekken die er hopelijk weer komen. Zo niet, denk dan eens een beetje mee in de richting van een oplossing die makkelijk gevonden kan worden als men zonder verborgen agenda’s de gesprekken ingaat. Helemaal transparant is de club in deze kwestie ook niet altijd geweest om nog maar te zwijgen over de ambtelijk, harteloze aanpak van de burg in deze.

Het kan er bij niet in dat een cultinstituut als Vak P als enige slachtoffer moet wijken in de soap rondom de onzalige gebeurtenissen tijdens FC Twente-PSV vorig seizoen. Dat Vak P morgen een statement af wil geven is dan ook meer dan terecht. Er zijn fouten gemaakt, maar niet alleen door P. Alle partijen zullen moeten meewerken aan een bevredigende oplossing. Niet alleen voor henzelf, maar voor de club.

Voorspoed
We gaan met zijn allen een zwaar en moeilijk seizoen tegemoet. Een seizoen dat menige zweetdruppel, traan en bloedvlek zal eisen. Een seizoen ook waarvan we weten dat er na het einde een nieuw begin gloort. Een nieuwe opgaande zon na de verstikkend duistere nachten. De club zal alle eendrachtige steun nodig hebben om dat nieuwe begin eindelijk eens te kunnen maken met meer dan alleen maar afdankertjes en goedkope krachten. Daarvoor zal alles moeten wijken. Ook de ego’s van bestuurders. Samen moeten we de club dragen en als dat lukt zal de bloedrode vlag met het witte Ros weer lustig wapperen op de winden van voorspoed, na alle tegenslag en ellende die we gehad hebben.

De wereld is gek, de voetbalwereld is gek, Onno is gek en ik ook…. Gek met mijn FC Twente!

COTE!!!!

TAZ

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ChrisW. J. Rodijk Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Chris
Gast
Chris

Schitterende column!

W. J. Rodijk
Gast
W. J. Rodijk

Jij bent tenminste een echte Tukker,duidelijk en recht voor zijn raap. Hier hou ik van!!!! Laat dit eens op je inwerken als. Je echte Tukker bent