Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column van een bezorgde supporter van SV Bagpipe

Column van een bezorgde supporter van SV Bagpipe

Zondagmorgen….een dag nadat de concurrentie precies heeft gedaan waarvoor ik.. nee wij zo vreesden. In tijden van de degradatie alles op alles zetten om te overleven. Daar waar wij hebben gefaald de laatste weken zie ik al zappend op de ouderwetse teletekst pagina’s de stand….8 punten achterstand op de nr 15. Houdini of Hans Klok hebben we wederom nodig.

Het noemen van deze twee geeft me koude rillingen. Een blik terug naar enkele jaren geleden waar we bijna gebroken waren. Terug naar de Jupiler League zou het einde betekenen van onze mooie trots. Nu enkele trainers en bestuurders later zitten we alweer, eigenlijk nog steeds in het zelfde vaarwater. En in mijn optiek wederom geboren door onkunde vanuit de bestuurders….. Daar waar de één volledig ontspoorde en naast zijn schoenen ging lopen doet de andere iets vergelijkbaars. Hoe is het toch mogelijk dat iemand met haast nul komma nul bestuurlijke ervaring bijna alle directeursfuncties op zich neemt en denkt; ik ben jullie redder in nood, ik help jullie uit deze penarie. Trouwens ik wil daar wel een behoorlijk salaris voor hoor, anders zoek je maar iemand anders.

Ik stuur nog maar eens naar 819, hup en daar zijn die rillingen weer. Inmiddels hebben zich alle scenario’s al honderden keren in mijn hoofd afgespeeld, maar ik zie geen uitweg meer. Het gat is te groot geworden. Nacompetitie is het hoogst haalbare met een trainer die liever bij FOX Sports zit en aangeeft dat het soms beter is om te degraderen dan op de tribune de eerst volgende tegenstander te analyseren. Zou ook de trainer zijn gebroken en de handdoek al hebben gegooid en daarom waarschijnlijk de 4e trainer maar richting Tilburg heeft gestuurd.

De club is op een haar na gebroken, er is afgezien van de supporters niets meer van over. Daar waar je vroeger nog kon putten uit de jeugd en scouting is zelfs dit afgebroken…. finaal gesloopt. Het laatste beetje fundering die we nog hadden nadat de beslissing van de KNVB is terug gedraaid wordt in de komende weken steen voor steen afgevoerd. Het feit dat Kammetje dan nog terug komt en alles op alles zet om de scouting weer een boost te geven is mosterd na de maaltijd. Het getuigt van ongelooflijk veel liefde voor de FC dat hij hier nog zijn energie in wil steken. Helemaal dat hij en zijn collega’s als oud vuil bij de straat zijn gezet.

Van pagina 819 en de koude rillingen druk ik op 830 en bekijk ik de stand. Ik kan er niet over uit 830 i.p.v. 818. Nacompetitie is het hoogst haalbare voor onze FC en zelfs hier heb ik dan grote twijfels of we dit overleven. Het geloof dat onze spelers als degradatiekandidaat op kunnen tegen de teams die voor promotie spelen is hier mijlen ver weg te vinden. Dordrecht, Emmen, de Graafschap….Fortuna. Zijn we tegen deze teams gewapend? Zullen de illusionisten ons nogmaals gunstig gezind zijn of is het volgend seizoen de bittere werkelijkheid. Mijn vermoeden is het laatste. Men kan niet blijven balanceren op dat dunne koordje, dat gaat een keer mis.

De inkomsten zullen zakken, tv-gelden zullen drastisch dalen, supportersaantallen zullen enorm afnemen, de belastingclaim hangt nog om onze nek en over de sponsorinkomsten maar niet te spreken. Is degradatie het bittere einde van onze FC? Misschien kunnen de bestuurders ons als supporters dan eens een keer eerlijk geruststellen en bevestigen dat de Jupiler League niet ons einde betekent. Dat we hier dan kunnen overleven en bouwen aan een stabiele toekomst waarin de dalen worden beperkt tot het verliezen van een wedstrijd i.p.v. van het verliezen van onze club.

Ik schakel teletekst en de tv maar uit want op het moment van bijna gebroken zijn zie ik het niet zitten om FOX Sports aan te zetten om de kans te treffen dat Jan van Halst bij de tafel van Kees plaats neemt om Willem 2 te analyseren. Nee, al is die kans gering daar pas ik voor. Ik vestig mijn hoop om niet te breken wederom op Houdini en Hans Klok.

Altijd en overal!!! #COTE

6
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RichardJanGrijzeGrijzeJan Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Richard
Gast
Richard

Mooi cote die de lading volledig dekt.
Maar als het Willem 2 wel lukt waarom kunnen wij dat niet dan Kom op supportersverenigingen verenigd u en voer acties uit.
Pfffff

Grijze
Gast
Grijze

We kunnen dit toch niet langer accepteren… iemand die met een riant/belachelijk salaris onze club ten gronde richt!!!!!

Grijze
Gast
Grijze

Wanneer gaan de spandoeken en spreekkoren beginnen richting Jan van Halst????

Jan
Gast
Jan

Laat Twente Verenigt dit maar is eerst lezen. Het kloppend hart van onze club!

Jan
Gast
Jan

Het hart kan nog zo hard kloppen, de ploeg moet punten halen en geen supporters naar de hartbewaking laten gaan. Ik ben van mening dat jullie, Enschede en wijde omgeving, het hoofd koel moeten houden, mijn moeder zei altijd: hoofd koel, voeten warm. Alle wedstrijden vanaf nu winnen dan is de zaak geregeld.

Johan
Gast
Johan

Hè, eindelijk iemand die op deze site zijn Twentehart op een fatsoenlijke manier laat spreken. Bezorgd, betrokken maar ook zeer realistisch. Mooi gezegd, ook al hadden we het met zijn allen natuurlijk heel graag anders gezien. Hopelijk wordt deze noodkreet ook door trainers, directeuren en bestuur van FC Twente gelezen. Want dat het anders moet in alle geledingen bij Twente is wel duidelijk. Maar soms moet je blijkbaar eerst de bodem van de put bereiken voordat het besef komt dat het anders moet. Met dat besef en de juiste mensen op de juiste plekken zou dit toch mogelijk moeten zijn,… Lees verder »