Connect with us

Columns

Column: Wie Goat Aait Vedan

Published

on

De lucht boven de Grolsch-Veste was gitzwart. Zware regenwolken pakten zich samen en konden ieder moment hun ballast gaan lozen.

Een gierende wind joeg de laatste herfstbladeren tegen de roodgeverfde stenen. De mensen liepen, met hun gezicht weggestopt in hun jassen haastig voorbij. De Veste maakte een verlaten indruk. Alleen ergens bovenin brandde licht in een ruim bemeten kantoor.

Angstwekkend geschreeuw viel te horen op de gangen van het Stadion: “Ik ben Joop Munsterman en ik ben hier godverdomme de baas, jij daar ; je biezen pakken en oprotten, ik wil die rotkop van je hier niet meer zien”. Tegen de muur stonden een aantal mensen in een rij opgesteld en de voorzitter was in een niet al te best humeur.

“Van Halst, als jij liever met die kale kop van je in de pers verschijnt dan een zinnige bijdrage te leveren in het managementteam is voor mij de maat nu vol. jij kunt oprotten. Co, je luistert niet, je doet arrogant en je blijft dezelfde fouten maken, ook jij kunt je biezen pakken, wegwezen, kolere Amsterdammer !!. Hoe vaak heb ik nu al niet gezegd dat die koffie niet te zuipen is, waar is de koffiedame, regel haar ontslagpapieren even Aldo en wel NU DIRECT ! Het lijkt verdomme wel of jullie allemaal niets zelf kunnen, alles moet ik hier doen, alles, wordt er schijtziek van..stelletje amateurs. Vanaf volgende week wil ik iedereen hier om klokslag 8 uur ‘S ochtends op een rijtje hebben staan en de eerste de beste die niet volgens mijn voorschriften werkt kan optyfen, is dat duidelijk !!!! En nu wil ik zo snel mogelijk live op televisie verschijnen, zodat het land kan zien hoe goed ik ben als voorzitter, Aldo bel Johan , NU !!”

De wekker ging en verstoorde deze vreemde droom. Dromen zijn doorgaans een vertaling van het onbewuste en een verwerking van dagelijkse indrukken.
In die zin was het ook niet mis wat er te lezen en te zien viel over onze voorzitter in de diverse media de laatste tijd. “Dictator, schijnheilige, smeerlap, onbetrouwbare man” en ga zo maar door. Joop zou er te dicht op zitten, zich overal mee bemoeien, alleen beslissingen nemen, te camerageil zijn etc.

Uiteraard is niemand zonder fouten en zijn wij allen feilbaar op bepaalde momenten. Keuzes kunnen verkeerd uitpakken, keuzes kunnen onverwacht succes opleveren. Een voorzitter moet keuzes maken.

Zo ben ik nog steeds blij dat Joop destijds de keuze maakte om zijn ambities met FC Twente om te zetten in een beleidsplan dat ons van bijna failliete club tot aan het kampioenschap bracht. Wie niet mee wilde ging weg of dolf het onderspit, gelukkig maar. De jongen van ‘Robers Kom’ die zich van schoonmaker opwerkte tot directeur zette zijn stempel op ; “FC Twente in de steigers” (een opbouwplan dat FC Twente uit de financiële en sportieve problemen hielp.) Daarna kwam hij met ; “FC Twente, meer dan een passend (t)huis (een plan dat o.a. leidde tot ons prachtige huidige stadion). In 2010 zag het plan ; “Working on a dream” het levenslicht. Nog in hetzelfde jaar was heel Twente en alle Tukkers waar ook ter wereld in extase nadat het eerste kampioenschap van Nederland behaald werd.

De club groeit, de club wordt groter en groter. Sentimentele bespiegelingen over het oude Diekman, waar je vaak met 3000 man in barre weersomstandigheden je cluppie aanmoedigde met mede die-hards komen soms boven. Een nieuwe lichting supporters, een groter stadion, Europese successen, grote verwachtingen en de daarbij horende teleurstellingen.

Groeien doet soms pijn, groeien maakt echter ook nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is. Joop zal heus zijn fouten hebben en niet altijd makkelijk zijn voor mensen in zijn omgeving. Maar Joop, ie bint d’r ene van oons , ga door met waar je ooit mee begonnen bent. We mogen blij zijn met een voorzitter als jij en het wellicht nieuwe beleidsplan; “Wie Goat Aait Vedan”.

TAZ

3 Comments

3 Comments

 1. jon

  20 januari 2012 at 18:13

  Joop is gewoon de beste voorzitter die we ons kunnnen wensen.

  • Gast

   20 januari 2012 at 23:09

   En zo is dat….zijn verdiensten voor de club zijn zo veel groter dan zijn vermeende zwakheden…..

 2. Matty

  20 januari 2012 at 13:52

  De buitenwacht krijgt ook niet altijd alles mee en als er dan wat naar buiten komt, geven ze er wel weer een negatieve draai aan. Belachelijk maar op de voetbalfora (niet van Twente) kunnen ze de naam van Joop al niet meer normaal schrijven.

  Uitbreiding van het team staat op de agenda. Ik ben er blij mee en ook met Joop.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

wout-brama-aanvoerder-fc-twente-2020-2021-band. wout-brama-aanvoerder-fc-twente-2020-2021-band.
Eerste elftal9 uur ago

Pechvogel Brama keert terug op het trainingsveld van FC Twente

Wout Brama heeft zijn rentree gemaakt op het trainingsveld bij FC Twente. De middenvelder is herstellende van een spierblessure die...

grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion. grolsch-veste-corona-indeling-supporters-stadion.
Eerste elftal10 uur ago

FC Twente – FC Utrecht voor zover mogelijk ‘uitverkocht’

Komende zondag zal De Grolsch Veste eindelijk weer deels gevuld zijn met supporters. Voor FC Twente - FC Utrecht werden...

kevin-blom-scheidsrechter-knvb-fc-twente kevin-blom-scheidsrechter-knvb-fc-twente
Eerste elftal11 uur ago

Blom fluit FC Twente – FC Utrecht en daar kan FC Twente blij mee zijn

Kevin Blom fluit zondag de wedstrijd tussen FC Twente en FC Utrecht. Bij dit duel zullen er eindelijk weer eens...

wereldgoal-wout-brama-fc-twente-pec-zwolle-2020-2021 wereldgoal-wout-brama-fc-twente-pec-zwolle-2020-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Konterman vertrekt na dit seizoen bij PEC: “Best lang getwijfeld”

Bert Konterman vertrekt na dit seizoen alweer bij PEC Zwolle. De huidig-trainer van de Zwollenaren wordt komend seizoen geen assistent...

joel-drommel-wijzend-fc-twente-2020-2021 joel-drommel-wijzend-fc-twente-2020-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Drommel lost Cillessen af en is duurste doelman ooit in de eredivisie

Afgelopen vrijdag werd de transfer van Drommel wereldkundig gemaakt door PSV. Na lange onderhandelingen hadden FC Twente en PSV eindelijk...

theo-janssen-nac-fc-twente-2009-2010-kampioen theo-janssen-nac-fc-twente-2009-2010-kampioen
Eerste elftal2 dagen ago

Throwback: FC Twente velt Ajax in de bekerfinale van 2011

Zondagavond staat de Toto KNVB-Beker finale tussen Ajax en Vitesse op het programma. In De Kuip zal om 18:00 afgetrapt...

FC Twente Nieuws3 dagen ago

Stevens terug in de Eredivisie: “Al eerder bij een volksclub gespeeld, FC Twente”

Sonny Stevens stelde vrijdagavond officieuze promotie vast met SC Cambuur. De oud-doelman van FC Twente is dit seizoen de eerste...

shirt-tenue-fc-twente-heracles-academie-2020-2021 shirt-tenue-fc-twente-heracles-academie-2020-2021
FC Twente Nieuws3 dagen ago

Ten Thije vertrekt: “Ik ga mezelf oriënteren op een mooie vervolgstap”

Job ten Thije vertrekt bij de FC Twente/Heracles Academie. Ten Thije is al tien jaar werkzaam binnen de opleiding en...

tommy-stroot-trainer-fc-twente-vrouwen-boos tommy-stroot-trainer-fc-twente-vrouwen-boos
FC Twente Nieuws3 dagen ago

FC Twente Vrouwen ligt uit de beker dankzij ADO Den Haag van Polak

FC Twente Vrouwen is er zaterdagavond niet in geslaagd om de finale van de Toto KNVB Beker te bereiken. Tegen...

kik-pierie-fc-twente-grolsch-veste-2020-2021 kik-pierie-fc-twente-grolsch-veste-2020-2021
Eerste elftal4 dagen ago

Pierie: “Volgend seizoen blijf ik graag nog een jaar bij FC Twente”

Kik Pierie is dit seizoen een vaste waarde in de formatie van Ron Jans. De centrumverdediger wordt dit seizoen gehuurd...

Advertisement