Twente Insite

FC Twente Nieuws

Column: Wij tegen iedereen!!

Column: Wij tegen iedereen!!

“Godver, hondenkut”. Deze kreet van woede kwam afgelopen zondag uit mijn opgekropte gemoed in de wachtruimte van terminal 4 van het Londense vliegveld Heathrow terwijl Groningen de 0-1 scoorde. Ondanks een gebrekkige wifi verbinding kon ik, met horten en stoten de wedstrijd volgen via een live-ticker. De al bestaande spanning werd daardoor nog eens extra versterkt. De mede wachtenden keken ietwat verbaasd mijn kant op en deden dat nogmaals nadat ik vernam dat Boere de gelijkmaker had gescoord. Man, man, man wat een ellendig, enerverend en hart verterend seizoen maken we toch mee mensen.

Wederom meermaals het ‘houtwerk’ geraakt. Wederom strijdlust voldoende en wederom wordt er te makkelijk gescoord tegen ons FC Twent dat daardoor weer achter de feiten aanloopt. Het lijkt soms wel of een onzichtbare hand de werkelijkheid stuurt en er alles aan doet om het zo ‘gehate’ FC Twente richting Eerste Divisie te dirigeren, waar ze, volgens veel ‘collega’ clubs, sowieso al hadden moeten spelen.

Haver
De voorzitter van de Raad van Commissarissen van de KNVB durft het zich zelfs te veroorloven om in de nationale pers aan te geven dat hij geen traan zal laten als FC Twente degradeert. Toe maar. En dat moet dan onpartijdig zijn. Dat hij clubliefde voelt voor zijn eigen cluppie is natuurlijk niets mis mee. Maar dat dient hij lekker privé te verkondigen, net als het merk Haver dat hij, het liefst bij volle maan eet. Dat zal ons worst wezen verder. Het geeft echter wel aan dat de beste man zich in een omgeving bevindt waarin hij dergelijke uitspraken veilig denkt te kunnen doen. Wat dat betreft is het gewoon echt; ‘Wij tegen iedereen!’. Het is dan ook het ‘wij’ waar we ons op dienen te concentreren. En dan kunnen we niet anders constateren dat de steun vanuit de supporters aanwezig is- en blijft, maar dat het desondanks qua voetbal nog steeds niet goed gaat. Momenten van goed voetbal en zichtbare passie worden te vaak afgewisseld door slordig en ongedisciplineerd spel. Los van de tegenspoed die er iedere wedstrijd ook wel is, zien we een te zwakke defensie waar de tegenstander te makkelijk doorheen komt, 5-3-2 of 4-4-2, of 4-3-3 dondert wat dat betreft niet. Voorin komen de spelers vaak te laat en achterin zien we hetzelfde. Dat moet op te lossen zijn door het besef dat je het met- en voor elkaar moet doen.

Een aantal spelers moet eens echt goed ‘los’ komen en de schroom van zich af gooien. Een aantal kan gewoon niet beter. Het is echter aan de trainer om van het geheel een ‘moordmachine’ te maken gedurende de laatste acht finales die we nog te gaan hebben.

jan-van-halst-technisch-directeur-fc-twente-2017

Daar moeten we het mee doen
Begrijp me niet verkeerd. Van Halst heeft uiteraard te vaak in de grabbelton van ‘Sjaak, grijp maar raak voor een knaak’ zitten graaien, in de hoop dat er tussen de goedkope rommel wat goeds zit. Geen visie, geen scouting, geen ruggespraak met mensen die voetbalverstand hebben elders in de bestuurlijke gelederen (die zijn er namelijk niet) en zie daar, een perfect ondergangsscenario is geboren. Maar goed, dat is verleden tijd en gebeurd. We kunnen niet anders dan ons verlaten op de spelers die we nu hebben en de trainer die er nu voor de groep staat. Daar moeten we het mee doen. Ik blijf vertrouwen houden in een uiteindelijk goede afloop, maar er mag wel weer eens gewonnen worden in de competitie, anders wordt het wel heel lastig om niet direct een divisie lager te moeten gaan spelen.

Het is aan jullie

Het is aan jullie, spelers en trainers om het tij te keren en in de laatste acht wedstrijden alles te geven wat je in je hebt. Het is aan jullie om het eergevoel aan te spreken en je niet weg te laten zetten als watjes waar iedereen van wint. Het is aan jullie om die extra meters te maken voor je teamgenoot in het belang van het resultaat. Het is aan jullie om de tegenslag die als een lome deken over de club hangt om te buigen in een beginnende zonnestraal die de belofte van een nieuwe toekomst aankondigt. Het is aan jullie om de hondstrouwe supporters weer eens een ‘overwinning’ te bezorgen. Buiten het veld is het meer dan ooit; ‘Wij tegen iedereen’. Laat dat besef ook bij jullie aanwezig zijn, dat kan de energie los maken om te strijden voor iedere meter vanuit een gevoel van zelfrespect en respect voor onze mooie club.

COTE !!!!!!

TAZ

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Freddy Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Freddy
Gast
Freddy

Zo is het