Twente Insite

FC Twente Nieuws

Complimenten voor debutant Maria: “Hij is veel stabieler dan Cuevas”

Complimenten voor debutant Maria: “Hij is veel stabieler dan Cuevas”

Zondagmiddag was er één grote verrassing in de basiself bij FC Twente. Waar vele supporters hadden verwacht dat Van der Lely de plek over zou nemen van de geschorste Cuevas, was het de naam van nieuwkomer Michael Maria die op het wedstrijdformulier verscheen. De 23-jarige vleugelverdediger werd 30 januari overgenomen van het Duitse Erzgebirge Aue en kreeg tegen Ajax direct het vertrouwen van Verbeek.

Na afloop van de wedstrijd liet FOX Sports analist Arnold Bruggink weten onder de indruk te zijn van Maria. “Ik vond Maria veel stabieler dan Cuevas. Hij maakte op mij een hele goede en solide indruk. Cuevas met al zijn gele kaarten en hij staat verkeerd te dekken. Ik vind dat Maria hier vandaag veel beter mee omging. Bij hem ging ook lang niet alles goed, maar het is een jongen die veel rustiger is en veel minder druistig. Hij lijkt mij betrouwbaarder dan Cuevas en dat heeft met name Richard Jensen die bij hem in de buurt speelt, wel nodig.”

Niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend stond Maria tegen Ajax z’n mannetje. “Je ziet dat hij wel goed kan voetballen. Hij maakte een goede indruk”, besluit Bruggink positief.

Welke linksback heeft jouw voorkeur. Cuevas of Maria?


Reacties

  1. Nou niet alleen Assaidi hoor.
    Daar moet eens op getraind worden

  2. Jeanette Heck-Arendsen zegt:

    Een uitstekende verdediger. Ook aanvallend kwam hij gisteren heel goed uit de verf, maar zijn voordeel was dat Assaidi niet meespeelde. MET Assaidi heeft geen enkele verdediger ook maar iets aan aanvallen, aangezien je van Assaidi nooit en te nimmer een bal teruggespeeld krijgt.

We zijn benieuwd naar jouw mening

error: Copyright FC Twente Insite