Concurrentie laat opnieuw punten liggen, FC Twente kan goede zaken doen vanavond

Door de overwinning van afgelopen dinsdag op NAC Breda heeft FC Twente zich boven de degradatiestreep weten te vechten. Met plek 15, en evenveel punten als de nummer 16 NAC, zijn de Tukkers alles behalve veilig. Het woord degradatie spookt nog altijd rond in de hoofden van de achterban. Echter verloren de naaste concurrenten NAC en Willem II vanavond hun partij.

[google]De Bredanaars gingen met 1-0 onderuit op bezoek bij Heerenveen. Van Amersfoort wist het enige doelpunt van de wedstrijd in de 55ste minuut tegen de touwen te werken. Willem II verloor in eigen huis van PEC Zwolle met 2-3. De Tilburgers leken na 36 minuten op rozen te zitten, nadat Sol en Rienstra respectievelijk de 1-0 en de 2-0 hadden gemaakt.

PEC had echter in de 40ste minuut een antwoord klaar, toen Bakker een penalty wist te benutten. Held van de Zwollenaren werd Saymak, die in de 59ste minuut zijn ploeg op gelijke hoogte bracht en vijf minuten voor tijd de winnende treffer maakte. Bij een overwinning op Vitesse kan FC Twente vanavond 3 punten uitlopen op NAC, en in punten gelijk komen met Willem II.