Conference League

FC Twente treft Oostenrijkse scheids die graag naar de stip wijst

FC Twente treft Oostenrijkse scheids die graag naar de stip wijst

De UEFA heeft scheidsrechter Harald Lechner aangesteld voor de Conference League wedstrijd tussen FK Cukaricki en FC Twente. De 40-jarige leidsman is afkomstig uit Wenen en heeft de nodige Europese ervaring achter zijn naam staan. Hij floot in totaal al 42 duels verdeeld over de Europa League, Champions League en de Conference League.

Daarnaast heeft Lechner veel wedstrijden gefloten in de Oostenrijkse competities. 98 op het tweede niveau, 217 in de Oostenrijkse Bundesliga en 35 bekerwedstrijden. In het seizoen 2017-2018 werd hij aangesteld als de scheidsrechter voor de Oostenrijkse bekerfinale.

Kijkend naar de statistieken valt op dat Lechner relatief vaak naar de strafschopstip wijst. In de 452 officiële wedstrijden die hij floot, gaf hij maar liefst 147 keer een strafschop. Dat komt neer op circa één penalty per drie wedstrijden.

Ook is Lechner niet vies van het uitdelen van rode kaarten. In totaal gaf hij 122 keer rood in 452 wedstrijden. 65 keer direct en 57 keer rood als gevolg van een tweede gele kaart. Gemiddeld geeft de leidsman per wedstrijd zo'n vier gele kaarten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties