Corona en Ruiz tegenover elkaar in kwartfinale

Jesus Corona heeft met thuisland Mexico de kwartfinale van de Gold Cup bereikt. Gisteravond speelden de Mexicanen tegen Trinidad en Tobago, en er vielen maarliefst acht doelpunten. Aan beide zijden vier, wel te verstaan. Het gelijkspel was genoeg voor een tweede plek in de poule, waardoor de ploeg van FC Twente-aanvaller Jesus Corona zich mag gaan opmaken voor de volgende ronde.

[google] Lang leek het erop dat de Mexicanen het onderspit moesten delven tegen Trinidad en Tobago, dat als eerste is geëindigd in de poule. Kort voor tijd maakte Andrés Guardado de gelijkmaker, en bracht de stand op 3-3. Daar bleef het niet bij, in de laatste minuut kwam Mexico zelfs nog op voorsprong, door een eigen goal van de tegenstander. Via een hoekschop werd het uiteindelijk dan toch weer gelijk, en kwam er 4-4 op het scorebord te staan.

Jesus Corona mocht halverwege de tweede helft het veld op, en mag zich samen met de rest van de ploeg gaan opmaken voor de kwartfinale tegen Costa Rica, met Bryan Ruiz in de selectie. Het duel staat gepland voor maandag.