Twente Insite

FC Twente Nieuws

Cuevas niet eens met vele gele kaarten: “Dat zie je hier op het veld niet gebeuren”

Cuevas niet eens met vele gele kaarten: “Dat zie je hier op het veld niet gebeuren”

Cristian Cuevas was de laatste speler die afgelopen zomer werd toegevoegd aan de selectie van FC Twente. De club was al enige tijd op zoek naar een extra linksback en kwam uit bij de temperamentvolle Chileen die inmiddels niet meer is weg te denken uit de basis. Ondanks dat Cuevas een aanwinst is gebleken, is er ook kritiek op de kleine Chileen.

Door zijn Zuid-Amerikaanse temperament loopt Cuevas nog wel eens tegen een gele kaart aan. Als je hem op straat tegen komt spat dit er niet van af, maar op het veld transformeert de linkspoot. “Op het veld ben ik een heel ander persoon. Ik denk dat ik de Zuid-Amerikaanse speelstijl representeer. Soms vecht ik wel eens wat uit op het veld, maar niet altijd. Ik probeer altijd te laten zien dat ik wil winnen.”

Inmiddels staat de teller op 9 gele kaarten. Tegen AZ kreeg Cuevas zelfs de rode kaart getoond na twee keer geel te hebben ontvangen. Terechte gele kaarten of denk je dat we hier in Nederland jouw speelstijl niet gewend zijn? “Dat laatste. In Zuid-Amerika krijg je geel als je de kaart echt verdiend hebt. Zoals bij een harde tackle, een gevecht of een klap in het gezicht. En ik denk dat ze het hier niet gewend zijn. Dat zie je hier op het veld niet gebeuren. Sommige kaarten heb ik wel verdiend, maar een aantal ook niet”, besluit Cuevas met een lach in gesprek met FC Twente TV.


Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op