Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Dan zou ik teruggaan naar FC Twente, heb daar mooie gevoelens liggen”

“Dan zou ik teruggaan naar FC Twente, heb daar mooie gevoelens liggen”

Renato Tapia plaatste zich vorige maand met Peru voor het eerst in dertig jaar voor een WK. De middenvelder die bij Feyenoord nog steeds moet vechten voor een plek werd in Peru onthaald als een held. Tijdens de WK-kwalificatie wedstrijden stond Tapia oog in oog met Lionel Messi, de middenvelder genoot van het spelen tegen sterspeler van FC Barcelona.

“Ik speelde op Messi, ja. Wat een reacties heb ik daarop gekregen”, vertelt de 22-jarige Tapia tegenover Voetbal International. “Dan merk je hoe groot hij is. Het was niet mijn verdienste, het hele team was goed. Zo’n man schakel je niet solo uit. Maar wat een goede speler, zeg. Hij gaat echt van nul naar honderd kilometer per uur in een seconde. Het was echt leuk om tegen hem te spelen. Hij is een van de besten van de wereld, misschien wel de beste.”

Tapia speelde tijdens de wedstrijd tegen Argentinië op het middenveld en deed dit niet onverdienstelijk. Bij Feyenoord wordt Tapia alleen gebruikt als verdediger. “Dat is aan de trainer. Bij FC Twente heb ik ook al overal gespeeld. Op 9, op 10, op het middenveld, zelfs in de verdediging. Ik doe gewoon wat de trainer me vraagt. Ik heb van mijn vader al jong geleerd altijd bescheiden en nederig te zijn. Wie ben ik om te gaan vragen of ik op het middenveld mag spelen? Desnoods ben ik materiaalman of keeper, ik wil gewoon zo positief mogelijk aanwezig zijn.”

Het debuut van Tapia op het WK is aanstaande en kan daarmee hoogstwaarschijnlijk een transfer verdienen. “Niet naar Ajax of PSV in ieder geval, mensen zouden me vermoorden. Misschien als ik het niet goed doe, dat ik dan terug zou gaan naar Twente. Ik heb daar ook mooie gevoelens liggen. Mijn dochter is daar geboren. Maar als ik heel eerlijk ben, zou ik het erg mooi vinden ooit in Spanje of Italië te spelen. Maar daar wil ik het nu verder niet over hebben. Ik wil 34 wedstrijden voor Feyenoord spelen en voor de supporters nog meer prijzen winnen.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op