De cijfers: Middenvelder FC Twente in elftal van de week

FC Twente wist afgelopen vrijdag als winnaar uit de strijd te komen in de Twentse derby. Heracles Almelo werd in de Grolsch Veste met 2-1 verslagen. Hiermee sleepte de ploeg van René Hake de tweede overwinning van het seizoen binnen.

[google]In de tweede minuut van de wedstrijd was het FC Twente middenvelder Haris Vuckic die na een knappe kapbeweging op doel schoot. De bal werd van de doellijn gehaald door Heracles verdediger Duarte, maar het was Fredrik Jensen die in de rebound de 1-0 binnenschoot. FC Twente had voor rust nog aantal grote kansen, maar kwam niet meer tot scoren.

Na de rust was het Heracles dat de 1-1 wist te scoren. In de 51e minuut gaf Heracles aanvaller Brahim Darri een hoge voorzet op Heracles spits Paul Gladon die de bal achter FC Twente keeper Jorn Brondeel kon koppen. Hierna volgende FC Twente weer. In de 75e minuut mocht Danny Holla aanleggen voor een vrije trap. De middenvelder wist de bal prachtig het doel in te krullen en scoorde hiermee de 2-1. Beide ploegen kwamen hierna niet meer tot scoren.

Haris Vuckic kreeg van het AD het hoogste cijfer, een 7,5. Ook stond Vuckic in het AD elftal van de week en werd uitgeroepen tot man of the match. Het laagste cijfer ging naar Luciano Slagveer. De rechtsbuiten kreeg een 5.5.

Cijfers FC Twente
FC Twente: Brondeel 6; Ter Avest 6, Bijen 6, Lam 6, Van der Lely 6; Liendl 6 (68. Holla -), F. Jensen 6,5 (58. Tighadouini 6), Vuckic 7,5; Slagveer 5,5, Boere 6, Assaidi 7,5 (90+4 Cuevas -).