De cijfers: Rapporteur mild voor spelers FC Twente, John Man of the Match

FC Twente kende een teleurstellende speelronde tien. De Tukkers gingen op eigen veld onderuit tegen één van de degradatiekandidaten RKC Waalwijk. FC Twente kreeg in de eerste vijftien minuten enkele goede kansen, maar daarna was het RKC dat de wedstrijd naar zich toetrok en won met 2-0.

FC Twente had een totale offday, maar de rapporteur van het Algemeen Dagblad is mild voor de spelers. Slechts drie kregen een onvoldoende waarvan de grootste voor Kik Pierie die een zeer ongelukkige wedstrijd speelde en schuldig was aan de 2-0.

De man van de wedstrijd was natuurlijk oud-FC Twente aanvaller Ola John. Hij had maar 45 minuten nodig om de twee assists te geven bij beide doelpunten. "Ola John speelde de beste wedstrijd sinds zijn terugkeer in de eredivisie. Met twee assists had hij een belangrijk aandeel in de overwinning van RKC. In 2012 was hij voor het laatst belangrijk met twee assist in een wedstrijd", aldus de rapporteur.