Eerste elftal

De cijfers: Verdediging FC Twente scoort ruime onvoldoendes

Afgelopen zaterdag nam FC Twente het in de vijftiende speelronde van de eredivisie op tegen ADO Den Haag. De ploeg van Gertjan Verbeek ging in de Grolsch Veste op jacht naar de eerste drie punten onder de oefenmeester, maar uiteindelijk was het ADO Den Haag dat met de overwinning naar huis ging, 2-3.

FC Twente kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Danny Holla, maar de vreugde in Enschede duurde niet lang. Tien minuten later was het ADO Den Haag dat met 2-1 aan de leiding ging. FC Twente maakte in de tweede helft nog wel de gelijkmaker door een eigen doelpunt van ADO Den Haag. Toch wisten de Hagenezen in blessuretijd nog te scoren door miscommunicatie van verdediger Thomas Lam en doelman Jorn Brondeel.

[google]Cuevas, Jensen en Assaidi kregen allen door de rapporteur van het AD het hoogste cijfer te bedeeld, een 6. Spits Tom Boere die de assist verzorgde voor het eerste doelpunt was hierna de enige speler van FC Twente die voldoende kreeg, een 5,5. De overige spelers kregen allemaal een onvoldoende toebedeeld. Verdedigers Jos Hooiveld en Thomas Lam kregen beide het laagste cijfer, een 4.