De cijfers: Verdediging redelijk stabiel, middenveld en aanval scoort onvoldoende

Afgelopen vrijdag waren het AZ en FC Twente die in Alkmaar speelronde 13 aftrapten. FC Twente ging op jacht naar het eerste punt in toen uitwedstrijden, maar keerde uiteindelijk wederom met lege handen terug naar Enschede.

De ploeg van Gertjan Verbeek hield iets meer dan een uur stand tegen de nummer drie van de eredivisie. Een makkelijk gegeven penalty werd in de 65e minuut benut door Jahanbaksh en vijf minuten later was het Van Overeem die de beslissende 2-0 scoorde.

[google]De man met het hoogste cijfer bij FC Twente was Jorn Brondeel. De doelman hield net als tegen sc Heerenveen weer enkele ballen goed uit het doel waardoor de score niet hoger uitviel dan 2-0. Verder kreeg de gehele verdediging een zes op Thesker na. De Duitser liet zich voorafgaand aan de 2-0 zeer makkelijk passeren door Jahanbaksh die de voorzet gaf op de beslissende 2-0 van Van Overeem. Naast Thesker kregen ook Liendl, Jensen, Boere en Assaidi een vijf toebedeeld.