De cijfers: Zerrouki Man of the Match, Cerny krijgt onvoldoende

FC Twente heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de eredivisie. De ploeg won met 2-1 op bezoek bij Go Ahead Eagles en heeft hiermee plek zes weer heroverd op de ranglijst. Het waren Van Wolfswinkel en Zerrouki die scoorden namens FC Twente. Invaller Manfred Ugalde was bij beide doelpunten betrokken met een assist.

De rapporteur zag zat FC Twente het met name in de eerste helft moeilijk had. De beste kansen waren voor de thuisploeg die valk voor tijd op 1-0 kwam. Hier ging Lars Unnerstall niet helemaal vrijuit. In de tweede helft wisselde Jans verrassend vroeg en kreeg de ploeg wat meer grip op de wedstrijd. Pas na de aanvallende wissel Troupée / Ugalde werd de ploeg ook beloond en scoorde het twee keer. De laatste goal van Zerrouki vanaf zo'n 20 meter was de mooiste.

Zerrouki werd dan ook terecht verkozen tot de Man of the Match door de rapporteur van het Algemeen Dagblad. De Algerijns international kreeg een 7. "Een afstandsknal hoeft niet op volle kracht, zo bewees Ramiz Zerrouki. De middenvelder schoot in de slotfase prachtig raak in de kruising, met de binnenkant van de voet. Daarmee hielp hij zijn ploeg aan een 1-2 zege. Vijf minuten daarvoor stond de Enschedese formatie nog met 1-0 achter."

Bij FC Twente kregen drie spelers een onvoldoende voor hun optreden tegen de Eagles. Daan Rots, Dmitris Limnios en Vaclav Cerny. Van Wolfswinkel was opnieuw niet sterk, maar scoorde wel de gelijkmaker. Hierdoor kreeg hij met een 5,5 een kleine voldoende.