Twente Insite

FC Twente Nieuws

“De profclubs doen formeel niks verkeerd, de KNVB is nalatig geweest”

“De profclubs doen formeel niks verkeerd, de KNVB is nalatig geweest”

Afgelopen weekend ontstond wederom felle kritiek op de aanwezigheid van beloftenteams in de derde divisie. Reden hiervoor was het duel tussen DVS’33 en Jong FC Twente, waarbij de Tukkers aantraden met liefst acht spelers die slechts één dag eerder nog bij het eerste elftal zaten.

“Dat de kritiek daardoor nu weer oplaait, kan ik me helemaal voorstellen”, vertelt Pieter Kuyt, bestuurslid van Quick Boys, in gesprek met Voetbal in de Bollenstreek. “We hebben heel recent een eerste evaluatie gehad met de KNVB en enkele BVO’s uit onze competitie. Toen hebben we geconcludeerd dat Jong Groningen en Jong FC Twente het qua selecties eigenlijk best netjes deden.”

“In vergelijking met Jong Volendam en Jong Almere City zag je dat hun elftallen wekelijks in sterkte redelijk vergelijkbaar waren”, vervolgt Kuyt. “Dan hoop je dat die andere twee dat ook gaan overnemen, maar nog geen twee weken later zie je precies het omgekeerde gebeuren. Logisch dat wij daar als amateurverenigingen dan over vallen.”

Kuyt zit zelf in een projectgroep van de KNVB, waar men zich met name richt op de toekomst van de voetbalpiramide. “We moeten op zoek naar een geschikte oplossing voor alle partijen”, meent hij. “Uiteindelijk doen de profclubs formeel niks verkeerd, die handelen volgens de regels. Al wijken ze wel flink af van hun vooraf geformuleerde selectiebeleid. Maar vooral de KNVB is nalatig geweest in het opstellen van reglementen, en de amateurclubs hebben in het verleden teveel over zich heen laten lopen. Die tijd is nu echt geweest”, aldus Kuyt.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op