Connect with us

FC Twente Nieuws

De Robben onder de keepers

Gepubliceerd

op

Tweede doelman Sander Boschker zei het vorige week nog: „Ik weet zeker dat ik dit seizoen nog genoeg speel.” Hij praat uit ervaring: Nikolay Mihaylov is opvallend vaak geblesseerd voor een keeper. Het duel met RKC afgelopen zaterdag miste de Bulgaar, maar als FC Twente vanavond tegen OB uit Odense speelt, is hij er weer bij.

Het verhaal klonk bijna komisch. De Bulgaarse doelman Nikolay Mihaylov stapte vorige week tijdens de interland tegenWales in een putje op het veld. Hij verzwikte zijn enkel heel ongelukkig.

Later bleek dat hij in een sproeiputje was gaan staan. Heeft hij weer. De keeper van FC Twente speelde de hele wedstrijd voor zijn land, maar de pijn nam toe. Een paar dagen later kon hij niet anders dan RKC-uit laten schieten.

Mihaylov (23) mag tijdens de afsluitende training in Odense dan weer op het veld staan, voor een keeper is hij wel erg vaak afwezig. Wat is dat toch met hem? Is zijn pechmeter zo hoog of zijn pijngrens zo laag? Is hij de Arjen Robben onder de keepers of de Kortjakje is altijd ziek, midden in de week, maar zondags niet? Clubarts Gekie Meins denkt dat het een combinatie van een explosief lijf en gevoelige spieren is. „Dat putje was domme pech. Hij wilde echt graag spelen, maar het lukte gewoon niet. Nikolay is nog jong, hij moet sterkere spieren krijgen. Door zijn extreme explosiviteit raakt hij snel overbelast, daar werken we aan.”

Dit seizoen miste de doelman ook al de uitwedstrijden tegen NAC en Heerenveen. De eerste vanwege rugklachten, die in Friesland omdat hij last had van rug en nek. De bekerwedstrijd tegen Zwaluwen in Vlaardingen liet hij over aan Nick Marsman, Mihaylov was ziek. Ook afgelopen zaterdag mocht het talent keepen tegen RKC, dit keer vanwege het ‘putje-incident’.

Tweede doelman Boschker kampt met een kuitblessure en ontbreekt ook in Odense. Marsman begon het duel met twee hele dikke gekneusde vingers. „Een doelman doet veel kort werk. Snel springen en verplaatsen. De trainer zegt dat Nikolay ook nog heel snel op zijn voeten is”, legt Meins het probleem verder uit.
„Dat moet hij lichamelijk aan kunnen. Nikolay heeft snel harde spieren, die behandelen we elke keer. Ik denk wel dat hij steeds sterker wordt, hij kan er zeker overheen groeien. Nee, ik denk niet dat zijn pijngrens laag is. Hij is geen zeur en komt niet elke dag met een pijntje bij me langs.”

Dat hij vaak ontbreekt, kan de clubarts niet ontkennen. Ook trainer Co Adriaanse vindt dat Mihaylov voor een doelman vaak afwezig is. „Sinds ik hier ben, is hij regelmatig geblesseerd geweest. Je zou het eigenlijk niet zeggen als je hem zo ziet lopen. Zo’n grote kerel vol tattoos. In mijn tijd hadden alleen zeemannen en zigeuners tatoeages, van die hele stoere mannen. Maar kennelijk laten ook minder stoere mannen zich tatoeëren”, zegt Adriaanse grijnzend. „Maar hij is weer fit, ik denk dat het een heel klein putje was waar hij in is gestapt.”

Soms lijkt het alsof Mihaylov zijn duels uitkiest. Thuis is hij erbij en ook in Europa wil hij zeker niet ontbreken. De doelman doet niet moeilijk over zijn ambities, hij wil hogerop. De top bestormen en net als zijn keepende vader en opa eeuwige roem vergaren in Bulgarije.

Hij is geen trainingsbeest, komt daar ook eerlijk voor uit. Maar zodra de spotlights aangaan, blaast hij zijn borst op en komt de showman binnen. „Daar geniet ik van, een vol stadion. Een wedstrijd kan me niet groot of belangrijk genoeg zijn”, zei hij daar eerder al over.Niet dat de wedstrijd tegen Odense zich afspeelt voor een kolkende massa, maar Europa is Europa.

Om hogerop te komen, zal hij echter meer moeten spelen. Alles eigenlijk. Zijn cv moet volstaan met duels tegen grote en kleine tegenstanders en amper een onderbreking wegens lichamelijk ongemak bevatten. Meins: „Daar hebben we het ook met hem over: ‘Nikolay, de topclubs kijken naar het aantal wedstrijden dat je speelt’. Hij realiseert zich dat heel goed. Hij wil ook heel graag en ik geloof ook dat het goed komt.”

bron: Tubantia

Reageer op dit artikel

Plaats een reactie

Laatste Nieuws

nico-jan-hoogma-knvb-2021 nico-jan-hoogma-knvb-2021
FC Twente Nieuws1 dag ago

Heracles stelt Hoogma aan als nieuwe technisch directeur

Heracles werd afgelopen seizoen zestiende van de eredivisie. Hiermee werd het veroordeeld tot het spelen van de play-offs tegen degradatie....

thijs-van-leeuwen-groningen-twente-uit-2020-2021 thijs-van-leeuwen-groningen-twente-uit-2020-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Van Leeuwen keert terug bij FC Twente, maar waar ligt zijn toekomst?

Thijs van Leeuwen werd afgelopen seizoen verhuurd aan Almere City FC. Hier kon Van Leeuwen aan meer speelminuten komen dan...

nienhuis-domselaar-tijink-fc-twente-vrouwen-kampioen-2021 nienhuis-domselaar-tijink-fc-twente-vrouwen-kampioen-2021
FC Twente Nieuws2 dagen ago

Done Deal: Niënhuis verlengt contract tot medio 2023

FC Twente Vrouwen werd dit seizoen voor de achtste keer landskampioen. Hiervan maakte keepster Lois Niënhuis er drie van mee....

erik-ten-hag-steve-mcclaren erik-ten-hag-steve-mcclaren
FC Twente Nieuws2 dagen ago

McClaren over Ten Hag: “Een beetje zoals Sir Alex Ferguson dat deed”

Vanaf komend seizoen staat Erik ten Hag aan het roer bij het Engelse Manchester United. Als assistenten heeft hij Mitchell...

fc-twente-vrouwen-vieren-doelpunt-pec-februari-2022 fc-twente-vrouwen-vieren-doelpunt-pec-februari-2022
FC Twente Nieuws2 dagen ago

FC Twente (v) met anderhalf been in de finale van de Eredivisie Cup

FC Twente Vrouwen werd dit seizoen alweer voor de achtste keer landskampioen. Met dit kampioenschap is het seizoen echter nog...

twente-verenigt-ledenvereniging-fc-twente-2019 twente-verenigt-ledenvereniging-fc-twente-2019
Eerste elftal2 dagen ago

Twente, Verenigt! legt bom onder samenwerking met Heracles

In juli 2020 werd de samenwerking tussen FC Twente en Heracles nieuw leven ingeblazen. Beide clubs besloten om op gelijkwaardige...

ron-jans-fc-twente-ss-lazio-2021 ron-jans-fc-twente-ss-lazio-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Jans genomineerd voor de Rinus Michels Award

Ron Jans werd dit seizoen met FC Twente vierde, iets wat niemand voorafgaand aan het seizoen had zien aankomen. Door...

dimitris-limnios-goal-pec-zwolle-twente-mac3park-2021 dimitris-limnios-goal-pec-zwolle-twente-mac3park-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Griekse topclubs willen FC Twente dwarszitten inzake Limnios

Jan Streuer heeft aangegeven dat hij de selectie zoveel mogelijk intact wil proberen te houden in aanloop naar het komende...

kamohelo-mokotjo-pec-twente-duel-2017 kamohelo-mokotjo-pec-twente-duel-2017
Eerste elftal2 dagen ago

Mokotjo weer fit en mag blijven hopen op contract bij FC Twente

Mokotjo is nog altijd in beeld om komend seizoen onderdeel uit te maken van de selectie van FC Twente. De...

michel-vlap-twente-rkc-grolsch-veste-2021-2022 michel-vlap-twente-rkc-grolsch-veste-2021-2022
BREAKING2 dagen ago

FC Twente laat Vlap met pijn in het hart gaan: “Helaas moeten we afscheid nemen”

Paul van der Kraan heeft laten weten dat Michel Vlap komend seizoen niet voor FC Twente speelt. De nummer tien...