Connect with us

FC Twente Nieuws

Deceptie moet motivatie worden (TCT)

Gepubliceerd

op

Terwijl Luuk de Jong in het spelershotel van Oranje in Krakau zijn koffer pakt, staan zijn ploeggenoten van FC Twente alweer op het trainingsveld. De voorbereiding is begonnen, al zijn nog lang niet alle spelers terug van vakantie. „Dat is vooral dit seizoen niet handig, we spelen over tweeëneenhalve week onze eerste officiële wedstrijd al”, zegt Twente-trainer Steve McClaren.

Maandagmorgen, 10.30 uur. De meeste eredivisievoetballers liggen nog ergens in een warm land op een wit strand, maar in Twente is de vakantie nu echt voorbij. De eerste werkdag is begonnen, in de openingsspeech van trainer Steve McClaren en voorzitter Joop Munsterman is het seizoen officieel geopend.

De deceptie van het afgelopen voetbaljaar moet een motivatie zijn voor een nieuw succesvol jaar. Al over tweeëneenhalve week wacht de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Europa League. De tegenstander wordt maandag 25 juni bekend. Wout Brama is er, net als Peter Wisgerhof, Willem Janssen, Nicky Kuiper, Sander Boschker en Denny Landzaat. Verdediger Tim Breukers is de enige nieuweling die zich meldt voor de ellenlange eerste trainingsessie. De groep wordt aangevuld met acht beloften.

Thilo Leugers ontbreekt, hij staat in de belangstelling van NAC Breda en een Duitse club. „Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren en of ik nog terugkeer”, zegt de speler door de telefoon.

12.00 uur. Robbert Schilder bezoekt voor het eerst het trainingscomplex in Hengelo. Hij is in Twente voor de medische keuring, vandaag (dinsdag) wordt de linksbenige nieuweling gepresenteerd.

Dat geldt ook voor die andere aanwinst Felipe Guttiérez. De Chileense nieuweling brengt voor het eerst een bezoek aan De Grolsch Veste. De speler draagt een warme muts en vraagt aan zijn manager: „Is het altijd zo koud in Nederland?” Die antwoordt dat dit een van de betere dagen is.

12.15 uur. Voorzitter Munsterman is net terug uit Zuid-Amerika, waar hij voetbalscholen bezocht waarmee Twente samenwerkt.
Ook onderhandelde hij er met succes over Felipe Gutiérrez. „Ik zit hier met revanchegevoelens”, zegt hij. „Wout Brama en Peter Wisgerhof zeiden in mei meteen al: We hebben al weer zin in het nieuwe seizoen, want we hebben wat goed te maken. Dat gevoel heb ik ook. We begonnen vorig seizoen goed, wonnen van Vaslui en bereikten, ondanks de nederlaag tegen Benfica, meteen de groepsfase van de Europa League. We speelden 56 duels, twee meer dan AZ. Nu moeten we acht wedstrijden spelen om de groepsfase te halen. Maar dat maakt niet uit, ik ben blij dat we erbij zitten.”

Hoeveel geluk kun je hebben dat je via Fairplay alsnog Europa in mag? Wisgerhof: „ Dat heeft zo moeten zijn. Onze doelstelling voor dit seizoen? De groepsfase halen en in de top vier van Nederland eindigen.”

13.00 uur. McClaren laat zijn spelers hard werken. Fysiektrainer Alessandro Schoenmaker werkt de ene na de andere pittige oefening af. De Braziliaan met Nederlandse roots is na twee jaar in Duitsland en Engeland te hebben gewerkt terug bij FC Twente. Samen met Jan Kluitenberg (sinds vorig seizoen in dienst) is hij verantwoordelijk voor de fitheid van alle teams van FC Twente.

„Maar ze zullen veelal met het eerste team bezig zijn. Er valt op fysiek gebied veel te verbeteren en te innoveren”, zegt McClaren, die eerder met Schoenmaker samenwerkte bij FC Twente, Wolfsburg en Nottingham Forest. „We willen individueler aan de slag gaan met spelers. Dat is goed voor het team en voor de jongens zelf. Je ziet op het EK hoe belangrijk het is dat een groep fysiek sterk is. Jan en Alessandro hebben een grote verantwoordelijkheid.”

Kluitenberg neemt het beloftenteam op sleeptouw. Trainer Patrick Kluivert ontbreekt deze week, hij werkt gedurende het EK als analist bij Eurosport. Michel Jansen, hoofd van de academie, neemt de rest van de trainingen van het tweede op zich. Hij zal komend seizoen dagelijks op het veld bij de teams van de bovenbouw staan en verder Kluivert assisteren.

14.15 uur. Wout Brama en Nicky Kuiper moeten naar de tandarts.
Vandaag (dinsdag) ondergaan ze allebei een pittige fysieke test. Alle spelers worden de eerste dagen veelvuldig gecontroleerd en getest.

14.30 uur. ,,Dit is nog maar het begin’’, zegt trainer McClaren met een grijns. De selectie heeft tweeëneenhalf uur getraind en weet dat de komende weken met boslopen en dubbele trainingssessies loodzwaar worden. Schoenmaker en Kluitenberg geven geen kilometer of rondje toe, grijnzen de spelers. ,,Er is nog veel werk te doen de komende weken’’, zegt McClaren.
,,Er ontbreken nog veel spelers, dat is altijd zo, maar dit seizoen is het niet handig met het oog op de eerste wedstrijd op 5 juli.’’


Morgen keren Douglas en Wesley Verhoek terug van vakantie. Volgende week woensdag melden Dusan Tadic en Leroy Fer zich.

Ook Roberto Rosales en Nacer Chadli worden dan terugverwacht. EK-gangers Luuk de Jong, Andreas Bjelland en Emir Bajrami sluiten op 9 juli aan. Gutiérrez moet nog terug naar Chili om zijn papierwerk te regelen alvorens hij inzetbaar is. McClaren verheugt zich op het moment dat iedereen binnen is.

,,Maar tot het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus kan er nog van alles gebeuren. Daarna weten we pas echt hoe we er voor staan.”

Bron: TCTubantia

Reageer op dit artikel

Plaats een reactie

Laatste Nieuws

gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste
Eerste elftal1 uur ago

Geen haast bij nieuwe linksback: “Soms goed om geduld te hebben”

FC Twente is op de backposities momenteel krap bezet. Op linksback hebben de Tukkers alleen Gijs Smal in de gelederen,...

sem-steijn-sprint-twente-nordsjaelland-2022 sem-steijn-sprint-twente-nordsjaelland-2022
Eerste elftal2 uur ago

Oefenwedstrijd tegen Düsseldorf vindt toch doorgang, wedstrijd live te zien

FC Twente maakte op 3 juni bekend dat het de trainingsweek in Duitsland van 4 tot en met 9 juli...

fc-twente-schalke-04-grolsch-veste-22-juli-2022 fc-twente-schalke-04-grolsch-veste-22-juli-2022
Eerste elftal2 uur ago

FC Twente geeft update over kaartinfo FC Twente – FC Schalke 04 en geeft fout toe

Dinsdag 5 juli startte de bestelling van kaarten voor de oefenwedstrijd FC Twente – FC Schalke 04 voor seizoenkaarthouders. Echter...

joshua-brenet-eerste-training-voorbereiding-2022-2023 joshua-brenet-eerste-training-voorbereiding-2022-2023
Eerste elftal2 uur ago

FC Twente maakt nieuwe rugnummers bekend, ook Brenet krijgt nummer

FC Twente heeft op haar officiële website de rugnummers voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Opvallend daarbij is dat ook Joshua...

jan-streuer-pet-training-fc-twente jan-streuer-pet-training-fc-twente
Eerste elftal1 dag ago

Video: Streuer gaat flink onderuit tijdens interview met Vlap

Een opmerkelijk moment vandaag tijdens een interview van RTV Oost met Michel Vlap. Terwijl Vlap antwoord geeft op de vraag...

jan-streuer-pitch-invasion-grolsch-veste-2022 jan-streuer-pitch-invasion-grolsch-veste-2022
Eerste elftal1 dag ago

Streuer weigert nóg langer te wachten op twijfelende Brenet

Joshua Brenet heeft FC Twente gevraagd om de beslissing over zijn toekomst enkele dagen uit te stellen. De deadline was...

FC Twente Nieuws1 dag ago

Video: Douglas Franco Teixeira gepresenteerd als nieuwe verdediger S.C. Barbaros

Douglas Franco Teixeira dook onlangs nog op in het shirt van FC Twente. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan speelde mee...

Van-Wolfswinkel-Brama-Cerny-Bon-Boys-FC-Twente-Haaksbergen-Seizoen-2022-2023-Voorbereiding-Oefenwedstrijd Van-Wolfswinkel-Brama-Cerny-Bon-Boys-FC-Twente-Haaksbergen-Seizoen-2022-2023-Voorbereiding-Oefenwedstrijd
Eerste elftal1 dag ago

Unnerstall en Brama afwezig tijdens eerste veldtraining in Duitse Kamen

Voor de spelers van FC Twente is het trainingskamp in Duitsland van start gegaan met de eerste veldtraining. Onder het...

joshua-brenet-twente-nordsjaelland-2022 joshua-brenet-twente-nordsjaelland-2022
Eerste elftal1 dag ago

Brenet krijgt extra denktijd van FC Twente vanwege privéredenen

Het begint inmiddels een ware transfersoap te worden. Blijft Joshua Brenet bij FC Twente of kiest hij toch voor een...

vlap-dak-grolsch-veste-presentatie-2022 vlap-dak-grolsch-veste-presentatie-2022
Eerste elftal2 dagen ago

Video: “Jullie dachten dat ik wegging hè? Maar hier is Vlappie weer!”

Na zijn vertrek was bijna iedereen er van overtuigd dat Michel Vlap niet terug zou keren in de Grolsch Veste....